[B]Zafira 1.9DT Osłona Silnika - brak
Osłona zakupiona na tej aukcji: http://www.allegro.pl/item1007442422_os ... i_2_s.html
mam nadzieję, że do piątku do mnie dotrze i uda się ją w weekend zamontować, przy okazji mam zamiar umyć silniczek przed montażem osłony
mam nadzieję, że do piątku do mnie dotrze i uda się ją w weekend zamontować, przy okazji mam zamiar umyć silniczek przed montażem osłony
Astra G 1.6 X16SZR (w gazie) - sprzedana
Zafira B 1.9 Z19DTH (chip V-Tech) - sprzedana
...teraz japoniec...
...teraz japoniec...
Ok dzięki za info, jak już przyjdzie osłona to wjadę na kanał i zobaczę jak to wygląda u mnie w autku być może mam oryginalne spinki w karoserii o ile też ich nie wyrwano przy demontażu (czyt. kradzieży) osłony fabrycznej i tylko wkręty trzeba będzie wkręcić. Jeśli spinek nie będzie to podjadę do sklepu Opla i kupię oryginalne GM.
...teraz japoniec...
...teraz japoniec...
Osłona zamontowana!! Z braku czasu, deszczu i... lenistwa dałem założyć w dobrze mi znanym warsztacie przy którym parkuje jadąc do pracy. Koszt montażu 50zł, okazało się że trzeba było kilka otworów poprawić i troszkę 'spasować' osłonę. Generalnie leży bardzo dobrze, nic nie szumi nic się nie trzęsie nic nie stuka. W aucie jest wyraźnie ciszej czyli efekt zamierzony osiągnięty
Ostatnio zmieniony 14 maja 2010, 17:58 przez rhaaziel, łącznie zmieniany 1 raz.
...teraz japoniec...
...teraz japoniec...
Jeśli chodzi o osłonę to zauważyłem (usłyszałem) dziś, że przy skręconych kołach na maxa w lewo, coś mi trze oglądałem ze wszystkich stron i nic nie widzę starałem się 'wymacać' o co może zahaczać koło ale niestety nie ma tam tyle miejsca.
Będę musiał pojechać z autem na podnośnik żeby ustalić o jaką część osłony zahacza koło, jest to z pewnością taki boczek (zabudowa nadkola z prawej strony) aczkolwiek nic tam nie odstaje i wygląda na ciasno spasowane hmm...
Tak jak myślałem prawe koło ociera przy max skręcie w lewo w miejscu łączenia nadkola z boczną częścią dolnej osłony silnika. Prz skręcie w prawo jest okej, lewe koło nie ociera w tym samym miejscu po drugiej stronie. Będę musiał pobawić się opalarką i podgrzewając ten plastikowy profil odgiąć go o jakiś 1cm w stronę komory silnika.
Będę musiał pojechać z autem na podnośnik żeby ustalić o jaką część osłony zahacza koło, jest to z pewnością taki boczek (zabudowa nadkola z prawej strony) aczkolwiek nic tam nie odstaje i wygląda na ciasno spasowane hmm...
Tak jak myślałem prawe koło ociera przy max skręcie w lewo w miejscu łączenia nadkola z boczną częścią dolnej osłony silnika. Prz skręcie w prawo jest okej, lewe koło nie ociera w tym samym miejscu po drugiej stronie. Będę musiał pobawić się opalarką i podgrzewając ten plastikowy profil odgiąć go o jakiś 1cm w stronę komory silnika.
...teraz japoniec...
...teraz japoniec...
witam a czy posiadacie oslone na gorna czesc maski silnika , bo ja nie mam (ale dowiedzialem sie wczesniej ze wlanie w benzynach nie zawsze zakladali gorna oslone) tak samo nie mam dolnej pod silnik mam oslone pod zderzak. czy autko sie wyciszy jak zaloze oslone na gorna czesc maski.dzieki
http://allegro.pl/item1080991477_wycisz ... ira_b.html
a co sadzicie o tej oslonie
http://allegro.pl/item1080991477_wycisz ... ira_b.html
a co sadzicie o tej oslonie