Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Witam,
ostatnio wymieniłem czujnik krańcowy pod maską, ponieważ poprzedni się rozleciał. Jedanak nie wzbudza on alarmu, nie wiem czy poprzedni wzbudzał, ponieważ taki już był jak kupiłem auto. Jakie mogą być przyczyny?
Tak, dochodzi. Okolo 12V na jak maska otwarta i około 1V jak zamknięta. Wydaje mi się, że jak alarm jest uzbrojony i podnisę maskę to powinien się załączyć.
najprawdopodobniej czujnik masz trafiony, ale jeśli chcesz sprawdzić/podmienić to służę swoim, bo takowy mam pod maską i działa więcej info na PW jeśli chcesz się spotkać...
no własnie poprzedni byl do wywalenia, wcale nie odbijal i byl 'skorodowany', kupilem jakiś za 2 zeta chromowany ten stary był jakby mosiężny, ale to chyba bez znaczenia. byś moze w centralce alarmu coś źle jest podłączone, jak go kupilem tak juz było i ostatnio sie za to zabrałem, ale bez efektu
ja myślałem że rozmawiamy o oryginalnym czujniku http://www.zafiraklub.pl/viewtopic.php?p=297782#297782 do alarmu a Ty masz dokładany...
Proponuję wizytę u elektronika bo to może być wszystko, takie alarmy to naprawdę tajemnicza sprawa :>
Yeti, z tego co się "orientuję", masz alarm dokładany/niefabryczny... ten czujnik co widziałeś u mnie lub ten co Ci Bodek prezentował, są to czujniki od oryginalnego alarmu/fabrycznego
Z tego co wiem dokladany zaraz po zakupie w serwisie opla. Czyli raczej muszę udac sie do jakiegos magika od alarmów. A moglo byś tak ze jezeli stary czujnik był niesprawny to centralka automatycznie go odłączyła, zeby nie wzbudzał alarmu?