Pytanie o FILTRY

Posty na tematy techniczne, które nie pasują do żadnego innego działu technicznego, np. HowTo, porady wykonane przez użytkowników.

Moderator: Mariusz

Wiadomość
Autor
Mawerix

#16 Post autor: Mawerix »

Sumik pisze:Filtron nie jest zły ponieważ kilka lat temu firma została przejęta przez amerykańską firmę WIX i dużo produktów trafia na pierwszy montaż
Czytałem kiedyś o teście filtrów oleju "Ile filtra jest w filtrze" Filtron nie wypadał zbyt dobrze w porównani do Knetcha a przede wszystkim MANNa ;)
Crazy

#17 Post autor: Crazy »

Mawerix pisze:Filtron
coś o przepustowość chodziło prawda ? też to czytałem :)
Mawerix

#18 Post autor: Mawerix »

Nie o przepustowości ale o ilości wkładu filtrującego Filtron w porównaniu do MANNa miał prawię połowę długości wkładu, Bosch był jeszcze gorszy niż Filtron.
Ostatnio zmieniony 31 paź 2016, 13:50 przez Mawerix, łącznie zmieniany 1 raz.
Maćku
Zafiromaniak
Imię: Maciej
Auto: seria 3
Model: e46
Oznaczenie silnika: M47,M54

#19 Post autor: Maćku »

Szczerze Panowie miałem rozmowę z właścicielem firmy która dostarcza elementy gumowe do firmy filtron i wyobraźcie sobie, że w Filtronie produkuje się dla 57 firm "produkujące" filtry w tym koncerny samochodowe... Gościa znam 6 lat i to jest konkretna osoba...
Obrazek
tomzam

#20 Post autor: tomzam »

tylko że używają innych materiałów i według innych norm produkują dla poszczególnych zleceniodawców
vw i seat to też to samo, niektóre modele produkuję się w tych samych fabrykach a jednak jest różnica w jakości i trwałości - no i w cenie
ODPOWIEDZ

Wróć do „Ogólna technika”