[B] - gosia - 1,9 CDTI Cosmo, 120KM, 2006 - automat

Moderatorzy: Tunio999, Tazz

Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
kwazaar
Mieszkaniec
Model:

#16 Post autor: kwazaar »

klasa autko... naprawdę

a krajobrazy rewelacyjne - jeśli mieszkasz w takiej okolicy to tylko pozazdrościć :)
w poszukiwaniu godnego następcy ZB OPC :)
edit: następca znaleziony... zobaczymy czy okaże się godny :)

Awatar użytkownika
QRZOL
Mieszkaniec
Imię: Maciej
Auto: ZB 1.7 CDTI Cosmo
Model: ZB
Oznaczenie silnika: A17DTR
#17 Post autor: QRZOL »

Ładna Zosieńka ...... :)

Wiele miłych spędzonych chwil z Zośką....sceneria :roll:
Obrazek

Anony Mous

#18 Post autor: Anony Mous »

Gosia czytając Twoje "przejścia" z Zafirą można powiedzieć,że limit nieprzyjemnych niespodzianek(awarii) wykorzystałaś już na maxa.Teraz pozostaje tylko bezawaryjna eksploatacja i przecieranie szlaków w pięknych okolicach czego oczywiście Tobie życzę :).

Awatar użytkownika
timi68
Zafiromaniak
Imię: Andrzej
Auto: Volvo S60 D5 AWD 215/440
Model: II
Oznaczenie silnika: D5-2.4
#19 Post autor: timi68 »

Cieszę się, że nabrałaś wiary w soją Zosieńkę.

gosia

#20 Post autor: gosia »

timi68 pisze:Cieszę się, że nabrałaś wiary w soją Zosieńkę.
Heh...no powiem Ci....bardzo trafne.....stwierdzenie..... ;)

M@rio

#21 Post autor: M@rio »

A może po prostu traktuj swoje auto jak faceta mężczyzna ma Zośkę a kobieta Zefira
może ma focha bo mówisz o nim ONA :mrgreen:

gosia

#22 Post autor: gosia »

Flakun pisze:traktuj swoje auto jak faceta
Nie no Flakun...ja.... doprawdy.... bardzo dziękuję za takiego faceta...któremu muszę średnio raz na dwa miesiące części wymieniać.... :roll: ......już tam wolę rozkapryszoną Zośkę......Kobiecie można wiele wybaczyć.... ;)

TUX

#23 Post autor: TUX »

ale taki ile wlejesz tyle wypije - i ani kropli więcej!! :D

Serek

#24 Post autor: Serek »

Piękna jest ;), bardzo fajny kolorek. Życzę wielu miłych i bezawaryjnych podróży :driver:

gosia

#25 Post autor: gosia »

Wprawdzie temat do chwalenia się swoim autem......ale cóż....akurat tę opcję już wyczerpałam... ;) ...a z racji tego,iż dział ZB również... opanowany przez moje liczne awarie.....więc nie będę go już dodatkowo obciążać..... :/ zatem pokrótce opiszę problem...gdyż jest dosyć poważny a nawet rzekłabym .....beznadziejny.....

Przy okazji wymiany rozrządu.....wymieniono mi czujnik poziomu oleju....(wcześniej również czujnik ciśnienia oleju)...gdyż miałam wyciek oleju.....jednak po tych wymianach ...oczywiście wszystko odbywa się w ASO....telefon,że trzeba wymienić simering na wale... gdyż to jednak w tych okolicach jest ten wyciek...simering wymieniono... i uprzedzono,że to wszystko raczej nic nie da i wyciek będzie z powodu rysy na wale....którą tenże simering wytarł.....
http://picasaweb.google.pl/lh/photo/pCr ... directlink.......
po czym miałam się pojawić do kontroli.... czy wyciek jest dalej....oczywiście był.....i rada ASO....sprzedać auto albo wymienić wał..... a najlepiej kupić nowy silnik.....nie powiem każda z tych opcji bardzo mnie "uradowała".....ale przechodząc do rzeczy....mam pytanie czy ktoś spotkał się z takim problemem....i czy jest jakaś inna opcja....niż przedstawione w ASO.....?????

Mam też poradę z serwisu Vauxhalla z GB.....że GM na pewne podzespoły daje dożywotnią gwarancję i mój przypadek po przeprowadzeniu odpowiednich testów i stwierdzeniu niedoborów konkretnych komponentów na wale ...mógłby się kwalifikować do wymiany w ramach tejże gwarancji.......i teraz pytanie...czy ktoś coś słyszał o takiej gwarancji....????bo wątpię szczerze mówiąc w powodzenie takiej akcji.....w Polsce.....

Będę bardzo wdzięczna za jakiekolwiek sugestie......
Ostatnio zmieniony 22 lip 2010, 23:12 przez gosia, łącznie zmieniany 1 raz.

gosia

#26 Post autor: gosia »

jacek2308 pisze:ja.....pie...... gosia Ty to masz przerypane jak w ruskim czołgu :( (((
Heh...ja myślę,że ruskie czołgi to nawet miały się lepiej niż moja Zośka... ;)

Dziękijacek2308....za podpowiedź.....mam obiecaną... dobry człowiek z naszego forum ;) ...konsultację z fachowcem...i szczerze to bardzo liczę,iż coś pomoże,wymyśli w tej kwestii...bo swoje szanse w walce z GM oceniam niestety jako nikłe ....nawet z pomocą mediów....póki co....nie mam na to siły ...... :(

darkp1

#27 Post autor: darkp1 »

Warto sprawę nagłośnić w TVN Turbo, oni się zajmują takimi sprawami w programie Turbo kamera i z tego co wiem, większości użytkowników trefnych aut udaje się dojść do tego co chcieli, po takiej interwencji ;)

gosia

#28 Post autor: gosia »

Tak tylko informacyjnie...chciałam...powiedzieć...gdyż nie sądzę,żeby to kogoś bardzo interesowało...jednakże może kiedyś... ktoś spotka się z podobnym problemem...choć oczywiście nikomu tego nie życzę... ;) sprawa z nieszczęsną rysą w mojej Zośce...skończyła się dosyć nieoczekiwanie dla mnie...mianowicie...zdecydowana na usunięcie problemu...i odstawienie do fachowca ...trafiłam do serwisu JARO...w Krk...i co się dowiedziałam...żadnego wycieku nie ma ...nowy simering...chyba potrzebował ciut czasu i się tam jakoś dopasował...stąd problem zniknął...teoria być może banalna...jednakże bardzo mnie satysfakcjonująca...aktualnie od wyniknięcia problemu zrobiłam ponad 3 tys.km...i stan ...bezproblemowej jazdy utrzymuje się...i wierzę,iż to będzie stan...długotrwały... ;)

Pozdrawiam...

Awatar użytkownika
rzadki
Zafiromaniak
Model:

#29 Post autor: rzadki »

czyli autko w końcu zaczęło jeździć zamiast stać u mechaników :) pięknie ;)
Czasami na drodze spotykam prawdziwych szaleńców, pędzą na złamanie karku i wbrew rozsądkowi... naprawdę, aż ciężko czasami ich wyprzedzić. ;)
Obrazek

Awatar użytkownika
BajBus
Zafiromaniak
Model:
Kontakt:

#30 Post autor: BajBus »

to super :)
to przyjedziesz teraz na zlot? :D
I miejsce naj-tuning Grotniki 2010
III miejsce najładniejsza ZA Grotniki 2010
I miejsce naj-tuning Rzeczka 2011 (n)
I miejsce najładniejsza ZA Rzeczka 2011 (n)

ODPOWIEDZ

Wróć do „Zafira B”