Mnie się podoba! Zdecydowanie lepiej niż jasne odbłyśniki.Biały pisze:gRZENIU jak zwykle wie co mówi
Jako że mam czarne lampy i niebieski kolor pozwolę sobie się z Tobą nie zgodzićwojtowca pisze:do czarnego jak najbardziej ale w niebieskim do niczego nie pasuje.
Jak kto uważa ale ja sobie jasnych lamp na ten moment nie wyobrażam
Zresztą oceń sam:
[url=http://motoimage.pl/gky_uploads/2016/11/1478162825-560-x-372px-DSC05656.JPG]Obrazek[/URL]
[url=http://motoimage.pl/gky_uploads/2016/11/1478162825-560-x-260px-Lampy.png]Obrazek[/URL]
W sumie to z 3 godz roboty z czego najdłużej czeka się na schnięcie farby
Tylko od razu polecam malować na czarny połysk jak coś...dużo lepszy efek.
[A] - Cray123 - 2.0T OPC '04 Arden Blue
- skit_an
- Przeglądacz
- Imię: Michał
- Auto: Mercedes S500 Coupe
- Model: C140
- Oznaczenie silnika: M119
http://forum.omegaelite.pl/index.php?/t ... comment-20
Moja aktualna:
http://forum.omegaelite.pl/index.php?/t ... e-by-skit/&
http://forum.omegaelite.pl/index.php?/t ... comment-20
Moja aktualna:
http://forum.omegaelite.pl/index.php?/t ... e-by-skit/&
- rafant4011
- Zafiromaniak
- Imię: Rafał
- Auto: Zafira B
- Model: Cosmo
- Oznaczenie silnika: Z19DT
Zawór zwrotny?Cray123 pisze:Mam problem otóż przy wyciąganiu przepustnicy (na wężu do/od odmy (?)) okazało się, że takie coś ma urwana drugą koncówke [url=http://s5.ifotos.pl/mini/CAM00472j_axwwasr.jpg]Obrazek[/url] i teraz pytanie brzmi jak to sie fachowo nazywa??
Stosowany np. w spryskiwaczy żeby płyn się nie cofał?
- Cray123
- Zafiromaniak
- Imię: Maciej
- Auto: ZA OPC
- Model: ZA
- Oznaczenie silnika: Z20LET
Te zawory są uniwersalne? Czy musi byc konkretnie ten (jakkolwiek to rodzaj) od odmy do przepustnicy?ryba1 pisze:Cray123, w ASO kosztuje to stówkę ale kupisz w zwykłym motoryzacyjnym za 10zł i spełnia tą samą role
Kupilem paliwowy, ktory tez z jednej strony puszcza, a z drugiej nie, wiec zasada dzialania ta sama, ale czy środek bedzie tak samo działał?
- ryba1
- Zafiromaniak
- Imię: Krzysiek
- Auto: Zafira B 381KM/507NM
- Model: OPC
- Oznaczenie silnika: Z20LEH
Cray123, musi przepuszczać w jedną stronę.raczej musi być powietrzny,jak kupiłem w sklepie FIAT-a.ważna jest średnica(chyba 8mm ale pewności nie mam 100%)
Ostatnio zmieniony 12 lis 2016, 14:44 przez ryba1, łącznie zmieniany 1 raz.
- Cray123
- Zafiromaniak
- Imię: Maciej
- Auto: ZA OPC
- Model: ZA
- Oznaczenie silnika: Z20LET
Zośka zrobiła juz 10k, wiec nadszedł czas na wymiane filtrów (paliwowy i oleju) i samego oleju. Olej to Mobil1 5W40.
Pod maską zobaczylem mokry od oleju wąż, wiec zeby się do tego dostać sciągnąłem power pipa(?) no i stwierdziłem, ze jak już tego nie ma to czemu nie wyciągnąć przepustnicy, bo przy wysprzęglaniu szczegolnie z 4 i 5 biegu obroty lubiły podskoczyć.
Jak ktoś się może doczytał w trakcie wyszło, że zawór podcisnieniowy byl uszkodzony, a nie było gdzie tego dostać, więc auto 3 dni stało w cieplym garażu (akurat w czasie gdy był pare dni snieg). Udało się zamowić to w intercarsie (jak w linku tylko inny kolor).
Po złożeniu wszystkiego jeżdze już 2 tydzień i wszystko jest okej, obroty już nie podskakują, więc wymiana tego zaworu, albo czyszczenie przepustnicy pomoglo
Chciałem przy okazji zmienic opony na zimowe, a na alufelgach mialem szpilki antykradzieżowe (10 ramienna gwiazka) NIE POLECAM NIKOMU!!
