Problem z odpalaniem
Problem z odpalaniem
Witam!
Posiadam Zafirę 1.8 16V lpg z 2006r. Jakiś czas temu pojawił się pewien problem, a dokładnie jak chcę odpalić auto, to przekręcam kluczyk i wtedy mruga mi kontrolka od serwisu(auto wtedy nie odpala), a w tyle pojazdu słyszę jakąś pompkę (może od paliwa)?? Jedynie co pomaga to to, że muszę auto kilka razy zamknąć z pilota i tak po kilku razach auto odpala. Szukałem już na to odpowiedzi na necie, forach itp, jednak bezskutecznie:/ jestem tu nowy i jeżeli bym napisał w nieodpowiednim temacie to z góry przepraszam:). Czy ktoś z kolegów/koleżanek może coś poradzić?
Pozdrawiam
Posiadam Zafirę 1.8 16V lpg z 2006r. Jakiś czas temu pojawił się pewien problem, a dokładnie jak chcę odpalić auto, to przekręcam kluczyk i wtedy mruga mi kontrolka od serwisu(auto wtedy nie odpala), a w tyle pojazdu słyszę jakąś pompkę (może od paliwa)?? Jedynie co pomaga to to, że muszę auto kilka razy zamknąć z pilota i tak po kilku razach auto odpala. Szukałem już na to odpowiedzi na necie, forach itp, jednak bezskutecznie:/ jestem tu nowy i jeżeli bym napisał w nieodpowiednim temacie to z góry przepraszam:). Czy ktoś z kolegów/koleżanek może coś poradzić?
Pozdrawiam
Problem występuje zarówno jak jest zimny lub ciepły:/ podłączałem pod techa i niby coś z immobilizer'em wyskakiwało, ale żadne konkrety. Miałem przez mechanika polecone, żeby zmienić kluczyk, dzieję się tak samo. Czasami pali za pierwszym razem, albo dopiero po "entym" zamknięciu i otwarciu samochodu z kluczyka:/.. Nie odpalałem awaryjnie z lpg..
- Mawerix
- Zafiromaniak
- Imię: Szczepan
- Auto: ZB 1.9
- Model: ZB
- Oznaczenie silnika: CDTI
Problem z CIMem miałem podobne objawy u mnie pomogło poprawienie połączeń lutowanych złącz i podoginanie pinów również od cewki immobilizera
Ostatnio zmieniony 14 lis 2016, 20:13 przez Mawerix, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Bywalec
- Imię: ceki70
- Auto: Zafira B 1,8 Cosmo
- Model: ZB
- Oznaczenie silnika: Z18XER
Możesz wypedałować sam błędy, tz. na ciśnij pedały hamulca i gazu przekręcić kluczyk do pozycji gdzie zapalają się wszystkie kontrolki. Pochwili na wyświetlaczu kilometrów pojawią się może błędy , na przykład takie: 161450 i 161600. Też ma ten problem, ale narazie się uspokoiło.
ceki70
Przy pisaniu towarzysz mi dysleksja, dysortografia, dysgrafia,
Przy pisaniu towarzysz mi dysleksja, dysortografia, dysgrafia,
-
- Debiutant
- Model:
A jakaż to kontrolka mruga? InSP? a może InSP3?Johny007 pisze:i wtedy mruga mi kontrolka od serwisu
Bo jak ta druga, to problem tkwi w baterii kluczyka...!
Jeśli InSP, to i tak spróbuj z zapasowym kluczykiem.
Z B FL + Vectra B FL, a kiedyś PN