A jakie inne auto na takich odcinkach będzie paliło mniej ???Maćku pisze:Zośka się do tego nie nadaje średnie spalanie sięga 10.5 litra... czystej etylinki 95
[A] - Maćku--> 1.8 Elegance, 115KM, 2000r, Irmscher
- chabretti
- Zafiromaniak
- Imię: Krzysztof
- Auto: Volvo
- Model: V70
- Oznaczenie silnika: D5244T5
- Kontakt:
O TakiegRZENIU pisze:A jakie inne auto na takich odcinkach będzie paliło mniej ???Maćku pisze:Zośka się do tego nie nadaje średnie spalanie sięga 10.5 litra... czystej etylinki 95
- Rafoooo
- Zafiromaniak
- Model:
- Kontakt:
... Matiz też się sprawdza w małym spalaniu .... i okazuje się, że nawet bez oleju pojedzie. Raz zajechałem do poznania i z ciekawości popatrzyłem na stan oleju ... bagnet suchy, więc dolałem litr ... patrze dalej suchy ... po dolaniu drugiego litra pokazało się coś na bagnecie .... to była maszyna nie do zajechania ...... sprzedałem, bo mi sie nie chciało co rok robić zaprawek lakierniczych
Życie trzeba przeżyć tak, żeby wstyd było opowiadać, za to przyjemnie
wspominać.
wspominać.
- gRZENIU
- Zafiromaniak
- Imię: Grzegorz
- Auto: Signum
- Model: Polift
- Oznaczenie silnika: Z19DTH
Rafoooo, Ale jak szybko można samemu się nauczyć napraw blacharsko lakierniczych
Ostatnio przeglądałem to w miare tania jest Skoda Fabia , wyposażenie w wersji GL ( golas ) i mocą też nie grzeszą , ale do jazdy na krótkich dystansach są
a Prius raczej nim nie jest ...chcemy z Ewcią kupić pierdzi kółko do jazdy na krótkich dystansach max 3km
Rafoooo, Ale jak szybko można samemu się nauczyć napraw blacharsko lakierniczych
Ostatnio przeglądałem to w miare tania jest Skoda Fabia , wyposażenie w wersji GL ( golas ) i mocą też nie grzeszą , ale do jazdy na krótkich dystansach są
- chabretti
- Zafiromaniak
- Kontakt:
Wszystko się zgadza, ceny paliw jakie są takie są (za wysokie )Maćku pisze:Siostra jeździ ten sam dystans Srajczentem 100zł na miesiąc, a Zocha za ok 200zł... oszczędność jest spora
Trzeba się zgadać i jeździć razem będzie jeszcze taniej
- chabretti
- Zafiromaniak
- Kontakt:
Cierpliwości Panowie Pomału jak z jajkiem i wszystko będzie git Weźcie je na mało uczęszczane drogi niech się powożą, pokażcie im jakieś autka kobiece w necie i coś może z tego wyjdziegRZENIU pisze:Powodzenia , ja ze swoją już 2 lata walczę ... i skutek jest wymiernyMaćku pisze:po za tym musi się nauczyć dbać o swoje auto
Moja miała prawko tylko jeździć nie chciała. Zawsze tylko ja i ja, aż pewnego razu trzeba było z młodym do lekarza jechać a ja u brata na piwie byłem. I awantura że niema kto pojechać, a ja jej na to bierz focusa przecież masz prawko. Szybka jazda adaptacyjna i za pól roku stałem się szczęśliwym posiadaczem dwóch aut. Obecnie jeździ już drugim Fordem Ka mkII, a ja muszę ogarniać dwa auta
W sumie to nie wiem co lepsze
- wamka18
- Zafiromaniak
- Imię: Piotr
- Auto: Zafira 2.0T ST2 Astra G Bertone 1.8 16v
- Model: ZA
- Oznaczenie silnika: Z20LET
- Kontakt:
Ja też kupiłem Zafire żonie aby dzieci woziła no i zaufałem żonie ale pierwsze co zrobiłem to ubezpieczenie AC z ubezpieczeniem zniżek AC. Po pół roku ubezpieczenie się przydało bo zderzak był do wymiany jak podjechała za blisko krawężnika ale od tego czasu na razie spokój nawet parę razy była w Bydgoszczy sama. Ostatnio jechałem za nią astra i był problem ją dogonić tak się nauczyła jeździć. Trochę zaufania do kobiet a będzie dobrze chociaż jadąc na siedzeniu pasażera
- Chrees
- Mieszkaniec
- Auto: Zafira
- Model: ZA
- Oznaczenie silnika: A18XE
A u mnie było odwrotnie To moja wpadła na pomysł zrobienia sobie prawka. A jak już zrobiła, to chciała samochód. Wybór padł na Zośkę. Najpierw to ona nią jeździła, a dopiero potem ja. Ja miałem 15 letnią przerwę w jeżdżeniu samochodem. Więc to była jej inicjatywa.
Teraz to ja więcej jeżdżę i powiem, że jazda z moją małżonką za kierownicą to męczarnia. Jak ja prowadzę to ogarniam i trasę i prowadzenie. Jak małżonka jedzie to muszę ogarnąć dziecko, trasę i jeszcze trochę tego co się wokół samochodu dzieje. Bo niestety, niektóre osoby nie mają orientacji w terenie
Teraz to ja więcej jeżdżę i powiem, że jazda z moją małżonką za kierownicą to męczarnia. Jak ja prowadzę to ogarniam i trasę i prowadzenie. Jak małżonka jedzie to muszę ogarnąć dziecko, trasę i jeszcze trochę tego co się wokół samochodu dzieje. Bo niestety, niektóre osoby nie mają orientacji w terenie
-
- Zafiromaniak
- Imię: Maciej
- Auto: seria 3
- Model: e46
- Oznaczenie silnika: M47,M54
I tak dostanie autko za max 3 tysie... czytam o Twingo, Matizach, atosach, itp... wiadomo, że się nauczy w końcu do tego czasu bezie autko co nadaje się na codzienny wypad do sklepu i po dzieciaka do przedszkola...
Ba koniec OT to temat Zośki jak sie coś pojawi na podjeździe to pochwalę się w odpowiednim dziale
PS: wkrótce mija 2 lata od zakupu Zośki
Ba koniec OT to temat Zośki jak sie coś pojawi na podjeździe to pochwalę się w odpowiednim dziale
PS: wkrótce mija 2 lata od zakupu Zośki
Ostatnio zmieniony 12 paź 2016, 18:52 przez Maćku, łącznie zmieniany 1 raz.