Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
...spróbować zawsze warto
Jak padną szybko to kupię najzwyklejsze H7 i będę miał kłopot z głowy
Jedno co mnie przeraża to sama wymiana przez ten wziernik w nadkolu
...e tam chrzest bojowy był w Holandii w zeszłe Święta Wielkanocne - z nudów powymieniałem właśnie na Bosch Plus
Wkurza mnie to cioranie się pod przednimi kołami i staranie się w ciemno trafić żarówką w odpowiednie miejsce
Łapy podrapane i nerw na maxa , teraz to sobie chyba przednie koła pozdejmuję
To bardzo dobry pomysł niech się kobiecina po ciora pod kołem to przejrzy na oczy i pomyśli że to wszystko nie jest takie proste jak się wydaje patrząc z okna.
A i dam jej jeszcze piffko do wypicia i niech się dowie że bez tego to ani rusz
Wiem, że się czepiam, ale masz tam w ramach oszukiwania sterownika sześć rezystorów po 820Ω każdy. Przy założeniu, że alternator w czasie pracy utrzymuje napięcie 14V, przez każdy taki rezystor przepłynie prąd 17mA. Na pojedynczym rezystorze wydzieli się więc 238mW, a zastosowane tu rezystory w rozmiarze 1206 wytrzymują maksymalnie 250mW. Tyle, że to moc jaką rezystor potrafi oddać w sprzyjających warunkach, a jak sobie zsumujesz wartości dla sześciu sztuk to okazuje się, że w samym złączu masz grzałkę o mocy 1,5W.
Zakładając napięcie alternatora na poziomie 14,4V i skrajną wartość rezystancji dla tolerancji 5% wynoszącą 780Ω otrzymujemy 265mW dla każdego z rezystorów :>
Gniazdo żarówki wytrzyma, bo jest przystosowane do żarówki, która się grzeje, ale z rezystorami i laminatem może być kiepsko. Najgorsze jest to, że zwęglający się rezystor zmniejsza swoją rezystancję zwiększając prąd - w skrajnych przypadkach będzie zwarcie.
Może i tak się stać że przestanie świecić Ale patrząc na koszt żarówki ( 3.50zł sztuka ) to nic strasznego...
Miałem założone te żarówki w Sceniku i po trzech latach dalej świecą już u innego właściciela
Można co pół roku wymienić na nowe tak dla pewności
Nie muszę jezdzić cały dzień na światłach to też mniej się będą wykańczać , pożyjemy zobaczymy co się stanie .