Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Diagnostyka komputerowa, programowanie, dorabianie kluczy OPEL wszystkie modele do 2020r.Odczyt kodu PIN/Car-Pass, rozszerzenie komputera Zafira C i inne
Pomoc przy zakupie pojazdu. Zapraszam
To do drugiej wpsikaj trochę oliwki w sprayu itp, kable będą lapać swobodniej i upewnij się że przelotka jest ustawiona optymalnie, to połsłuzy dłużej...
PS
Co ciekawe jak kabel popsuł się u mnie to zamek wciąż wydawał dźwięki, ale wyglądało że prąd był za słaby. Dodatkowo, przez zwarię jednych drzwi nie działało dwoje innych
W celach informacyjnych dla innych użytkowników u mnie przyczyną nie działającego zamka oprócz uszkodzonej wiązki w tylnych drzwiach był także spalony jeden siłownik w drzwiach oprócz sprawdzenia wiązek jeżeli to nic nie da sprawdźcie też siłowniki pozdrawiam.
W nowej zafirce mam problem tego typu, że centralny wszystko działa ok tylko szyba nie działa i brak kontrolki otwartych drzwi na zegarach lewa jak i prawa strona.
Też obstawiacie wiązke ?
Diagnostyka komputerowa, programowanie, dorabianie kluczy OPEL wszystkie modele do 2020r.Odczyt kodu PIN/Car-Pass, rozszerzenie komputera Zafira C i inne
Do wiązki zaglądałeś? ja miałem porwaną i tak było. polutowałem i znów to samo. miałem przerwę w REC-u(coś cię przepaliło).
Dodatkowo jak drzwi otwierałem tylne, to nie zapalało się światełko w podsufitce...
Najpierw sprawdzę wiazke i podświetlenie wewnątrz też się nie zapala jak otworzę lewe tylne drzwi
Mam następujący problem, wczoraj byłem na myjni automatycznej z szyszeniem. Na zewnątrz było -5 stopni ale od razu po tym wytarłem do sucha uszczelki zamki drzwi itd. Wszystko cały dzień hulało ślicznie. Dzisiaj rano podchodzę do auta i słyszę jak coś pyka ale mogłem dość skąd dobiegał dźwięk. wstępnie wyglądało jakby z kierownicy bo delikatnie przygasało podświetlenie przycisków w kierownicy. Okazało się ze akumulator padł całkowicie. Podłączyłem pod prostownik i chciałem zamknąć auto i w tym momencie zaczęło coś buczeć w tylnych lewych drzwiach a auto się nie zamyka. Przy każdej próbie zamknięcia/otwarcia słychać buczenie w tych drzwiach przez 4s ale zamyka się i otwiera tylko bagażnik, pozostałe są otwarte cały czas. Czym może być to spowodowane? Coś przymarzło i jak jedne drzwi sie nie zamkną to pozostałe się nie będą zamykały?
Witam mam problem z centralnym zamkiem, poruszany już ale niestety nie znalazłem rozwiązania.
Tak więc pilot działa ale zamyka klapę tył wlew paliwa i drzwi lewy przód.
To samo przyciskiem na centralce po zamknieciu jakkolwiek dioda miga po otwarciu jakichkolwiek drzwi za klamkę ponieważ nie zamknęły się centralnym centralny na lewe przednie i wspomniane klapy otwiera się.
Nie mogę znależć sterownika centralnego ale może jakieś inne podpowiedzi?
Pozdrawiam Tomek
Panowie,czy miał ktoś przypadek taki,że pilot/scyzoryk działa tylko na jednym przycisku ? jednym przyciskiem otwierania ,samochód zamyka sie i otwiera.Przycisk zamykania martwy,ożywa czasami,ale rzadko.Przyciskiem otwierania mogę zamknąc samochód tylko raz,po otwarciu już nie działa ,po nacisnięciu otwierania kierunki migają dwa razy. Drugi kluczyk działa ,lecz czasami również fiksuje.
A są takie chwile kiedy oba piloty nie działają.
Ostatnio zmieniony 04 kwie 2017, 17:16 przez bipower, łącznie zmieniany 1 raz.