Silnik mały problem
Moderator: Mariusz
-
danielkato
Silnik mały problem
Witam potrzebuje pomocy moja narzeczona kupiła sobie Fiata Punto 2, jest tak ze zrobiliśmy rozrząd, wymieniłem pompę paliwa, świece cewke kable do świec.
Problem jest taki że akumulator nam padł wczoraj. Dziś założyłem nowy i auto wogole nie chce nam odpalić i nie wiem dlaczego z ego rozrusznik słuchać że kręci ale nie umie go odpalić macie może jakiś pomysł?
Problem jest taki że akumulator nam padł wczoraj. Dziś założyłem nowy i auto wogole nie chce nam odpalić i nie wiem dlaczego z ego rozrusznik słuchać że kręci ale nie umie go odpalić macie może jakiś pomysł?
- rafant4011
- Zafiromaniak
- Imię: Rafał
- Auto: Zafira B
- Model: Cosmo
- Oznaczenie silnika: Z19DT
-
Mariusz 79
-
danielkato
-
Mawerix
Błędy jakieś
może to być jakiś alarm o którym wspomniał kolega rafant4011, przed odłączeniem klemy było wszystko OK po ponownym podłączeniu alarm mógł się zazbroić i nie pozwala uruchomić pojazdu.
Masz jakiś pilocik przy kluczyku, centralny zamek na pilota
Sprawdź też wszystkie bezpieczniki czasem się zdarza że przy podłączeniu akumulatora któryś się przepali.
Masz jakiś pilocik przy kluczyku, centralny zamek na pilota
Sprawdź też wszystkie bezpieczniki czasem się zdarza że przy podłączeniu akumulatora któryś się przepali.
Ostatnio zmieniony 14 paź 2016, 06:19 przez Mawerix, łącznie zmieniany 1 raz.
-
danielkato
Panowie więc tak udało się dziś odpalić auto,
Nie odpalił na dotyk tylko trzeba było chwilę dłużej mieć przekonany klucz
Jak odpaliłem miałem dałem gaz na 1500 obr było ok
Ale jak puściłem nogę zgasł. Odpaliłem ponownie ale delikatnie puszczam nogę z gazu i spadał na obrotach i przy 800 - 900 lekko trzeslo autem. Co mogę to powodować?
Nie odpalił na dotyk tylko trzeba było chwilę dłużej mieć przekonany klucz
Jak odpaliłem miałem dałem gaz na 1500 obr było ok
Ale jak puściłem nogę zgasł. Odpaliłem ponownie ale delikatnie puszczam nogę z gazu i spadał na obrotach i przy 800 - 900 lekko trzeslo autem. Co mogę to powodować?
-
danielkato
-
wampir11111