[A] - bolid - 1,8 Selection, 125 KM, 2003
-
bolid
250130 km (ćwiartka pękła więc notujemy w dzienniczku)
wymiana:
olej 5w30 dexos2
filtr oleju
filtr paliwa
filtr powietrza
nowe świece
wydech środkowy i tylni wymieniony na nowy
pełny serwis klimatyzacji (opróżnienie, szczelność, nowy olej i czynnik, czyszczenie, filtr kabinowy węglowy)
jeździmy dalej
wymiana:
olej 5w30 dexos2
filtr oleju
filtr paliwa
filtr powietrza
nowe świece
wydech środkowy i tylni wymieniony na nowy
pełny serwis klimatyzacji (opróżnienie, szczelność, nowy olej i czynnik, czyszczenie, filtr kabinowy węglowy)
jeździmy dalej
-
bolid
- Mat86radom
- Zafiromaniak
- Imię: Mateusz
- Auto: Mazda 5 2.0 Diesel 143KM/360nm
- Model: MZRCD
- Oznaczenie silnika: CITD
Takie zabiegi płeć żeńska uwielbia

-
bolid
Dzięki Panowie
na początku października wymieniony jeszcze sterownik silnika - czyli pięta Achillesowa Z18XE.
Wszystko dobre co się dobrze kończy.
Miesiąc po wymianie okazało się, że moja przygoda z tym samochodem dobiega końca - szybciej niż myślałem bo mam ogromny sentyment do tego samochodu - jego przestronności i komfortu korzystania. Niestety okazało się że trzeci fotelik się nie zmieści na kanapie, więc trzeba zmienić na coś ciut szerszego. Nie bez żalu ale rozstaję się z Zafirą. Mam nadzieję, że trafi w dobre ręce i posłuży następnemu właścicielowi przez kolejne dziesiątki tysięcy kilometrów.
Wam odwiedzającym ten zakątek forum też dziękuję
Trzymajcie się!
na początku października wymieniony jeszcze sterownik silnika - czyli pięta Achillesowa Z18XE.
Wszystko dobre co się dobrze kończy.
Miesiąc po wymianie okazało się, że moja przygoda z tym samochodem dobiega końca - szybciej niż myślałem bo mam ogromny sentyment do tego samochodu - jego przestronności i komfortu korzystania. Niestety okazało się że trzeci fotelik się nie zmieści na kanapie, więc trzeba zmienić na coś ciut szerszego. Nie bez żalu ale rozstaję się z Zafirą. Mam nadzieję, że trafi w dobre ręce i posłuży następnemu właścicielowi przez kolejne dziesiątki tysięcy kilometrów.
Wam odwiedzającym ten zakątek forum też dziękuję
-
Crazy
-
bolid
-
bolid
-
chabretti