[A] - Tomzam - 2,0 jeszcze DTL - niebawem 100KM 1999
- tomzam
- Mieszkaniec
- Imię: Tomek
- Auto: Opel
- Model: ZafiraA
- Oznaczenie silnika: DTH
Nic się nie dzieje aż trochę nudno, a ze zaczęło trochę trącić z nawiewów jak się wyłączy klimę to trza spryskać parownik, a do tego trzeba wyjąć filtr kabiny.
Jak już miałem schowek na wierzchu to postanowiłem sobie zainstalować gadżet którego nie zdążyłem wstawić do omegi, dni gorące i dobrze mieć chłodną puszkę pod ręką.
W obudowie nagrzewnicy jest odpowiedni króciec - trzeba tylko przewiercić a i przydaje się do spryskania parownika od wewnątrz środkiem grzybobójczym
Rurka z omegi pasuje akurat
w schowku trochę mi się dziura za bogata zrobiła ale niezawodne trytytki opanowały sytuację
trochę jest ciasno za schowkiem bo idzie tunel powietrza i blisko jest wentylator
zostaje właściwie tylko jedno miejsce na montaż
No i jest - klimatyzowany schowek
Przetestowany już i działa, puszki która stała pół dnia na słońcu w 10 min nie wychłodzi, ale po otworzeniu schowka czuć w nim chłód i włożony chłodny napój na pewno się nie zgrzeje.
Czas pracy razem z odgrzybianiem ok 1 godz
Jak już miałem schowek na wierzchu to postanowiłem sobie zainstalować gadżet którego nie zdążyłem wstawić do omegi, dni gorące i dobrze mieć chłodną puszkę pod ręką.
W obudowie nagrzewnicy jest odpowiedni króciec - trzeba tylko przewiercić a i przydaje się do spryskania parownika od wewnątrz środkiem grzybobójczym
Rurka z omegi pasuje akurat
w schowku trochę mi się dziura za bogata zrobiła ale niezawodne trytytki opanowały sytuację
trochę jest ciasno za schowkiem bo idzie tunel powietrza i blisko jest wentylator
zostaje właściwie tylko jedno miejsce na montaż
No i jest - klimatyzowany schowek
Przetestowany już i działa, puszki która stała pół dnia na słońcu w 10 min nie wychłodzi, ale po otworzeniu schowka czuć w nim chłód i włożony chłodny napój na pewno się nie zgrzeje.
Czas pracy razem z odgrzybianiem ok 1 godz
- wojtowca
- Zafiromaniak
- Imię: Wojtek
- Auto: Opel Zafira A
- Model: ZA
- Oznaczenie silnika: Y22DTR
Super gadżecik. Ta rurka karbowana to z omegi oryginalna? A ten dinks w schowku to co to i skąd to wziąć? Chyba se też odgapie .
Ostatnio zmieniony 03 lip 2016, 11:28 przez wojtowca, łącznie zmieniany 1 raz.
- tomzam
- Mieszkaniec
Wczoraj zahaczyłem o szrota i zanabyłem dywanik do bagażnika, niby nic wielkiego, ale ori GM, pasuje idealnie i się fajnie składa że w każdej chwili można postawić siedzenia a on się zawsze gdzieś zmieści, nigdy nie zwracałem na to uwagi ale nie spotkałem się do tej pory z takim - może każdy taki ma więc mam i ja
Wczoraj zahaczyłem o szrota i zanabyłem dywanik do bagażnika, niby nic wielkiego, ale ori GM, pasuje idealnie i się fajnie składa że w każdej chwili można postawić siedzenia a on się zawsze gdzieś zmieści, nigdy nie zwracałem na to uwagi ale nie spotkałem się do tej pory z takim - może każdy taki ma więc mam i ja
- zafirapawel
- Bywalec
- Imię: Paweł
- Auto: Zafira A 1.8
- Model: ZA
- Oznaczenie silnika: X18xe1
- tomzam
- Mieszkaniec
W zafirach schowka chłodzonego nie widziałem, ale w nagrzewnicy jest wyjście więc pewnie taka opcja była, albo miała być. Miałem to wcześniej w omedze i vectrze i zawsze się przydawało i sprawdzało więc mam i w zoście. W poliftowych schowkach nie da się tego zainstalować - obudowa schowka jest pełna z tyłu i nie ma możliwości podejścia wężykiem do szuflady, kupiłem sobie taki schowek z nowszego bo mój ma pęknięcia przy śrubach, ale nie założyłem właśnie ze względu na chłodzenie
Ostatnio zmieniony 02 paź 2016, 09:17 przez tomzam, łącznie zmieniany 1 raz.
- wampir11111
- Zafiromaniak
- Imię: Michał
- Auto: Zafira B 340KM/480Nm
- Model: B
- Oznaczenie silnika: Z20LER
- Zafiromaniak
- Imię: Rafał
- Auto: Zafira B
- Model: Cosmo
- Oznaczenie silnika: Z19DT