Ogolnie wszystkie byly ku***sko zapieczone, ale pierwsza jakos poszla. Odkrecam drugie kolo no i klucz mi został w dłoni... urwała się przejściówka. Kupiłem na szrocie drugą i ta tez poleciała Tutaj jeszcze było pare wątków ale nie bede bardziej Was męczył, ale w końcu wiertarka poszła w ruch i udało się ją rozwiercic.
Wyjeżdzając z pracy spaliła mi się żarówka i miałem kupić Philips Colorvision, ale nie mieli w sklepie, a nie było pewnosci, czy na sobote dojdzie, więc wziąłem Tungsramy 120%.
Mikołaj w tym roku za wczasu przyjechał do Zosi i dostała;
-podłokietnik
-lifty (pytanie do osób które je mają, czy one Wam też tak ciężko chodzą, ze nie idzie ich recznie ścisnąc?)
-naklejka klubowa
-żarówki do climatronika
-wentylki OPC
Może jutro się uda zamontować wszystko i złozyc w kupe.
Różnica pomiędzy nowymi żarówkami a starymi
Wygląd komory podczas naprawy (rurka z płynem chłodniczym była w fatalnym stanie i grzech byłoby tego nie wykorzystac
I teraz zastanawiam się czy wszystkich korków nie zrobić na czerwono, silikony czarne a niebieska tylko pokrywa zaworów
*Plus czekam na odpowiedź od Mickey garage czy podejmną sie wykonania wydechu końcowego...
Pod maską zobaczylem mokry od oleju wąż, wiec zeby się do tego dostać sciągnąłem power pipa(?) no i stwierdziłem, ze jak już tego nie ma to czemu nie wyciągnąć przepustnicy, bo przy wysprzęglaniu szczegolnie z 4 i 5 biegu obroty lubiły podskoczyć.
Jak ktoś się może doczytał w trakcie wyszło, że zawór podcisnieniowy byl uszkodzony, a nie było gdzie tego dostać, więc auto 3 dni stało w cieplym garażu (akurat w czasie gdy był pare dni snieg). Udało się zamowić to w intercarsie (jak w linku tylko inny kolor).
Po złożeniu wszystkiego jeżdze już 2 tydzień i wszystko jest okej, obroty już nie podskakują, więc wymiana tego zaworu, albo czyszczenie przepustnicy pomoglo
Chciałem przy okazji zmienic opony na zimowe, a na alufelgach mialem szpilki antykradzieżowe (10 ramienna gwiazka) NIE POLECAM NIKOMU!!
Ogolnie wszystkie byly ku***sko zapieczone, ale pierwsza jakos poszla. Odkrecam drugie kolo no i klucz mi został w dłoni... urwała się przejściówka. Kupiłem na szrocie drugą i ta tez poleciała Tutaj jeszcze było pare wątków ale nie bede bardziej Was męczył, ale w końcu wiertarka poszła w ruch i udało się ją rozwiercic.
Wyjeżdzając z pracy spaliła mi się żarówka i miałem kupić Philips Colorvision, ale nie mieli w sklepie, a nie było pewnosci, czy na sobote dojdzie, więc wziąłem Tungsramy 120%.
Mikołaj w tym roku za wczasu przyjechał do Zosi i dostała;
-podłokietnik
-lifty (pytanie do osób które je mają, czy one Wam też tak ciężko chodzą, ze nie idzie ich recznie ścisnąc?)
-naklejka klubowa
-żarówki do climatronika
-wentylki OPC
Może jutro się uda zamontować wszystko i złozyc w kupe.
Różnica pomiędzy nowymi żarówkami a starymi
Wygląd komory podczas naprawy (rurka z płynem chłodniczym była w fatalnym stanie i grzech byłoby tego nie wykorzystac
I teraz zastanawiam się czy wszystkich korków nie zrobić na czerwono, silikony czarne a niebieska tylko pokrywa zaworów
*Plus czekam na odpowiedź od Mickey garage czy podejmną sie wykonania wydechu końcowego...
Ostatnio zmieniony 25 lis 2016, 20:05 przez Cray123, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Zafiromaniak
- Imię: Dawid
- Auto: Insignia
- Model: A
- Oznaczenie silnika: A16LET
Z tymi srubami to coś wiem na ich temat w starej robocie trochę się z nimi omeczylismy i czasami trzeba było spawac.
Najwaznejsze ze już wszystko gra
Z tymi srubami to coś wiem na ich temat w starej robocie trochę się z nimi omeczylismy i czasami trzeba było spawac.
Najwaznejsze ze już wszystko gra
Diagnostyka komputerowa, programowanie, dorabianie kluczy OPEL wszystkie modele do 2020r.Odczyt kodu PIN/Car-Pass, rozszerzenie komputera Zafira C i inne
Pomoc przy zakupie pojazdu. Zapraszam
Pomoc przy zakupie pojazdu. Zapraszam