Folia czy zasłonki dedykowane
Folia czy zasłonki dedykowane
Zastanawiam się co praktyczniejsze? Folia na szyby przyciemniająca czy zasłonki dedykowane? Chcę praktyczne rozwiązanie na wyjazdy w słoneczne dni. Proszę o za i przeciw.
- Robert LTM
- Zafiromaniak
- Imię: Robert
- Auto: Opel Zafira B 1.9CDTI SPORT
- Model: ZB
- Oznaczenie silnika: Z19DTH
- shadow
- Mieszkaniec
- Imię: Adam
- Auto: Zafira 1.8 Cosmo
- Model: B
- Oznaczenie silnika: Z18XER
Zaslonki mają jeszcze jedną wadę, siateczka może być drazniaca dla oka (mi przeszkadza). No i w większości zestawów na tylnej szybie masz łączenie w połowie co też słabo wygląda
Ostatnio zmieniony 30 lis 2016, 09:32 przez shadow, łącznie zmieniany 1 raz.
- Flora
- Zafiromaniak
- Imię: Marcin
- Auto: Zafira
- Model: B
- Oznaczenie silnika: Z19DTH
Koszt profesjonalnej folii fotochromatycznej na cały tył to w porywach 150 zł. Jeżeli ktoś dolicza Ci ponad 400 zł za montaż to zmień firmę. Jeżeli masz odrobinę zdolności manualnych i opalarkę to ogarniesz to sam. Może i folii nie odsprzedasz, ale zwiększasz wartość samochodu.
Zafirę okleja się bardzo łatwo,bo właściwie tylko nad klapą trzeba trochę posiedzieć, ale za to jest tam bardzo łatwy dostęp.
Zafirę okleja się bardzo łatwo,bo właściwie tylko nad klapą trzeba trochę posiedzieć, ale za to jest tam bardzo łatwy dostęp.
Ostatnio zmieniony 30 lis 2016, 11:57 przez Flora, łącznie zmieniany 1 raz.
- wojtowca
- Zafiromaniak
- Imię: Wojtek
- Auto: Opel Zafira A
- Model: ZA
- Oznaczenie silnika: Y22DTR
Strasznie drogo. W Bielsku-Białej ceny od 350-400zł, zależy od pory roku. Ja oklejałem na wiosnę za 350zł.Makary pisze: oklejanie Zochy to koszt ca.550-700zł (folii nie sprzedam)
- ryba1
- Zafiromaniak
- Imię: Krzysiek
- Auto: Zafira B 381KM/507NM
- Model: OPC
- Oznaczenie silnika: Z20LEH
To tam są popudrokiwojtowca pisze:Interglass na ul. Krakowskiejryba1 pisze:u kogo??wojtowca pisze: W Bielsku-Białej ceny od 350-400zł
- paweldm
- Zafiromaniak
- Imię: Paweł
- Auto: Peugeot 308SW
- Model: P308
- Oznaczenie silnika: A20DTH
Boczne szyby sam sobie okleisz. Nie jest to trudne, a folię kupisz za 30zł. Okleiłem tak już z 5 swoich samochodów i jeden firmowy. Tylna szyba, to już sztuka, ale ja jej nie oklejam, by w nocy była do tyłu lepsza widoczność.
Jest Peugeot 308SW 2.0Bluehdi i Meriva B 1.7cdti
Była Zafira A 1.8 16v lpg i B 2.0 Turbo +lpg oraz zastawa, polonez, tempra, espace II i IV omega B, tigra, C3, C4 Grand Picasso, Outlander II, Berlingo III, Astra J 2.0cdti, Peugeot 308
Była Zafira A 1.8 16v lpg i B 2.0 Turbo +lpg oraz zastawa, polonez, tempra, espace II i IV omega B, tigra, C3, C4 Grand Picasso, Outlander II, Berlingo III, Astra J 2.0cdti, Peugeot 308
-
- Przeglądacz
- Imię: Jacek
- Auto: Zafira B
- Model: ZB
- Oznaczenie silnika: a18xer
Ja osobiście to zasłonki dedykowane nie bardzo bo trzeba je włożyć i są na stałe i wł
zdecydowanie lepiej folia. Jednakże polecam zakup roletek są tanie a można ich nie przy czepiać na szybę lecz włożyć jako zaczepy w górę drzwi i trzymają się nawet po opuszczeniu szyby. A długość dobrać możesz tak,że całą szybę będzie zajmowała. Jak dla mnie lepsze rozwiązanie od dedykowanych gdzie są na stałe nawet po opuszczeniu szybyshadow pisze:Zaslonki mają jeszcze jedną wadę, siateczka może być drazniaca dla oka (mi przeszkadza). No i w większości zestawów na tylnej szybie masz łączenie w połowie co też słabo wygląda
-
- Debiutant
- Model:
- Kontakt:
posiadam zasłonki i są super. dodatkowo mam seryjnie ciemne szyby z tyłu (nie wiem czy wszystkie tak mają)
Plusem zasłonki jest to że mogę je zdjąć jak jadę z dzieckiem i nie ma słońca (ze względu na dziecko zasłonki zdjąłem dopiero 1 raz na 1,5 roku uzytkowania:D )
Zasłonki nie przeszkadzają w otwieraniu szyb. z resztą z tyłu nie otwierałem jeszcze szyb do jazdy albo z przodu otwieram albo klima.
Zasłonki + ciemniejsze szyby z tyłu ładnie ograniczają widoczność z zewnątrz. Jest to dla mnie ważne bo czasami wożę sporo sprzętu i lepiej zeby nie rzucał się w oczy.
ogólnie to od 1,5 roku użytkowania zdjąłem zasłonki może z 5 razy i to na czas mycia szyb lub ze względu na malucha ale to tylko raz
Plusem zasłonki jest to że mogę je zdjąć jak jadę z dzieckiem i nie ma słońca (ze względu na dziecko zasłonki zdjąłem dopiero 1 raz na 1,5 roku uzytkowania:D )
Zasłonki nie przeszkadzają w otwieraniu szyb. z resztą z tyłu nie otwierałem jeszcze szyb do jazdy albo z przodu otwieram albo klima.
Zasłonki + ciemniejsze szyby z tyłu ładnie ograniczają widoczność z zewnątrz. Jest to dla mnie ważne bo czasami wożę sporo sprzętu i lepiej zeby nie rzucał się w oczy.
ogólnie to od 1,5 roku użytkowania zdjąłem zasłonki może z 5 razy i to na czas mycia szyb lub ze względu na malucha ale to tylko raz
...:::www.PioMar.co:::...