[B]Problemy związane z bi-xenonami i kontrolką AFL
- Bodek
- Zafiromaniak
- Imię: Bodek
- Auto: Zafira_B_Cosmo
- Model: ZB
- Oznaczenie silnika: Z19DT
1232029 - nr katalogowy
UKŁAD STEROWANIA, NAROŻNIK, REFLEKTORY
cena w ASO
Numer katalogowy: 1232029
Nazwa części: STEROWNIK
Cena netto*: 2 898,00
Cena brutto*: 3 564,54
cena w ASO
Numer katalogowy: 1232029
Nazwa części: STEROWNIK
Cena netto*: 2 898,00
Cena brutto*: 3 564,54
"NADZIEJE LUDZI MĄDRYCH SĄ PEWNIEJSZE NIŻ BOGACTWO NIEUKÓW" - DEMOKRYT
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Bogusław Kuduk, ps. Bodek + 30.11.2020. R.I.P.
- Bodek
- Zafiromaniak
- Imię: Bodek
- Auto: Zafira_B_Cosmo
- Oznaczenie silnika: Z19DT
Tu masz nr części GM:
z tego co widzę w katalogu to były do wszystkich modeli takie same:
13153357 - nr części
1232029 - nr katalogowy
z tego co widzę w katalogu to były do wszystkich modeli takie same:
13153357 - nr części
1232029 - nr katalogowy
"NADZIEJE LUDZI MĄDRYCH SĄ PEWNIEJSZE NIŻ BOGACTWO NIEUKÓW" - DEMOKRYT
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Bogusław Kuduk, ps. Bodek + 30.11.2020. R.I.P.
-
- Imię: Kamil
- Auto: Opel Zafira
- Oznaczenie silnika: A17DTJ
Mam kilka pytań (może trochę laikowatych ale mam nadzieję, że pomożecie) co do praktycznego działania systemu AFL, zastanawiam się czy u mnie wszystko jest OK.
Zaraz po uruchomieniu silnika reflektory się "poruszają" kontrolka na chwilę się zapala, ale w trakcie jazdy nie widzę działania systemu AFL.
Czy po uruchomieniu świateł drogowych reflektory powinny "skupić" światło tak jak tutaj:
https://youtu.be/_Ct4VxuXDAQ?t=1m4s
Nie zauważyłem też aby światła "skręcały" razem z samochodem.
Czy prędkość pojazdu ma wpływ na działanie systemu? Czy działa również na postoju?
Oczywiście sprawdzałem to w nocy. Zarówno na autostradzie jak i na "wolniejszym" asfalcie.
Mam kilka pytań (może trochę laikowatych ale mam nadzieję, że pomożecie) co do praktycznego działania systemu AFL, zastanawiam się czy u mnie wszystko jest OK.
Zaraz po uruchomieniu silnika reflektory się "poruszają" kontrolka na chwilę się zapala, ale w trakcie jazdy nie widzę działania systemu AFL.
Czy po uruchomieniu świateł drogowych reflektory powinny "skupić" światło tak jak tutaj:
https://youtu.be/_Ct4VxuXDAQ?t=1m4s
Nie zauważyłem też aby światła "skręcały" razem z samochodem.
Czy prędkość pojazdu ma wpływ na działanie systemu? Czy działa również na postoju?
Oczywiście sprawdzałem to w nocy. Zarówno na autostradzie jak i na "wolniejszym" asfalcie.
- Rafoooo
- Zafiromaniak
- Model:
- Kontakt:
AndMar pisze:wiatm wszystkich,prosze o podpowiedz odnosnie bixenonów,po naprawie CIM przestały skręcać,tj doświetlać zakrety ,wszystkie przyciski w kierownicy działaja lampy podczas uruchomienia auta poruszją się ,tj poziomują się,przed naprawą podczas postoju kiedy kreciłem w lewo lub prawo poruszały się,po naprawie już nie,co jednak dziwne komputer i opcom nie pokazują żadnych błedów,co jest może ktoś z was podpowie coś mądrego,pozdrawiam
... czy aby na pewno? .... moje podczas postoju nigdy się nie kierują w kierunku skrętu, tylko w czasie jazdy.AndMar pisze:...przed naprawą podczas postoju kiedy kreciłem w lewo lub prawo poruszały się,po naprawie już nie
Ostatnio zmieniony 03 paź 2016, 21:41 przez Rafoooo, łącznie zmieniany 1 raz.
Życie trzeba przeżyć tak, żeby wstyd było opowiadać, za to przyjemnie
wspominać.
wspominać.
- Sumik
- Zafiromaniak
- Imię: Marcin
- Auto: Zafira B OPC 300+
- Oznaczenie silnika: Z20LEH
Wiem ze moze glupio to zabrzmi ale wylej wode z przetwornicy
Ja tez bylem do tego pesymisrycznie nastawiony ale pomoglo, a w przerwornicy bylo ok 50 ml wody.
Wyjalem lampe, odkrecilem przetwornice z ukladem AFL (wszystko jest w jednej obudowie) wylalem wode ze srodka i wysuszylem przetwornice. Jak wystepowaly na sciezkach jakies naloty to delikatnie je zeskrobalem a calosc przemylem alkoholem. Smiga az milo. Juz ponad rok.
A wystarczylo ze wyjalem lampe i odwrocilem ja do gory nogami i xenon juz nie swiecil...
U mnie jak i u kumpla w AH byla taka sytuacja i to rozwiazanie pomoglo.
Ja tez bylem do tego pesymisrycznie nastawiony ale pomoglo, a w przerwornicy bylo ok 50 ml wody.
Wyjalem lampe, odkrecilem przetwornice z ukladem AFL (wszystko jest w jednej obudowie) wylalem wode ze srodka i wysuszylem przetwornice. Jak wystepowaly na sciezkach jakies naloty to delikatnie je zeskrobalem a calosc przemylem alkoholem. Smiga az milo. Juz ponad rok.
A wystarczylo ze wyjalem lampe i odwrocilem ja do gory nogami i xenon juz nie swiecil...
U mnie jak i u kumpla w AH byla taka sytuacja i to rozwiazanie pomoglo.