Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Witam mam zamiar podłączyć suba i wzmacniacz pod ory radio simens1100z navi ale jak wiadomo nie ma tam wyjść rca, radia nie chce zmieniać bo strace podgląd kompa itd tak więc czy wystarczy taki konwerter
wpiąć pod tylne głośniki czyli + i - z lewego oraz + i - z prawego głośnika i będzie hulać?
Panowie wyprowadziłem RCA z kostki radia tym adapterem wpiąłem cinche i tunelem poprowadziłem do bagażnika. Nigdy nie bawiłem sie w audio więc jestem zielony i proszę o pomoc. Wzmacniacz podpiąłem pod aku + do + -do - ale zielona dioda się nie zapaliła więc coś nie tak jak to muszę podłączyć? Pomiędzy + a - jest chyba remote żeby rozłączało wzmacniacz z radiem no ale nie podłączyłem i powiedzmy że za każdym razem musze wyłączyć wzmacniacz co robić?
Remote podepnij pod pin 5 złącza radia.
To złącze na samym dole co jest zasilanie itd.
Na 5 pinie jest +12 dopiero po włączeniu radia (zasilanie anteny)
Więc wzmacniacz będzie się włączał w momencie włączenia radia
Ostatnio zmieniony 07 lis 2016, 19:56 przez Rybka, łącznie zmieniany 1 raz.
Wiesz nie chodzi mi o to remote bo moge sam właczac wzmacniacz tylko o zasilanie wzmacniacza... chyba ze to remote ma wpływ na zasilanie i bez tego nie ruszy