tunel nawiewu pod siedzeniem pasazera

Wszystko o karoserii na zewnątrz i wnętrzu (naprawy blacharskie, szyby, fotele, tapicerka, plastiki, bagażniki dachowe itp.)

Moderator: Sebu$

Wiadomość
Autor
rudi82

tunel nawiewu pod siedzeniem pasazera

#1 Post autor: rudi82 »

Mam problem... wpadlo mi cos do tunelu ktory jest pod siedzeniem pasazera... skad wiem ze tam jest... kupilem endoskop chinski na allegro (swoja droga fajna sprawa) i sprawdzilem ze tam ustrojstwo lezy... kupilem nawet chwytak (ale ma 60 cm i doslownie brakuje 1 cm zeby wyjac)... wiec mam pytanie... czy jest mozliwosc zdjecia siedzenia pasazera (czytalem, ze trzeba odpiac aku i dopiero wtedy mozna zdjac ale moga byc problemy z podlaczeniem ponownym, bo niby potrzebny jest interfejs zeby sksowac bledy poduszki) lub rozebrania jakos tapicerki od strony nog pasazera zeby sie tam jakos dostac i rozbroic ten tunel?

Awatar użytkownika
Sebu$
-#Administrator
Imię: Sebastian
Auto: Yaponiec
Model: Inne
Oznaczenie silnika: Pb1.5

#2 Post autor: Sebu$ »

... wiec mam pytanie... czy jest mozliwosc zdjecia siedzenia pasazera (czytalem, ze trzeba odpiac aku i dopiero wtedy mozna zdjac ale moga byc problemy z podlaczeniem ponownym, bo niby potrzebny jest interfejs zeby sksowac bledy poduszki)
Jeżeli odepniesz akumulator, zrobisz całą robotę i następnie podłączysz ponownie aku to nie wyskoczy żaden błąd.
Jedynie będziesz musiał ponownie zaprogramować automatyczne opuszczanie i podnoszenie szyb.
Nie jestem gruby i nie mam nadwagi. Wyniki są poprawne ! Ale kurde wyszło mi, że mam znaczny niedobór wzrostu :evil:
Obrazek
i już wiem, że nie jestem stary - jestem po prostu RETRO ....
:lol:

Crazy
Zafiromaniak
Imię: Dawid
Auto: Insignia
Model: A
Oznaczenie silnika: A16LET
#3 Post autor: Crazy »

Bezpieczniej jest odpiac akumulator ale wyciągnięcie kluczyka ze stacyjki też wystarczy
Diagnostyka komputerowa, programowanie, dorabianie kluczy OPEL wszystkie modele do 2020r.Odczyt kodu PIN/Car-Pass, rozszerzenie komputera Zafira C i inne
Pomoc przy zakupie pojazdu. Zapraszam

Awatar użytkownika
ryba1
Zafiromaniak
Imię: Krzysiek
Auto: Zafira B 381KM/507NM
Model: OPC
Oznaczenie silnika: Z20LEH

#4 Post autor: ryba1 »

rudi82 pisze:czytalem, ze trzeba odpiac aku i dopiero wtedy mozna zdjac ale moga byc problemy z podlaczeniem ponownym, bo niby potrzebny jest interfejs zeby sksowac bledy poduszki)
do wyjęcia fotela nie musisz odpinać aku.jest jeden warunek trzeba wyjąć kluczyki i nie przekręcać na zapłon.

rudi82

#5 Post autor: rudi82 »

ok, dzieki za odpowiedzi. bede kombinowal.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Karoseria i wnętrze”