Ja mam identyczny zestaw u siebie. Śmiga aż miło, a lubię sobie czasami depnąćcicero28 pisze:Witam
zastanawiam się nad założeniem do Zafiry 1.8 125 km takiego zestawu LGP:
Stag4Qbox + reduktor AC R01(170KM) + wtryskiwacze hana pojedyncze
Co sadzicie o takim zestawie?
LPG - polecane instalacje gazowe do Zafiry A_B
Moderator: Mariusz
- Mat86radom
- Zafiromaniak
- Imię: Mateusz
- Auto: Mazda 5 2.0 Diesel 143KM/360nm
- Model: MZRCD
- Oznaczenie silnika: CITD
- Mat86radom
- Zafiromaniak
Będzie dobrycicero28 pisze:Witam
Ostatnio zmieniony 08 lis 2016, 16:48 przez Mat86radom, łącznie zmieniany 1 raz.
Ja mam taki właśnie zestaw od dwóch lat - nic się nie dzieje, ale:Oficer pisze:Nie wydaje mi sie, ze do tego silnika potrzeba zakładać Hany. Ja mam zestawik: Reduktor AC R01; Stag Qbox; listwa AC W01. I powiem, ze ładnie sie to spisuje. Zrobiłem 2 tyś od miesiąca i prócz wymiany cewki, która mi c*** strzelil nic sie nie dzieje.
1. Rok temu przed przeglądem wyskoczył błąd wypadania zapłonu na 1 cylindrze - wymiana bebechów 1 wtrysku gazu i jest ok. Gazownik wytłumaczył, że pomimo 3 filtrów pierwszy wtrysk dostaje najbardziej po d... dziwne to, bo w poprzednich autach (z instalacjami od tego gazownika) nigdy nic mi się nie stało, a przyznam się, że w poprzedniej hondzie zrobiłem przegląd dopiero po 40000km!!! Tankuję z reguły na statoilu, unikam niepewnych stacji jak ognia
2. Uchwyt listwy wtrysków zrobiony z tzw. gównolitu, bo latem był wymieniany i znowu jest do wymiany... ale to akurat kwestia montażu listwy wtrysków
Ogólnie - zestaw bardzo dobry, bo działa bezproblemowo, Hana zapewne będzie lepsza i jeżeli kolega chce w to zainwestować to dobrze świadczy o użytkowniku Zosi - weź lepsze i będziesz zadowolony
- Mat86radom
- Zafiromaniak
To fakt hana daje o sobie znaćCrazy pisze:Dominik zamiast hany wstawił bym Barracude są cichsze
-
- Bywalec
- Imię: Dawid
- Auto: Opel Zafira A 1.8
- Model: ZA
- Oznaczenie silnika: Z18XE
Mi wypadalo na 4 cylindze, wymieniłem cewke i problem znikl. Aczkolwiek muszę podjechać do gazownika bo na jałowym jeśli go kilka razy pociągnie na gazie znowu wypada 4, bo wyłączeniu silnika wszystko gra. Na benzynie brak problemu. Chyba, że ktoś ma jakiś inny pomysł na przyczyne.kacza1982 pisze: 1. Rok temu przed przeglądem wyskoczył błąd wypadania zapłonu na 1 cylindrze - wymiana bebechów 1 wtrysku gazu i jest ok. Gazownik wytłumaczył, że pomimo 3 filtrów pierwszy wtrysk dostaje najbardziej po d... dziwne to, bo w poprzednich autach (z instalacjami od tego gazownika) nigdy nic mi się nie stało, a przyznam się, że w poprzedniej hondzie zrobiłem przegląd dopiero po 40000km!!! Tankuję z reguły na statoilu, unikam niepewnych stacji jak ognia
Dziękuję za informację ale już się umówiłem na montaż:)bula86 pisze:cicero28, dopiero zauważyłem, że jesteś z Lublina. Jakby coś zapraszam do mnie na montaż LPG
EDIT
Dziękuję za odpowiedź. Inni użytkownicy twierdzą iż Hana jest głośna za bardzo tego nie rozumiem, proponują Baracudę, a Ty co o tym myślisz?Mat86radom pisze:Ja mam identyczny zestaw u siebie. Śmiga aż miło, a lubię sobie czasami depnąćcicero28 pisze:Witam
EDIT
Zobaczymy jak będzie. Zawsze byłem przeciwnikiem gazu ale niestety sytuacja zmusiła mnie do jego montażu, stąd też moje pytanie. Moją Zośką jeżdze na benzynie już dwa lata co sporo osób uważa za głupotę. Ale po co miałem zakładac gaz jak robiłem rocznie 10 tys km i to głównie w trasie, teraz niestety sytuacja się zmieniła przez zmianę pracy i dojazdy.kacza1982 pisze:Ja mam taki właśnie zestaw od dwóch lat - nic się nie dzieje, ale:Oficer pisze:Nie wydaje mi sie, ze do tego silnika potrzeba zakładać Hany. Ja mam zestawik: Reduktor AC R01; Stag Qbox; listwa AC W01. I powiem, ze ładnie sie to spisuje. Zrobiłem 2 tyś od miesiąca i prócz wymiany cewki, która mi c*** strzelil nic sie nie dzieje.
1. Rok temu przed przeglądem wyskoczył błąd wypadania zapłonu na 1 cylindrze - wymiana bebechów 1 wtrysku gazu i jest ok. Gazownik wytłumaczył, że pomimo 3 filtrów pierwszy wtrysk dostaje najbardziej po d... dziwne to, bo w poprzednich autach (z instalacjami od tego gazownika) nigdy nic mi się nie stało, a przyznam się, że w poprzedniej hondzie zrobiłem przegląd dopiero po 40000km!!! Tankuję z reguły na statoilu, unikam niepewnych stacji jak ognia
2. Uchwyt listwy wtrysków zrobiony z tzw. gównolitu, bo latem był wymieniany i znowu jest do wymiany... ale to akurat kwestia montażu listwy wtrysków
Ogólnie - zestaw bardzo dobry, bo działa bezproblemowo, Hana zapewne będzie lepsza i jeżeli kolega chce w to zainwestować to dobrze świadczy o użytkowniku Zosi - weź lepsze i będziesz zadowolony
Posty pisane w krótkim odstępie czasu edytujemy i scalamy - GOTI
Ostatnio zmieniony 09 lis 2016, 10:51 przez cicero28, łącznie zmieniany 1 raz.
- Mat86radom
- Zafiromaniak
Chodzi o głośność pracy wtryskiwaczy. Ja się na LPG zbytnio nie znam więc przy montażu zdałem się na mojego gaziarza który robił już w rodzinie kilka aut i nigdy nie było problemów.cicero28 pisze:Dziękuję za odpowiedź. Inni użytkownicy twierdzą iż Hana jest głośna za bardzo tego nie rozumiem, proponują Baracudę, a Ty co o tym myślisz?Mat86radom pisze:Ja mam identyczny zestaw u siebie. Śmiga aż miło, a lubię sobie czasami depnąćcicero28 pisze:Witam
Co do przelotów rocznych to ja też nie robię wielkich przebiegów od zakupu zośki pyknęło 21tys km a gaz założyłem dwa miesiące po zakupie auta.