[B] - Sumik - Zafira B OPC - 2.0 T, 241KM - 2007r.
- ryba1
- Zafiromaniak
- Imię: Krzysiek
- Auto: Zafira B 381KM/507NM
- Model: OPC
- Oznaczenie silnika: Z20LEH
widzę że nie przestajesz być uszczypliwy a sam popełniasz nie dopuszczalne błędy przy montażu tego kołaSumik pisze: Nie tak jak kiedyś gdzieś widziałem skorodowane podkładki.
- Sumik
- Zafiromaniak
- Imię: Marcin
- Auto: Zafira B OPC 300+
- Model: ZB
Może mnie oświecisz co takiego źle zrobiłem?ryba1 pisze:popełniasz nie dopuszczalne błędy przy montażu tego koła
BTW...
W końcu dzisiaj udało się ogarnąc brakujące uszczeleczki do pokrywki:
Oraz dotarły śruby które zamówiłem na poczekaniu:
Gdyby ktoś potrzebował to mam jeszcze 4 komplety po 10 szt razem z pokładkami (wszystkie czarne).
Przystąpiłęm więc do polerowania pokrywy zaworów, pokrywy rozrządu i w sumie na tym się skończyło bo brakło czasu. Obudowę filtra dopieszczę przy okazji malowania pokrywy świec.
Pokrywkę zamontowałem i zabrałem się za prace przy plekisie. Okazało się że śruby od kółek dotykaja tworzywa a koniecznie chciałem umieścić ją w obudowie. Udąło się
Jak dla mnie efekt jest zadowalający.
Dalej zamontowałem nową podstawkę aku i pokrowiec na baterię z ZA.
Następnie wszytsko łądnie przetarłem i strzeliłem kilka fotek
I to by chyba było na tyle. Nie dotarł jeszcze Catch Tank i nie mam przewodów do regulatora ciśnienia. Mam nadzieję że jakoś na dniach się to pojawi bo chciałbym skończyć komorę na 110% bo w planach inne prace.
Przecież jeszcze do ogarnięcia mam wnętrze :>
- rafant4011
- Zafiromaniak
- Imię: Rafał
- Auto: Zafira B
- Model: Cosmo
- Oznaczenie silnika: Z19DT
Ładnie
sugestia; ja bym odkleił naklejkę z tej rury "Fmic" i ogarną zbiorniczek wyrównawczy
a i rurkę od odmy
sugestia; ja bym odkleił naklejkę z tej rury "Fmic" i ogarną zbiorniczek wyrównawczy
a i rurkę od odmy
Ostatnio zmieniony 10 lis 2016, 00:05 przez rafant4011, łącznie zmieniany 1 raz.
- rafant4011
- Zafiromaniak
- Imię: Rafał
- Auto: Zafira B
- Model: Cosmo
- Oznaczenie silnika: Z19DT
- Flora
- Zafiromaniak
- Auto: Zafira
- Model: B
- Oznaczenie silnika: Z19DTH
Wybielanie zbiornika wyrównawczego - trochę popłynięte, ale może się przyda na długie zimowe wieczory
- ryba1
- Zafiromaniak
to się nazywa zaślepka cewki.w ASO nówka około 80zł kosztuje więc nie wiem czy jest sens z malowaniemSumik pisze:pokrywy świec.
- Sumik
- Zafiromaniak
- Auto: Zafira B OPC 300+
- Model: ZB
Możliwe, zwał jak zwałryba1 pisze:to się nazywa zaślepka cewki
Wiem ile kosztuje bo pytałem, ale w ASO nie mają takiej jak ja chcę. Ona ma być "spersonalizowana" i ma pasować do reszty elementów. Chce zastosować inne logo OPC i chce usunąć logo Opla. Poza tym i tak będę malował inne elementy w Arden tak więc przy okazji ogarnę zaślepkę cewki.ryba1 pisze:w ASO nówka około 80zł kosztuje więc nie wiem czy jest sens z malowaniem
Może tylko rzucił temat na zaczepke a nie ma argumentów Jedyne różnice jakie zauważyłem to niepomalowana podkładka i śruba z łbem sześciokątnym. Ale jeżeli chodzi o śrubę to kupiłem nową w ASO.Wojti pisze:Marcin pytasz Krzyśka o jedno a odpowiada na inny temat
Ostatnio zmieniony 11 lis 2016, 13:37 przez Sumik, łącznie zmieniany 2 razy.
- ryba1
- Zafiromaniak
Ty za to na temat napisałeś.Wojti pisze: Bo po co taka dyskusja i bezcelowe zaśmiecanie Twojego tematu
to zmienia postać rzeczySumik pisze:Wiem ile kosztuje bo pytałem, ale w ASO nie mają takiej jak ja chcę. Ona ma być "spersonalizowana" i ma pasować do reszty elementów. Chce zastosować inne logo OPC i chce usunąć logo Opla. Poza tym i tak będę malował inne elementy w Arden tak więc przy okazji ogarnę zaślepkę cewki.
zapewniam Cię że nie ale po tych całych dyskusjach i zachwalaniu gratów które się nie nadają do Z20LEx.może przyjdzie czas że sam dojdziesz co zrobiłeś źle.Sumik pisze:Może tylko rzucił temat na zaczepkę a nie ma argumentów