Nie mogę odpalić mojej ZAFIRY
Moderator: Sebu$
to trochę dziwne bo miałem obiaw jak była rezerwa ze jak zgasiłem i nie chciał zapalić ale chwile, potem odpalił ale buchnął dymem jak trzymałem poziom paliwa było ok potem wymieniłem filtr paliwa zalałem lepszą ropą , zmieniłem stacje i nawet na rezerwie nic się nie działo, a po tym ruszeniu z 2 jak szarpnęło to już kaplica
- Dziadek13
- Zafiromaniak
- Imię: Jorg
- Auto: VW Turan była zafira DTL
- Model: Turan
- Oznaczenie silnika: AVQ
Co do tranzystora to może ci to pomoże. http://www24.zippyshare.com/v/bHrEBPnC/file.html
A torxa magnesem wyjmij.
A torxa magnesem wyjmij.
mam nadzieje a z tranzystorem tak na szybko rozrysowałem https://photos.google.com/photo/AF1QipP8nOaC4dpNcS4wdxsh5Oabb_a4_hC2Z1OWKlB_Dziadek13 pisze:Co do tranzystora to może ci to pomoże. http://www24.zippyshare.com/v/bHrEBPnC/file.html
A torxa magnesem wyjmij.
ok już wiem o co chodzi
Ostatnio zmieniony 18 paź 2016, 10:24 przez Markon, łącznie zmieniany 2 razy.
- Rybka
- Zafiromaniak
- Imię: ROBERT
- Auto: ZAFIRA B
- Model: CDTI
- Oznaczenie silnika: Z19DTL
Pokazane na oplu vectra ale to ten sam silnik.
https://m.youtube.com/watch?v=RO4sjJKkHnE
Pokazane na oplu vectra ale to ten sam silnik.
https://m.youtube.com/watch?v=RO4sjJKkHnE
- JARO
- Mieszkaniec
- Imię: Jarek
- Auto: Opel Zafira A 1.8/Insignia A 2.0CDTI
- Model: ZA
- Oznaczenie silnika: X18XE1
Janus nie pomogło z wymianą czujnika położenia wałka rozrządu chyba że jest jeszcze jedna opcja: kupiłem nieoryginalny czujnik i po podłączeniu wywaliło błąd 0340 więc może wszystko by grało jakby czujnik był oryginalny
Ostatnio zmieniony 22 paź 2016, 19:00 przez JARO, łącznie zmieniany 3 razy.
-
- Zafiromaniak
- Imię: Janusz
- Auto: Zafira
- Model: A
- Oznaczenie silnika: Y20DTH
Jest to jakaś opcja - nalepiej żeby ktoś Ciebie wsparł i zechciał użyczyć czujnika na podmiankę... Ewentualnie jest problem z samą wiązką - mam nadzieję, że nie z komputerem silnika. A przypomnij sobie, czy przy tym majstrowaniu przy silniku nie był dotykany (odkręcany, odkładany, odginany) komputer albo jego wiązka.JARO pisze:Janus nie pomogło z wymianą czujnika położenia wałka rozrządu chyba że jest jeszcze jedna opcja: kupiłem nieoryginalny czujnik i po podłączeniu wywaliło błąd 0340 więc może wszystko by grało jakby czujnik był oryginalny
Janusz
-
- Zafiromaniak
Czy Kolega ma na pewno Y20DTH (EGR elektryczny czy pneumatyczny)??Markon pisze:niestety pompa do wymiany i problemy muszę rozpiąć jeden łańcuch rozrządu czy są znaki jak to później ustawić? czy oprócz motyla na wałek jest jeszcze jakaś blokada
Pytanie do Kolegi Dziadek - czy przypadkiem w X20DTH nie mam możliwości regulacji kółka na pompie na tych fasolkach? Może to po prostu napęd pompy się przestawił...?
