Problem z odpaleniem DTL16v
Moderator: Sebu$
-
kna
Problem z odpaleniem DTL16v
Witam wszystkich klubowiczów otóż od kilku dni mam problem z odpaleniem auta jak postoi przez kilka dni. Dodam że wcześniej były wymieniane wężyki przelewowe, filtr paliwa i układ był odpowietrzany było to 1.5 miesiąca temu. Problem mój pojawił się od kilku dni. Sprawa wygląda tak że i tak musiałem wcześniej świece grzać 2/3 razy. Na chwile obecną grzejąc świece kilka razy uda się czasem odpalić auto ale chodzi na bardzo niskich obrotach dopiero jak lekko przygazuje to chodzi normalnie, a czasami jest tak że muszę długo kręcić niczym jakoś odpali, przy czym puszcza jasny dym z tłumika. Sytuacja ta występuje tylko na zimnym silniku. Proszę o porady z góry dziękuje
-
mdkotlin
witam, miałem podobny problem, możliwe że się zapowietrza
na początek proponuję wymienić uszczelki przy filtrze paliwa => zasilanie i powrót
ja zapakowałem gumowe rok temu i jest o.k
przy okazji jak otworzysz obudowę filtra to sprawdź czy masz czysty filtr, jeżeli jest szary to może to wskazywać na inny problem
na początek proponuję wymienić uszczelki przy filtrze paliwa => zasilanie i powrót
ja zapakowałem gumowe rok temu i jest o.k
przy okazji jak otworzysz obudowę filtra to sprawdź czy masz czysty filtr, jeżeli jest szary to może to wskazywać na inny problem
-
rafi
Witam , wzkazania są na zapowietrzający się układ paliwa , przyczyn może być wiele. zaczoł bym od filtra - obudowa może być pęknięta lub oringi na wężykach , sprawdził bym jeszcze raz wężyki przelewowe na odpalonym silniku. przejedz rękom spód filtra czy nie jest wilgotny , można zamontować zaworek zwrotny przed filtrem nie zaszkodzi , a może pomóc. Jeśli to nie pomoże to zostaje uszczelnienie trawersów. Pozdrawiam
-
samson
-
kna
-
rafi