ponawiam prośbęryba1 pisze:panowie potrzebuje fotkę najlepiej OPC jak od spodu jest zamontowana butla gazowa
LPG - polecane instalacje gazowe do Zafiry A_B
Moderator: Mariusz
Skoro się nie znasz , to czemu się wypowiadasz?gRZENIU pisze:cicero28, Nie znam się na tym zbytnio, ale dużo osób ma staga i jest zadowolona , więc według mnie taki zestaw jaki planujesz założyć będzie dobry... Tylko reszta kwestia montażu i regulacji ...
Zakładać staga 200 go fast , ma podlewanie benzyną i wtryskiwacze acw 03 . Dobrze i tanio , lepiej się nie da.
x18XE1 nie ma silnika krokowego wolnych obrotów
X18XE1 nie ma kabli wysokiego napięcia
X18XE1 nie ma kabli wysokiego napięcia
- gRZENIU
- Zafiromaniak
- Imię: Grzegorz
- Auto: Signum
- Model: Polift
- Oznaczenie silnika: Z19DTH
wyraziłem swoją opinie A jak nie umiesz czytać , ze zrozumieniem to wstrzymaj swoje komentarze... Przeglądam forum i widzę kto co montuje ... Nawet w temacie kolega napisał :jacek76 pisze:Skoro się nie znasz , to czemu się wypowiadasz?
Więc jako monter instalacji raczej powinieneś napisać bardziej obszerną odpowiedź dlaczego zestaw proponowany przez Ciebie jest bardziej odpowiedni Z tego co się orientuje to na każdym sterowniku Stag-a do się ustawić dotrysk , a Stag 200 fast go jest już starszym sterownikiem do lpg. Podobnie oczekiwał bym odpowiedzi dlaczego wtryskiwacze acw 03 będą lepsze ? Czy tylko oprócz cichszej pracy różnią się ? wydajnością , czasem wtrysku itp.mat86radom pisze:Ja mam identyczny zestaw u siebie. Śmiga aż miło, a lubię sobie czasami depnąć
Panowie mam pytanie. Nie wiem jaką butle mi zamontowali gazownicy ale czy jest możliwe że w butle toroidalną w miejscu koła może wejść 47,9 litra gazu? Tankowałem zupełnie pustą. Tankuje z reguły ne tej samej stacji bo mam najbliżej a spalanie średnie wynosi 12,06L/100km więc jak dla pojemności 2,2 jest całkiem dobrym wynikiem. Jazda normalna dynamiczna.
Ile z reguły wchodzi Wam gazu na pustą butle?
Pozdro
Pozdro
- Mat86radom
- Zafiromaniak
- Imię: Mateusz
- Auto: Mazda 5 2.0 Diesel 143KM/360nm
- Model: MZRCD
- Oznaczenie silnika: CITD
Do mojej pustej butli wchodzi 45litrów.gawelook pisze:Panowie mam pytanie. Nie wiem jaką butle mi zamontowali gazownicy ale czy jest możliwe że w butle toroidalną w miejscu koła może wejść 47,9 litra gazu? Tankowałem zupełnie pustą. Tankuje z reguły ne tej samej stacji bo mam najbliżej a spalanie średnie wynosi 12,06L/100km więc jak dla pojemności 2,2 jest całkiem dobrym wynikiem. Jazda normalna dynamiczna.
Pozdro
gawelook pisze:Panowie mam pytanie. Nie wiem jaką butle mi zamontowali gazownicy ale czy jest możliwe że w butle toroidalną w miejscu koła może wejść 47,9 litra gazu? Tankowałem zupełnie pustą. Tankuje z reguły ne tej samej stacji bo mam najbliżej a spalanie średnie wynosi 12,06L/100km więc jak dla pojemności 2,2 jest całkiem dobrym wynikiem. Jazda normalna dynamiczna.
Pozdro
Mi do pustej wchodzi 48l. Spalanie mam na poziomie 9l/100km gazu
-
- Świeżak
- Imię: Tomek
- Auto: Opel Zafira A 1.6
- Model: ZA
- Oznaczenie silnika: Z16XE
Hej. W czwartek jestem umówiony na montaż instalacji. Ciągle nurtuje mnie pytanie odnośnie lubryfikacji czy też dotrysku benzyną. Czy jest to zalecane przy instalacji do mojego modelu. Jeśli tak to co wybrać. Na dotrysku benzynom zmniejsza się oszczędność, a znów z tego co czytałem to lubra to pic na wodę.
-
- Bywalec
- Imię: Forfiter
- Auto: Opel Zafira A 1.8 Elegance + LPG STAG
- Oznaczenie silnika: Z18XE
Kolego lubryfikacja to wiesz dobra w sypialni (jeśli ktoś lubi) dotrysk benzyny w twoim wypadku też zbędny chociaż i tak chyba już teraz większość (a przynajmniej część nowoczesnych sterowników ma tą opcję). Ten silnik po osiągnięciu odpowiedniej temperatury powinien ładnie chodzić na lpg w pełnym zakresie obrotów. Załóż staga, zenita, techa, do tego dobry reduktor np kme tur i wtryskiwacze barracuda albo wyżej wymienione ac w03 do tego dobry montaż i strojenie i będziesz pan zadowolony
-
- Świeżak
- Imię: Maksymilian
- Auto: Opel Zafira A 1.8 Elegance
- Oznaczenie silnika: Z18XE
Otrzymałem propozycje specyfikacji instalacji do mojej Zafiry A (1,8, 125 KM, Z18XE).
Chciałbym poznać Wasze opinie.
1. STAG 4 QBOX BASIC, wtryskiwacze REG
2. STAG 4 QBOX BASIC, wtryskiwacze AC W02
Do tego: reduktor AC R-01,
wielozawór Tomasetto AT-02,
elektrozawór Valtek 03,
Filtr fazy lotnej ZWM CZAJA FL01P
rury Faro PCV,
węże Parker,
opaski NORMA,
taśmy izolacyjne TESA,
złącza przewodów, elementy mocujące - GOMET.
Chciałbym poznać Wasze opinie.
1. STAG 4 QBOX BASIC, wtryskiwacze REG
2. STAG 4 QBOX BASIC, wtryskiwacze AC W02
Do tego: reduktor AC R-01,
wielozawór Tomasetto AT-02,
elektrozawór Valtek 03,
Filtr fazy lotnej ZWM CZAJA FL01P
rury Faro PCV,
węże Parker,
opaski NORMA,
taśmy izolacyjne TESA,
złącza przewodów, elementy mocujące - GOMET.