kolorowy wyświetlacz LCD
-
Anony Mous
-
norbert_p
Czy wyświetlacz ma jakieś okablowanie mocowanie na wtyczkę? Pytam, bo w zimne i mokre dni obraz mi faluje, a jak się auto nagrzeje to taki stan zanika... Chciałbym sprawdzić połączenia. Może gdzieś brak jakiegoś styku...tico0 pisze:Aby dostać się do wyświetlacza jest troszkę pracy.... Zdejmujemy tą nakładkę która jest w okuł daszka od wyświetlacza, potem by praca szła sprawnie wyciągamy radio i panel od wentylacji i teraz odkręcamy cztery śrubki które trzymają całą tą konsolę środkową dwie są na dole za panelem, a dwie z góry, jest to torx-20 i zdejmniesz konsolę. Pod wyświetlaczem masz dwie śrubki które trzymają wyświetlacz.... i już...potem troszkę mocowania z wyświetlaczem.... i wszystko jest na wierzchu....
ps. niedługo będzie opis z fotkami jak to zrobićbo właśnie wczoraj wymieniałem wyświetlacz....
.
Liczę tic0 na sprawny opisik
-
tico0
Tak jedena RGB i druga zasilanie i dane, pozostałe wyświetlacze mają jedną wtyczkę.norbert_p pisze:wyświetlacz ma jakieś okablowanie mocowanie na wtyczkę?
Według mnie to wina leży w elektronice wyświetlacza i tam szukać a nie w kablach zapytaj SigMan-a napewno będzie wiedział....norbert_p pisze:bo w zimne i mokre dni obraz mi faluje, a jak się auto nagrzeje to taki stan zanika... Chciałbym sprawdzić połączenia. Może gdzieś brak jakiegoś styku...
[ Dodano: Pią Maj 06, 2011 13:35 ]
Miał być opisik wymiany wyświetlacza ale jakość zdjęć jest kiepska i raczej nic z tego nie wyjdzie...
-
DThorn
-
DThorn
-
rossi991