Nietypowe zachowanie przy sczytywaniu błędów (gaz-hamulec)
- Daniel243
- Debiutant
- Imię: Daniel
- Auto: Zafira
- Model: B
- Oznaczenie silnika: Z18XER
Nietypowe zachowanie przy sczytywaniu błędów (gaz-hamulec)
Witam kolegów forumowiczów czy ktoś może spotkał się z przypadkiem że przy sczytywaniu błędów wyświetlacz przestał pokazywać na końcu po wypunktowaniu błędów ECN 000000 tylko przechodzi od razu do ilości kilometrów przejechanych przez samochód od nowości. Od jakiegoś czasu tak właśnie u mnie jest a wcześniej było normalnie, nadmienię że Zośka nie ma żadnych dolegliwości i jeździ normalnie. W grudniu wymieniłem termostat i były kasowane błędy ale czy to może mieć jakieś znaczenie ???
- Bodek
- Zafiromaniak
- Imię: Bodek
- Auto: Zafira_B_Cosmo
- Model: ZB
- Oznaczenie silnika: Z19DT
Sebastian, Danielowi chodzi o to, że mu się nic nie wyświetla, czyli brak ECN 000000, a nie co to oznacza.GOTI pisze:oznacza brak błędówDaniel243 pisze:ECN 000000
Temat był wałkowany na forum i warto by używać opcji Szukaj
Z ciekawości poszedłem zobaczyć do swojego = brak błędów i jest tak samo - nie wyświetla komunikatu ECN 000000
Czyli wygląda, że jest OK.
Jeżeli kontrolka z silnikiem gaśnie przed odpaleniem - nie masz błędów.
"NADZIEJE LUDZI MĄDRYCH SĄ PEWNIEJSZE NIŻ BOGACTWO NIEUKÓW" - DEMOKRYT
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Bogusław Kuduk, ps. Bodek + 30.11.2020. R.I.P.
- GOTI
- Zafiromaniak
- Imię: Sebastian
- Auto: Insignia
- Model: ZA
- Oznaczenie silnika: A18XER
A to małe niezrozumienie zaistniałoBodek pisze:Sebastian, Danielowi chodzi o to, że mu się nic nie wyświetla, czyli brak ECN 000000, a nie co to oznacza.
Z drugiej strony jak nic sie nie dzieje to przecież jest dobrze? :> - po co szukać dziury w całym
(stąd mogło mnie to zmylić)
Ostatnio zmieniony 30 cze 2017, 20:24 przez GOTI, łącznie zmieniany 1 raz.
- janekW67
- Zafiromaniak
- Imię: Janek
- Auto: Opel Zafira B 1.8 Njoy
- Model: ZB
- Oznaczenie silnika: Z18XER
No to trzeba by było auto podłączyć pod kompa i być może instalacja do regulacji.vvarg pisze:Witam,
jestem posiadaczem Opla Zafiry B 1.8 z instalacją LPG. Ostatnio po tygodniowej przerwie nieużywania auta odpaliłem silnik i przejechałem ok 20 km. na desce zapaliła mi się kontrolka silnika. Wyczytałem że można zczytać błędy metodą "wypedałowania" ale u mnie ona nie działa (blokada hamulca)
Nagrałem filmik pokazujący o co chodzi https://www.youtube.com/watch?v=xZVS9nW4LZo
Proszę o pomoc
Ostatnio zmieniony 06 paź 2016, 10:00 przez janekW67, łącznie zmieniany 1 raz.
Oczywiście!