Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Crazy,
Jaki to rozmiar? Ja mam takie na zimę 16, zerknij do mojego garażu... http://www.zafiraklub.pl/viewtopic.php?p=263920#263920
Są fajne, ale trzeba uważać przy dojeżdżaniu do krawężnika, ramiona felg wystają sporo poza oponę i można ją w łatwy sposób przytrzeć, a i jeszcze jeden plus, podobno sa niezwykle twarde. Zakładali mi koła zimowe to jedną felga była lekko trafiona, szybka decyzja - prostujemy. Okazało się że miał problem z wyprostowaniem, bo co ja "prostował" to ona wracała i musiał podgrzewać... podobno dobre mocne amelinium
Ostatnio zmieniony 30 lis 2016, 08:47 przez rafant4011, łącznie zmieniany 1 raz.
rafant4011,
Coś wiem o prostowaniu, zależy wszystko od składu aluminium, na odwrocie felgi jest wybity skład, i do każdego prostowania trzeba podejść indywidualnie, ale pamiętaj, że zbyt twarda też nie dobrze, bo łatwiej o pęknięcie
Np.AlSi17MG (oznacza 17% dodatku magnezu co znacznie zwiększa twardość felgi)
A te snowflake to 18' oczywiście
Ostatnio zmieniony 30 lis 2016, 09:28 przez Crazy, łącznie zmieniany 1 raz.
Sprawdzę na wiosnę jak będę zmieniał, ale chłopak chwalił sobie te felgi i że nie robią już na nowych autach takich
Ps jak tą maszyną prostował to naprawdę "wysoko" się odkształcały, ale z powrotem wracały do stanu wcześniejszego :>
A jeszcze przed chwilą przypomniałem sobie ze gdzieś miałem interfejs do LPG Staga i znalazłem na szczęście, szybko pobralem Stag Mobile i tak oto na szybko mapa sprawdzona chyba jest ok