Tez mi ten blad sie pojawia, podobno zwiazane z modulem cim, jeden mechanik powiedzial, ze wgranie nowego oprogramowania moze pomoze, u mnie to sie pojawila raz na pare miesiecy i za drugim razem odpala, wiec sobie odpuscilem.Szymon Jankowia pisze:dzieki za szybka reakcje..
co do błędu to juz wiem kiedy sie pojawił.. w piatek wsiadam i wkładam kluczyk w stacyjke i krece.. a tu nic... zero reakcji
wyjąłem ponownie i próbuje znow i auto pali...:0 o taka zawiecha...
Problemy z kluczykami - programowanie, kodowanie, dorabianie
Hej,
Czy ktoś z Was naprawiał fabryczny składany kluczyk? Jak go otworzyć?
Chodzi o to że, guzik do zamykania działa mi bardzo słabo, muszę się solidnie namęczyć żeby zamknąć auto.
Guzik otwierania działa bez zarzutu, wymieniłem jednak baterię z nadzieją, że coś się poprawi, jednak wyraźnie jest to jakiś problem mechaniczny (pewnie mikro-przełącznik) gdyż po wymianie baterii sytuacja nie uległa poprawie. Chciałbym przy tym dodać, że z drugiego kluczyka i guzika w środku w samochodzie nie ma najmniejszego problemu.
Z góry wielkie dzięki, pozdrawiam!
Czy ktoś z Was naprawiał fabryczny składany kluczyk? Jak go otworzyć?
Chodzi o to że, guzik do zamykania działa mi bardzo słabo, muszę się solidnie namęczyć żeby zamknąć auto.
Guzik otwierania działa bez zarzutu, wymieniłem jednak baterię z nadzieją, że coś się poprawi, jednak wyraźnie jest to jakiś problem mechaniczny (pewnie mikro-przełącznik) gdyż po wymianie baterii sytuacja nie uległa poprawie. Chciałbym przy tym dodać, że z drugiego kluczyka i guzika w środku w samochodzie nie ma najmniejszego problemu.
Z góry wielkie dzięki, pozdrawiam!
Astra G 1.6 X16SZR (w gazie) - sprzedana
Zafira B 1.9 Z19DTH (chip V-Tech) - sprzedana
...teraz japoniec...
Zafira B 1.9 Z19DTH (chip V-Tech) - sprzedana
...teraz japoniec...
Obudowa kluczyka złożona jest z dwóch połówek na wcisk, podważyć jakimś płaskim nożem i się otworzy. Trzeba uważać żeby nie zgubić sprężynki od grota i metalowego przycisku. Pisze oczywiście o kluczyku scyzoryku. Wyciągniesz płytkę z elektroniką i można już wylutować switch. Gdy kluczyk jest dłużej bez baterii noże się rozprogramować sterowanie centralnym wtedy według instrukcji i działa.
Witam
Odebrałem dzisiaj dorobiony kluczyk dla mojej Zosi zostało jeszcze programowanie.
Pytam szanownych forumowiczów czy można zaprogramować kluczyk Op-Com'em albo Techem. Bo wole dać zarobić koledze z forum niż serwisantowi
Odebrałem dzisiaj dorobiony kluczyk dla mojej Zosi zostało jeszcze programowanie.
Pytam szanownych forumowiczów czy można zaprogramować kluczyk Op-Com'em albo Techem. Bo wole dać zarobić koledze z forum niż serwisantowi
Ostatnio zmieniony 09 paź 2011, 17:11 przez Anony Mous, łącznie zmieniany 2 razy.