Łączniki stabilizatora

Zawieszenie, koła, podwozie, układ kierowniczy, hamulce, opony itp.

Moderator: Sebu$

Wiadomość
Autor
zafirakamil

Łączniki stabilizatora

#1 Post autor: zafirakamil »

Jak wymienić łączniki stabilizatora
KOPERNIK

#2 Post autor: KOPERNIK »

zafirakamil pisze:Jak wymienić łączniki stabilizatora
Witam.

Powiem tak będzie ci potrzebny podnośnik ,klucz do kół , i klucz do odkręcenia łączników..
podnosisz auto do góry zdejmujesz koło i odkręcasz łącznik stabilizatora dwie śruby górna i dolna i przy zakładaniu robisz to samo w odwrotnej kolejności

Jeśli założysz nowy łącznik pierwszą śrubę dolną lub górną i nie będzie się chciało załapać następna śruba to musisz podstawić coś pod koło np (pinek) i delikatnie opuścić żeby tą śrubę załapać inaczej nie dasz rady...

powodzenia życzę i opisz jak poszło (powinno iść łatwo)

pozdrawiam
Ostatnio zmieniony 17 maja 2010, 22:08 przez KOPERNIK, łącznie zmieniany 1 raz.
rzadki

#3 Post autor: rzadki »

dodam tylko, że przyda się płaska 17, 19 i najlepiej oczkowa 18. różne firm robią różne śruby. jak kupisz łącznik, to się przyjrzyj tym końcówkom z gwintem - masz tam odpowiednie wycięcia właśnie na płaską 17 lub 19 :) prosta sprawa :)
KOPERNIK

#4 Post autor: KOPERNIK »

rzadki pisze:dodam tylko,
dzięki rzadki, za uzupełnienie treści bo nr kluczy już nie pamiętałem bo już jakiś czas temu to zmieniałem

pozdrawiam
zafirakamil

#5 Post autor: zafirakamil »

dzięki za pomoc zrobiłem
Janusz 123

#6 Post autor: Janusz 123 »

Czy mógłbyś polecić łączniki stabilizatorów dobrej firmy. Na ostatnich pojeździłem parę miesięcy i znów są do wymiany.
darek_s

#7 Post autor: darek_s »

Janusz 123 pisze:Czy mógłbyś polecić łączniki stabilizatorów dobrej firmy. Na ostatnich pojeździłem parę miesięcy i znów są do wymiany.
Polecam Lemforder lub TRW ja osobiscie wymienilem na TRW bo takie byly u mnie w oryginale po roku na dziurawych drogach zero luzu.pzdr.albo oryginal http://moto.allegro.pl/item1060472597_l ... ginal.html
firek
Zafiromaniak
Imię: Mirek
Auto: Opel Zafira A 1,8 Elegance
Model: ZA
Oznaczenie silnika: X18XE1
#8 Post autor: firek »

A jak kupisz oryginał to po rozpakowaniu okarze sie że kupiłeś TRW, bo to oni robili zawieszenie do Zosi :D, a ja do swojej zakupiłem Lamfordera i też nie narzekam jak narazie
Janusz 123

#9 Post autor: Janusz 123 »

Dzięki. W przyszłym tygodniu zakupię i dam mechanikowi.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Podwozie”