[B] Światła do jazdy dziennej-programowanie
- shadow
- Mieszkaniec
- Imię: Adam
- Auto: Zafira 1.8 Cosmo
- Model: B
- Oznaczenie silnika: Z18XER
Ok. Jeszcze jedno przy okazji. Zmieniłem język na pl domyślny, i była jakaś opcja regionu czy coś, zmieniłem na turcja/polska. Od czego to jest?
P.s. Zegary sa podswietlone caly czas w opcji 5? Deska się nie świeci
P.s. Zegary sa podswietlone caly czas w opcji 5? Deska się nie świeci
-
- Świeżak
- Imię: Edward
- Auto: Zafira B 1.8
- Model: ZB
Drodzy forumowicze, chciałbym w swojej Zafirze B zaprogramować włącznik świateł (AUTO), tak aby w dzień włączały się tylko światła z przodu (jak do jazdy dziennej), a wieczorem cała reszta.
Po przeczytaniu tego wątku, wiem że powinno być to ustawienie nr 5.
W związku z tym chciałem zapytać czy możecie polecić jakiś ogarnięty warsztat/serwis w Krakowie, który zrobi to bez problemu (zna się na tym)?
A może, któryś z kolegów forumowych ma op-com'a i jest w stanie ustawić?
Chciałbym również włączyć opcję otwierania i zamykania szyb z pilota, ponieważ aktualnie to u mnie nie działa:(
Dzięki!
Po przeczytaniu tego wątku, wiem że powinno być to ustawienie nr 5.
W związku z tym chciałem zapytać czy możecie polecić jakiś ogarnięty warsztat/serwis w Krakowie, który zrobi to bez problemu (zna się na tym)?
A może, któryś z kolegów forumowych ma op-com'a i jest w stanie ustawić?
Chciałbym również włączyć opcję otwierania i zamykania szyb z pilota, ponieważ aktualnie to u mnie nie działa:(
Dzięki!
- aroniusz
- Mieszkaniec
- Imię: Arek
- Auto: Zafira
- Model: B
- Oznaczenie silnika: Z19DTH
Krótkie pytanie, masz przełącznik świateł z opcją ustawienia auto, czy chcesz zmodyfikować i dołożyć taką opcję zmieniając panel ?Vitoski pisze:Drodzy forumowicze, chciałbym w swojej Zafirze B zaprogramować włącznik świateł (AUTO), tak aby w dzień włączały się tylko światła z przodu (jak do jazdy dziennej), a wieczorem cała reszta
-
- Świeżak
@aroniusz, mam przełącznik świateł z opcją 'AUTO'. Aktualnie działa to w ten sposób, że gdy ustawię na 'AUTO' to nic się nie świeci, a CID jest w kolorze dziennym (jasny). Gdy zakryję czujnik zmierzchu, to zapalają się wszystkie lampy (mijania, postojowe), a CID zmienia się na tryb nocny.
Chciałbym aby to działało tak jak wielu użytkowników tego forum ma ustawione, czyli:
- w dzień (pozycja AUTO) - włączone są tylko światła mijania + CID w trybie dziennym
- wieczorem, noc (pozycja AUTO) - włączone wszystkie światła + podświetlenie tablic + CID w trybie nocnym.
Po przeczytaniu tego wątku oraz drugiego o podonym temacie na tym forum, opcja nr 5 wydaje się spełniać te warunki. Jak rozumiem, to po światła włączają się automatycznie po przekręceniu kluczyka, w rezultacie czego nie musze za każdym razem wyłączać świateł, czy tak?[/list]
Chciałbym aby to działało tak jak wielu użytkowników tego forum ma ustawione, czyli:
- w dzień (pozycja AUTO) - włączone są tylko światła mijania + CID w trybie dziennym
- wieczorem, noc (pozycja AUTO) - włączone wszystkie światła + podświetlenie tablic + CID w trybie nocnym.
Po przeczytaniu tego wątku oraz drugiego o podonym temacie na tym forum, opcja nr 5 wydaje się spełniać te warunki. Jak rozumiem, to po światła włączają się automatycznie po przekręceniu kluczyka, w rezultacie czego nie musze za każdym razem wyłączać świateł, czy tak?[/list]
- rafant4011
- Zafiromaniak
- Imię: Rafał
- Auto: Zafira B
- Model: Cosmo
- Oznaczenie silnika: Z19DT
-
- Świeżak
super, dzięki za potwierdzenie.
Teraz tylko muszę znaleźć jakiś warsztat lub życzliwego forumowicza, który ma sprzęt (op-com'a) i mógłby mi to zaprogramować.