Janusz
A u mnie już zafirka hula aż miło przyjechałem zgasiłem i rano odpalić nie mogłem okazało sie że sterownik był do wymiany Ale przez to że mam firmę i duże auto dostawcze więc muszę z Zafirką się rozstać
ma spore wyposażenie no i jestem 1szym w PL właścielem , autko z niemiec , do końca w niemczech serwisowany są książki serwisowe niemieckie nawet istrukcja obsługi auta po niemiecku cała książka a ja mam PL wydrukowaną szkoda mi się rozstawać bo na wyposaż. pełna reg. fotela kierowcy , tempomat czy elektryczne i podgrzew. lusterka , blokada tylnych szyb takich bajerów nigdy nie miałem , a jeździłem nim tylko po okolicy nie stety ubezpieczenie itd. kosztują a mi szkoda tego auta żeby stało na placu i niszczało szczególnie że dbam o niego zawsze czyściutko i pachnąco w nim odkąd mam prawko już kilka lat o każde auto bardzo dbałem założyłem jedno motto " auto świadczy o kierowcy " więc staram się co sobote czasami piątek odkurzyć , umyć często nawet w tyg. zaglądam na olej , płyn do chłodnicy i spryskiwacza . Tankowany na BP w 99,9 % zdażył się statoil i shel zrobiłem 7 tyś . Jeżde dostawczym więc nie mam kiedy jeździć osobówką .
ma spore wyposażenie no i jestem 1szym w PL właścielem , autko z niemiec , do końca w niemczech serwisowany są książki serwisowe niemieckie nawet istrukcja obsługi auta po niemiecku cała książka a ja mam PL wydrukowaną szkoda mi się rozstawać bo na wyposaż. pełna reg. fotela kierowcy , tempomat czy elektryczne i podgrzew. lusterka , blokada tylnych szyb takich bajerów nigdy nie miałem , a jeździłem nim tylko po okolicy nie stety ubezpieczenie itd. kosztują a mi szkoda tego auta żeby stało na placu i niszczało szczególnie że dbam o niego zawsze czyściutko i pachnąco w nim odkąd mam prawko już kilka lat o każde auto bardzo dbałem założyłem jedno motto " auto świadczy o kierowcy " więc staram się co sobote czasami piątek odkurzyć , umyć często nawet w tyg. zaglądam na olej , płyn do chłodnicy i spryskiwacza . Tankowany na BP w 99,9 % zdażył się statoil i shel zrobiłem 7 tyś . Jeżde dostawczym więc nie mam kiedy jeździć osobówką .
Ostatnio zmieniony 25 paź 2016, 16:00 przez Organ18, łącznie zmieniany 2 razy.
- Dziadek13
- Zafiromaniak
- Imię: Jorg
- Auto: VW Turan była zafira DTL
- Model: Turan
- Oznaczenie silnika: AVQ
Owalne otwory zaznaczone na zdjęciu do ustawiania zapłonu.Janus pisze:czy przypadkiem w X20DTH nie mam możliwości regulacji kółka na pompie na tych fasolkach?
Na pompie są dwa niezależne koła zębate. To pierwsze ma otwory zwykłe, a to pod nim ma te fasolki które służą właśnie do przestawiania kąta zapłonu. Przy czym to "przestawianie" działa tylko przy pompach "jednowtykowych". PSG16 dwuwtykowa elektronicznie sie ustawia.
Tu masz opis. http://www59.zippyshare.com/v/lgWnlroj/file.htmlMarkon pisze:czy oprócz motyla na wałek jest jeszcze jakaś blokada
Ostatnio zmieniony 25 paź 2016, 17:45 przez Dziadek13, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Zafiromaniak
Gdyby Kolega zechciał jaśniej o co chodzi z tymi przekaźnikami, to było by dla "potomnych"Markon pisze:Podziękowania udało się auto odpaliło padł przekaźnik 09131691 kupiłem 90508974 czy będzie to jakiś problem bo błędu nie wywala pali ciężko ale to dlatego że czyscilem nagar w kolektorze i musi się wypalic przekaźnik oczywiście świec zerowych p1635
Janusz