Sprawdź skrzynkę - wysłałem numer kontaFuCzang pisze:Razem - niecałe 100 zł. :-)
No i co ja mam teraz z 1,5 tys. zrobić. :-)
Pozdrawiam!
[B] Wyciszenie silnika, drzwi i klapy bagażnika
- Flora
- Zafiromaniak
- Imię: Marcin
- Auto: Zafira
- Model: B
- Oznaczenie silnika: Z19DTH
Ostatnio zmieniony 11 kwie 2015, 00:04 przez Flora, łącznie zmieniany 1 raz.
- Tunio999
- Zafiromaniak
- Imię: Wojtek
- Auto: ex ZB 1.8 SPORT
- Model: 2008
- Oznaczenie silnika: Z18XER
Dzisiaj założone "IZOLACJA, BŁOTNIK PRZEDNI, ŚRODKOWY" oczywiście prawa i lewa strona
Z tym bym polemizował :> Ale zawsze twierdzę, że jestem po ogólniakurkanisz pisze: Włożenie ich nie stanowiło najmniejszego problemu.
- Albert Einstein
- shadow
- Mieszkaniec
- Imię: Adam
- Auto: Zafira 1.8 Cosmo
Otóż zakupiłem z zamontowałem wyciszenie maski i postanowiłem wytłumić klapę bagażnika.
Dzisiaj zdjąłem plastik z klapy i co ciekawe miałem wklejone maty filcowe.
Czyżby w oplu jednak pomyśleli nad wyciszeniem?
P.S. czy te wkładki w błotniki coś dają? Bo dostępność jest praktycznie zerowa i nie wiem czy warto na siłę szukać
Otóż zakupiłem z zamontowałem wyciszenie maski i postanowiłem wytłumić klapę bagażnika.
Dzisiaj zdjąłem plastik z klapy i co ciekawe miałem wklejone maty filcowe.
Czyżby w oplu jednak pomyśleli nad wyciszeniem?
P.S. czy te wkładki w błotniki coś dają? Bo dostępność jest praktycznie zerowa i nie wiem czy warto na siłę szukać
-
- Świeżak
- Imię: Wojtek
- Oznaczenie silnika: A18XEL
Dzien dobryTunio999 pisze:Dzisiaj założone "IZOLACJA, BŁOTNIK PRZEDNI, ŚRODKOWY" oczywiście prawa i lewa strona
Chciałbym także założyć te wyciszenia na błotniki. Niestety udało mi się znaleźć tylko jedna firmę, w której jest część o numerze 6101345, ale jest to Isolierung (czyli izolacja), ale bez rozróżnienia na lewy i prawy. Czy Twoje części różniły się od siebie i gdzie je kupiłeś?
Wojtek
- Flora
- Zafiromaniak
- Imię: Marcin
- Oznaczenie silnika: Z19DTH
Jeżeli pytasz o lewe i prawe to oczywiście lewe, bo bliżej kierowcyshadow pisze:A które wyciszenie wpłynie najbardziej na szum opon?
Jeżeli chcesz wyciszyć szum opon to lepiej sprawdzi się wkładka przylegająca do blachy od strony kabiny, znajdująca się za nadkolem. Jeszcze lepsze efekty przynosi oklejenie całego nadkola i blachy odpowiednią pianką.
- tom_kaz
- Bywalec
- Imię: Tomasz
- Auto: Opel Zafira B 1.8
- Model: ZB
Czy maty do wygłuszania mocno obciążają drzwi?
Kiedyś, za czasów Zafiry A, zacząłem się interesować tematem, ale dość szybko spasowałem.
Wtedy czytałem o matach bitumicznych, ale one były krytykowane za swoją wagę i zbytnie obciążenie drzwi, dlatego odpuściłem.
@Flora, piszesz o matach polimerowych i butylowych.
Czy one są "bezpieczne" wagowo dla drzwi?
Kiedyś, za czasów Zafiry A, zacząłem się interesować tematem, ale dość szybko spasowałem.
Wtedy czytałem o matach bitumicznych, ale one były krytykowane za swoją wagę i zbytnie obciążenie drzwi, dlatego odpuściłem.
@Flora, piszesz o matach polimerowych i butylowych.
Czy one są "bezpieczne" wagowo dla drzwi?