Wiem, że mogę jechać z tym do ASO, niemniej jednak czytając wątek widziałem, że wiele autoryzowanych punktów nie miało pojęcia o czym użytkownik forum mówi:)
Stąd też preferowałbym kogoś sprawdzonego - może ktoś z Was kolegów i koleżanek z Krakowa ma jakieś namiary?
Teraz tylko muszę znaleźć jakiś warsztat lub życzliwego forumowicza, który ma sprzęt (op-com'a) i mógłby mi to zaprogramować.
Wiem, że mogę jechać z tym do ASO, niemniej jednak czytając wątek widziałem, że wiele autoryzowanych punktów nie miało pojęcia o czym użytkownik forum mówi:)
Stąd też preferowałbym kogoś sprawdzonego - może ktoś z Was kolegów i koleżanek z Krakowa ma jakieś namiary?
- rafant4011
- Zafiromaniak
w serwisie opla skasowali mnie za to 50zł.
zapytaj w tym dziale http://www.zafiraklub.pl/viewtopic.php? ... sc&start=0
zapytaj w tym dziale http://www.zafiraklub.pl/viewtopic.php? ... sc&start=0
- rafant4011
- Zafiromaniak
Jedź do serwisu ASO. Mi to zaprogramowali za 50zł w Dixi-Car, forumowy kolega zrobi to za tyle że ja na tamten moment nie mogłem się nikogo doprosić z forum... Teraz mam swój op-com i tyleVitoski pisze:Szczerze mówiąc to nie mam nic przeciwko pojechaniu do warsztatu i zapłaceniu 50 zł za usługę.
Niemniej jednak nie znam żadnego dobrego warsztatu, który robi takie rzeczy "od ręki" bez marudzenia, że się nie da itp:)
Zapraszam do Wawy zrobię to za darmo a dodatkowo przejrzymy cały samochód.
PS; masz CarPass? bez tego nic nie zrobisz, a serwis krzyczy za niego z 250zł na forum koledzy wezmą za to samo o wiele mniej
Ostatnio zmieniony 26 wrz 2016, 15:15 przez rafant4011, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Świeżak
Z tego co widzialem w ksiazce serwisowej to mam CarPass, jeszcze sprawdze.
Dzwonilem teraz do serwisu 'Auto-Center' specjalizujacego sie w naprawach Opli, ale Pan wyslal mnie do serwisu ASO. Chyba musze podzwonic po ASO w Krakowie i popytac:)
Dzieki za zaproszenie do Wawy, natomiast czasowo na razie nie wyrobię:( Niemniej jednak gdybym się wybierał, to dam znać!
Dzwonilem teraz do serwisu 'Auto-Center' specjalizujacego sie w naprawach Opli, ale Pan wyslal mnie do serwisu ASO. Chyba musze podzwonic po ASO w Krakowie i popytac:)
Dzieki za zaproszenie do Wawy, natomiast czasowo na razie nie wyrobię:( Niemniej jednak gdybym się wybierał, to dam znać!
- rafant4011
- Zafiromaniak
Dostałem odpowiedz meilową, treść meila identyczna rozbieżność cenowaVitoski pisze: Dzwonilem teraz do serwisu 'Auto-Center' specjalizujacego sie w naprawach Opli, ale Pan wyslal mnie do serwisu ASO.
Salony w których wykonają usługę programowanie świateł dziennych / "wariant 5"
Marimex - Opel Kraków. Autoryzowany salon i serwis Opla - 50zł
EUROMARKET - Opel Kraków - 99zł
INTERAUTO - Opel Kraków - Autoryzowany Salon i Serwis - 150zł
Pozdrawiam
Ostatnio zmieniony 26 wrz 2016, 16:04 przez rafant4011, łącznie zmieniany 1 raz.
To jest właśnie wariant 5
Mijania zapalają się po odpaleniu silnika.Podświetlenie deski i rejestracji nie świeci.
Podświetlenie zegarów ustawiasz osobno: po zapłonie czy razem ze światłami.
Mijania zapalają się po odpaleniu silnika.Podświetlenie deski i rejestracji nie świeci.
Podświetlenie zegarów ustawiasz osobno: po zapłonie czy razem ze światłami.
Diagnostyka komputerowa.Odzyskiwanie kodu security (Opel carpass). Rozszerzanie funkcji komputera pokładowego - wszystkie modele Opla.Dokładanie tempomatu i inne mody.Wymiana modułu CIM.