Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Witam.
Zastanawiam czy aby moja ZA nie ma zbyt zmęczonych sprężyn, wprawdzie komfort i prowadzenie jest poprawne ale po zamontowaniu instalacji gazowej mam jeszcze większe wrażenie że tył jest duużo za nisko.
Pytanie jest takie: czy wiecie jaka powinna być wysokość mierzona od osi piasty do dolnej krawędzi nadkola?
Ja mam podobną zagwostkę. Na spocie porównywaliśmy ze Zdzichem swoje zośki (te same silniki, taka sama wysokość podłoża), i jego stała z co najmniej 5 cm wyżej niż moja. A nie czuć żeby sprężyny siedziały.
Witam!
Mam pytanie do JENDRKA - czy po założeniu tych podkładek Zafirka stała się twardsza, czy może nie wpłyneło to na amortyzację przodu i czy nie było problemu ze sciśnięciem sprężyny przy montażu. Ja w swojej mam prześwit od tej osłonki pod zderzakiem 14 cm, a między oponą i rantem błotnika 5 cm. Ciekawe jak z tymi prześwitami w Waszych Zafirkach. Ja już 2 razy zmieniałem korek spustowy miski olejowej i raz ją kleiłem po przetarciu i mam właśnie wrażenie że jest nisko zawieszona.
Z góry dziękuję za odpowiedź, pozdrawiam
rysiek pisze:czy po założeniu tych podkładek Zafirka stała się twardsza,
obstawiam że tak, bo dawniej (może i teraz) domowi tunerzy ładowali takie do obnizonych ale nadal miekkich zawiasów, właśnie w celu utwardzenia i zapobieganiu dobicia
rysiek pisze:czy po założeniu tych podkładek Zafirka stała się twardsza, czy może nie wpłyneło to na amortyzację przodu i czy nie było problemu ze sciśnięciem sprężyny przy montażu.
Co do twardości to jest tak jak bylo ,a to z tego względu ze ta podkładkę wkłada sie pod sprężynę i nie blokujesz żadnego zwoju.A montaż nie sprawiał problemu ,po odkręceniu górnego mocowania amortyzatorów i podniesienia całego tylu .
Lorry pisze:obstawiam że tak, bo dawniej (może i teraz) domowi tunerzy ładowali takie do obnizonych ale nadal miekkich zawiasów, właśnie w celu utwardzenia i zapobieganiu dobicia
Zapewne Lorry chodzi ci o wkładkę którą sie wkłada między zwoje , a ta nie blokuje zwoju .