Spryskiwacze reflektorów

Wszystko o karoserii na zewnątrz i wnętrzu (naprawy blacharskie, szyby, fotele, tapicerka, plastiki, bagażniki dachowe itp.)

Moderator: Sebu$

Wiadomość
Autor
cbm80

#16 Post autor: cbm80 »

Nie mam pojecia, ale znajac zycie w kazdym ASO sa nieco inne ceny.
Tak bylo ze slynnymi spryskami do Insigni - w W-wie ceny od 8zl do prawie 11.
Najlepiej zadzwon do jakiegokolwiek i spytaj sie o cene - nie ma problemu zawsze podaja.

darkp1

#17 Post autor: darkp1 »

Jutro mam zamiar podjechać, spytać się o spryski do Insigni, dolną osłonę silnika i ten zbiornik ;) Szczególnie że mam jakieś pół kilometra.

EDIT:
Dzwoniłem do ASO, Pan powiedział że to bzdura że był zbiornik 4,5l, jest tylko zbiornik 2l, ten ze spryskiwanymi reflektorami ma dodatkową pompę. Kosztuje 90zł.

Anony Mous

#18 Post autor: Anony Mous »

To niech lepiej przeczyta instrukcje do Zafiry, gdzie jasno jest napisane, ze do zwyklego zbiornika wchodzi 2,3 litra, a do tych ze spryskiwaczem 4.5 litra...

darkp1

#19 Post autor: darkp1 »

Będę musiał im to bardziej zasugerować jak pojadę na konserwację nadwozia (gąbka dolnej osłony silnika).

Awatar użytkownika
rzadki
Zafiromaniak
Model:

#20 Post autor: rzadki »

własnie też mi się wydawało że widziałem wiele informacji na opel24 że są te 4,5 litrowe. nawet ktoś mi mówił o wymianie. ja bez spryskiwaczy reflektorów szybko opróżniam zbiornik z płynu. a co dopiero jak i one działają. zresztą na forum są użytkownicy co mają spryski reflektorów, ile wam wchodzi płynu od momentu wyświetlenia na kompie CHECK o sprawdzeniu poziomu płynu?
Czasami na drodze spotykam prawdziwych szaleńców, pędzą na złamanie karku i wbrew rozsądkowi... naprawdę, aż ciężko czasami ich wyprzedzić. ;)
Obrazek

cbm80

#21 Post autor: cbm80 »

Gosc z ASO gada bzddury straszne. Nie dosc, ze w instrukcji pisza to jeszcze wczoraj napelnialem do pelna i zmiescil sie niemal caly baniaczek 5l.
Jak gosc bedzie uparty to zadzwon gdziekolwiek indziej i popros o numer czesci GM,
po tym numerze bedziesz mogl to kupic w dowolnym ASO i to bez marudzenia.

Giftek
Świeżak
Imię: Darek
Auto: Zafira A 2.0 DTI
Model: ZA
Oznaczenie silnika: Y20DTH
#22 Post autor: Giftek »

Witam. W mojej ZA mam spryskiwacze reflektorów, które uruchamiają się razem ze spryskiwaczami przedniej szyby, gdy są włączone światła mijania. I to jest jasne, tyle że, jeżdżąc po mieście nie potrzebuję za każdym razem, kiedy chcę spłukać szyby, spłukiwać reflektory. Można sobie poradzić wyłączając światła :mrgreen: no ale wiadomo, że tak na dłuższą metę się nie da. Czy ktoś z kolegów sobie z tym poradził w inny sposób, a może u mnie coś padło? Pewne pomysły chodzą mi po głowie, ale chętnie usłyszę co wy macie do powiedzenia. Pozdrawiam

darkp1

#23 Post autor: darkp1 »

Giftek, tak jest niestety w każdej zafirze i chyba nic się z tym zrobić nie da, jedynie na stałe odłączyć... ;)

Giftek
Świeżak
Imię: Darek
Auto: Zafira A 2.0 DTI
Model: ZA
Oznaczenie silnika: Y20DTH
#24 Post autor: Giftek »

Ktoś mi kiedyś mówił, że u niego spryskiwacze reflektorów uruchamiają się kiedy ma włączone reflektory i dwa razy pociągnie dźwignię spryskiwaczy, lub jak długo ją przytrzyma? Jeśli nie ma czegoś takiego (przekaźnika) to chyba pozostaje, tak jak mówisz, tylko na stałe odłączyć.
Świeżak? Stary Obserwator :)

stemplowski

#25 Post autor: stemplowski »

Witam
Podepne sie pod temat jak chciałbym usunąć te spryskiwacze tylko nie wiem czym je zaślepić ma może ktoś jakieś pomysły

ODPOWIEDZ

Wróć do „Karoseria i wnętrze”