Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
VIN: W0L0AHM75B2013284
Model: ZAFIRA-B
Nadwozie: 5-drzwiowy minivan
Data produkcji: 2010-09-07
Rok modelowy: 2011
Produkcja dla: Niemiec (kierownica po lewej)
Fabryka: Bochum, Niemcy
Silnik: A18XER (benzyna, 1.8, 140 KM)
Kolor: Beżowy Pannacotta (Pannacotta, kod lakieru: GBF)
Nr silnika: 20PU1904
Nr seryjny: 013284
1-szy nr rejestr.: Mü-FE 413 (München, Bawaria)
***Ogólne informacje: ***
CT3 = DLA NIEMIEC
E4R = PAKIET WYPOSAŻENIA: COSMO
GBF = LAKIER ZEWNĘTRZNY, PATRZ TABELA LAKIERÓW W PRZEDMOWIE KATALOGU MODELÓW
NC0 = WYPOSAŻENIE: KRAJE UNII EUROPEJSKIEJ
Z0F = DLA NIEMIEC
Z1F = PRĘDKOŚCIOMIERZ KM/H
*** Bezpieczeństwo: ***
AQ0 = ZAGŁÓWKI ZEWNĘTRZNE TYLNYCH SIEDZEŃ POKRYTE WINYLEM
AY0 = PRZEDNIE I BOCZNE PODUSZKI POWIETRZNE ORAZ KURTYNY POWIETRZNE DLA KIEROWCY I PASAŻERA
AY9 = ZAGŁÓWEK ŚRODKOWY TYLNYCH SIEDZEŃ POKRYTY WINYLEM
FX3 = UKŁAD STABILIZACJI TORU JAZDY (ESP) Z KONTROLĄ TRAKCJI (TC)
FZ3 = PROGRAM ZWIĘKSZONEJ STABILNOŚCI - STABILIZACJA PRZYCZEPY (ESP+)
JL9 = ABS
KB5 = WSPOMAGANIE RUSZANIA NA POCHYŁOŚCI (HSA)
UH0 = OSTRZEŻENIE O ZAPIĘCIU PASÓW BEZPIECZEŃSTWA,LEWA STRONA
V4M = PAKIET BEZPIECZEŃSTWA "5 GWIAZDEK NCAP" - ZAWIERA: BOCZNE PODUSZKI POWIETRZNE KIEROWCY I PASAŻERA
ORAZ KURTYNOWE PODUSZKI POWIETRZNE
*** Multimedia: ***
TRP = RAMKA DO ZAINSTALOWANIA RADIA
TTX = DODATKOWE GNIAZDO RADIOWE: ZŁĄCZE AUX (LINE IN)
U66 = GŁOŚNIKI, 7 SZTUK
U68 = KOMPUTER POKŁADOWY (Z UKŁADEM KONTROLI USTEREK)
UAG = WYŚWIETLACZ WIELOFUNKCYJNY GRAFICZNY MONOCHROMATYCZNY (GID), WARIANT 1
UCH = RADIOODTWARZACZ CD30 MP3 Z ODTWARZACZEM CD I MP3
W1Y = PRZYCISKI STEROWANIA RADIEM NA KIEROWNICY
WBE = WYPOSAŻENIE JEDNOSTKI ODBIORNIKA,RADIO
Y67 = WYŚWIETLACZ INFORMACJI UKŁADU KONTROLI USTEREK: AWARIE OŚWIETLENIA ZEWNĘTRZNEGO,
POZIOM PŁYNU CHŁODNICZEGO, POZIOM PŁYNU SPRYSKIWACZY, ROZŁADOWANIE BATERII PILOTA
*** Ogrzewanie i klimatyzacja: *** C32 = SYSTEM SZYBKIEGO OGRZEWANIA Z NAGRZEWNICĄ ELEKTRYCZNĄ (QUICKHEAT)
C68 = KLIMATYZACJA AUTOMATYCZNA ELEKTRONICZNA (CLIMATRONIC)
KA1 = SIEDZENIA PRZEDNIE PODGRZEWANE
KCL = NAWIEWY POWIETRZA DLA SIEDZEŃ DRUGIEGO RZĘDU
KCN = KANAŁ OGRZEWANIA,TYLNY PASAŻER 3-CIA POZYCJA
*** Wyposażenie komfortowe: ***
A51 = PRZEDNIE SIEDZENIE KUBEŁKOWE
AH4 = FOTEL KIEROWCY: KOMFORTOWY Z REGULACJA RĘCZNA, 6-CIO KIERUNKOWĄ I REGULACJĄ ODCINKA LĘDŹWIOWEGO
AHA = FOTEL PRZEDNI LEWY Z REGULACJĄ PODPARCIA LĘDŹWIOWEGO
CE1 = WYCIERACZKI PRZEDNIE STEROWANE CZUJNIKIEM DESZCZU
DA7 = PODŁOKIETNIK PRZEDNIEGO SIEDZENIA,LEWEGO
ECA = KLUCZYK SKŁADANY TYPU SCYZORYK
K34 = TEMPOMAT ELEKTRONICZNY
NR1 = WSPOMAGANIE UKŁADU KIEROWNICZEGO, ELEKTROHYDRAULICZNE O ZREDUKOWANYM PRZEŁOŻENIU
*** Układ elektryczny: ***
K09 = ALTERNATOR,120A
TN7 = AKUMULATOR,66AH
Ostatnio zmieniony 28 paź 2016, 12:52 przez Flora, łącznie zmieniany 1 raz.
