[A] ZAFIRA 2003 poliftowy - pytanie odnośnie MIDa
Moderator: Sebu$
- Dziadek13
- Zafiromaniak
- Imię: Jorg
- Auto: VW Turan była zafira DTL
- Model: Turan
- Oznaczenie silnika: AVQ
Przeprogramowanie nic nie pomoże musi być impuls z pinu 29.
Mamy te same silniki i ecu chyba też czyli pin 29 musi być chyba że źle liczysz lub nie ta wtyczka ecu on jest w tej dużej. Przecież sterownik musi dostać impulsy z ecu pin 29.
Mamy te same silniki i ecu chyba też czyli pin 29 musi być chyba że źle liczysz lub nie ta wtyczka ecu on jest w tej dużej. Przecież sterownik musi dostać impulsy z ecu pin 29.
Ostatnio zmieniony 09 lis 2016, 11:17 przez Dziadek13, łącznie zmieniany 1 raz.
Witam. Problem rozwiązany zle liczyłem ja liczyłem piny w drugim rzędzie od lewej do prawej i tu był błąd podpiąłem się pod pin do Ecu z twojego zdjęcia i wszystko działa:-) dzięki. Mam jeszcze pytanie. Jakie powinno być spalanie na biegu jałowym??
Dziadek13 jak masz jakiś schemat jak podłączyć tempomat do naszego silnika to z chęcią się za to zabiorę ;-) Dziękuje za pomoc jesteś wielki;-)
I jeszcze jedno pytanie czy wiesz może jaki pin w liczniku odpowiada za palenie się poduszek?? i jak to zlikwidować??....
Dziadek13 jak masz jakiś schemat jak podłączyć tempomat do naszego silnika to z chęcią się za to zabiorę ;-) Dziękuje za pomoc jesteś wielki;-)
I jeszcze jedno pytanie czy wiesz może jaki pin w liczniku odpowiada za palenie się poduszek?? i jak to zlikwidować??....
Ostatnio zmieniony 09 lis 2016, 21:12 przez mateuszjarosz7, łącznie zmieniany 4 razy.
- Dziadek13
- Zafiromaniak
Każdy silnik ma inaczej ja zamontowałeś mida silnika np 101km to masz złe wskazania odczytaj jaki masz kod wsadu i podaj, a spalanie na jałowym biegu zależy od temperatury, od kąta wtrysku stanu pompy.mateuszjarosz7 pisze:Jakie powinno być spalanie na biegu jałowym??
Należy podpiąć pod komputer i sprawdzić błędy poduszek która ma problem.mateuszjarosz7 pisze: jaki pin w liczniku odpowiada za palenie się poduszek?? i jak to zlikwidować??...
Musisz kupić manetke do tempomatu i ją zabudować i gotowe.mateuszjarosz7 pisze:masz jakiś schemat jak podłączyć tempomat do naszego silnika to z chęcią się za to zabiorę
Pod obudową szukaj wtyczki tempomatu jak nie znajdziesz od góry to jest od dołu obudowy kierownicy teraz nie moge wstawić fotek jak bedzie jakiś luz to wstawie w tym poradniku sa fotki wtyku tempomatu popatrz.
Witam. Bylem na forum Vectry i szukałem programu jak pisales do przeprogramowania mida ale nie moglem znaleźć wiec napisałem do Usera ac12 żeby wysłał mi programik jeżeli może i narazie czekam;-). Moj mid po naciśnięciu dwóch przycisków wyświetla takie coś...
005 2
14972
co to oznacza??
005 2
14972
co to oznacza??
Ostatnio zmieniony 10 lis 2016, 18:44 przez mateuszjarosz7, łącznie zmieniany 1 raz.
- Dziadek13
- Zafiromaniak
Pierwsze wersja softu.mateuszjarosz7 pisze:Moj mid po naciśnięciu dwóch przycisków wyświetla takie coś...
005 2
14972
Drugi rozmiar opon.
Jaki mid masz 32 piny czy 26 piny ?.
Czy wyprowadziłeś sobie przewód diagnostyczny z mida pin 14 będzie z nim kontakt po pinie 8 w obdll, po ori pinie czyli 12 nie połączysz się z midem może przy pomocy techa ale koszty powalają.Ja ci w tym opisie pokazałem jak ja zrobiłem osobny kabelek bo nie chciało mnie się rozbierać tunelu żeby dobudować 8 pin diagnostyczny.No i możesz zmienić język na Polski.
Odbierz pw.
Ostatnio zmieniony 12 lis 2016, 17:28 przez Dziadek13, łącznie zmieniany 1 raz.
- Dziadek13
- Zafiromaniak
Jak byś nie miał wtyczki do tempomatu pod pokrywą kierunkowskazów to szukaj ją od dołu ja miałem ukrytą od dołu między kablami.
Ostatnio zmieniony 13 lis 2016, 20:39 przez Dziadek13, łącznie zmieniany 1 raz.
Wgrałem wsad od Ciebie i wszystko działa spalanie 0,8l/h średnie spalanie trochę wzrosło ale to chyba normalne jeszcze raz dzięki Teraz jest pełen sukces taki jaki chciałem dzięki Twojej pomocy . Dzisiaj przyszedł mi przełącznik do tempomatu który kosztował mnie 10zl wiec jutro będę montował jakbym czegoś nie wiedział to będę się odzywał
-
- Imię: Czesiek
- Auto: Zafira Y20DTH 2004
- Model: ZA
- Oznaczenie silnika: Y20DTH
Witam wszystkich,którzy tu zaglądają.Chciałbym odgrzać temat z MID-em.Chcę w swojej Zosi zmienić język na polski.Potrzebuje tylko programu,którym to można zdziałać,i
małej pomocy.Moja Zosia Y20DTH 101 kucyków 2004 r.
Może Dziadek 13 Mógłby pomóc w realizacji Moich zapędów.Pozdrawiam Wszystkich obecnych.
małej pomocy.Moja Zosia Y20DTH 101 kucyków 2004 r.
Może Dziadek 13 Mógłby pomóc w realizacji Moich zapędów.Pozdrawiam Wszystkich obecnych.
-
- Imię: Czesiek
- Auto: Zafira Y20DTH 2004
- Model: ZA
- Oznaczenie silnika: Y20DTH
Witam wszystkich.Mid ogarniety dzięki koledze ac12.pozdrawiam