Kolego jesli zamówisz usługe auto-testo to zapłacisz prawda? Jesli wg nich auto nie spełnia pewnych kryteriów to szukasz dalej i zamwaisz kolejna usługę i wkrótce popłyniesz tysiaka albo i lepiej i nadal pozostaniesz bez auta. Proponuje bardziej sensownie i taniej zabrac kogos kto sie zna na rzeczy, wystarczy zaufany blacharz lub lakiernik i on Ci powie to samo co fachowcy za dużą kasę.
Gość się nie zgodził na oględziny firmy zewnętrznej twierdząc że się "nie lubią" cokolwiek to znaczy. Oczywiście nawet nie wiedząc z usług jakiej firmy chcę skorzystać.
ZoomClub pisze:Gość się nie zgodził na oględziny firmy zewnętrznej twierdząc że się "nie lubią" cokolwiek to znaczy.
różnie z tymi firmami bywa, koledze który sprzedawał zafirę zaniżyli wyposażenie i naściemniali, że zajmuje się handel pojazdów zawodowo, a miał do sprzedania 1 auto i to zafire
Ale z drugiej strony jeśli nie ma nic do ukrycia to nie powinien się bać.
Jarecki też Ci dobrze powiedział, że lepiej wziać kogoś ze sobą co takich zafir naoglądał się trochę niż takiego z auto testo co sprawdza tylko to co na kartce mu pisze w zależności jaki pakiet wybrał klient.
ZoomClub pisze:po co mieliby mi sciemniac skoro place za to?
A po to kolego, że nawet dobrą zafirę Ci odradzą bo wtedy mają czyste ręce, i mniej problemów, nie kupiłeś spoko oni mają kase a ty myślisz, że dobrze ze go nie kupiłem.
A gdybyś kupił i okazało się coś nie tak z autem to obawiali by się nie zadowolonego klienta by pozostał Ci niesmak do nich i ewentualne roszczenia za nie poprawne sprawdzenie pojazdu.
Jeśli któryś element pojazdu był wtórnie malowany to już z automatu nie polecą auta.
Ostatnio zmieniony 28 paź 2016, 14:58 przez Crazy, łącznie zmieniany 1 raz.
tu masz zafire od osoby u której sam kupiłem swoją i jestem mega zadowolony, a sprzedający nie okłamał mnie ani razu i od tej pory wymieniliśmy się kontaktami, oprócz tej i swojej sprawdzałem dla kolegi jeszcze jedna zafirę i również była godna polecenia.
Jeśli jesteś zainteresowany to sprawdzę Ci ją za przysłowiową flaszkę.
widać na zdjęciu że lewy bok tylne drzwi malowane, to jeszcze nie tragedia ale jak się doda że nie zgadzają się na sprawdzenie gdzieś tam, to chyba nie ma co się trudzić ...
Jak Andrzej nadmienił, cena jest wybitnie atrakcyjna, jak na ten rocznik i wypas.
Moim zdaniem, jeśli pan sprzedawca nie godzi sie na oględziny, to to auto jest coś nie halo!
Szkoda,że nie ma mnie w Polsce, bo chętnie pojechałbym to obejrzeć.
ZoomClub pisze:po co mieliby mi sciemniac skoro place za to?
A po to kolego, że nawet dobrą zafirę Ci odradzą bo wtedy mają czyste ręce, i mniej problemów, nie kupiłeś spoko oni mają kase a ty myślisz, że dobrze ze go nie kupiłem.
A gdybyś kupił i okazało się coś nie tak z autem to obawiali by się nie zadowolonego klienta by pozostał Ci niesmak do nich i ewentualne roszczenia za nie poprawne sprawdzenie pojazdu.
Jeśli któryś element pojazdu był wtórnie malowany to już z automatu nie polecą auta.
Sprawdzałem kilka aut przez autotesto.pl, w przypadku których cena za usługę była porównywalna z kosztem wycieczki na oględziny. Raporty były zawsze rzetelne i ostatecznie dzięki nim kupiłem swoje obecne auto w Szczecinie.
Wiadomo, że nie warto wszystkiego sprawdzać. Mój klucz był następujący:
1) Analiza ogłoszenia
2) Rozmowa ze sprzedającym
3) Sprawdzenie historii serwisowej po VIN
4) Jeśli powyższe wypadły ok dopiero wtedy wysyłałem kogoś w swoim imieniu, a niestety pech chciał, że to zawsze były auta z północy Polski
5) Wyjazd po auto
W ciągu kilku miesięcy sprawdziłem w autotesto 4 auta, w tym jedno nawet u Andrzeja.