Uchwyt pospawa mi chrzestny małżonki za free, ma spawarkę do plastików tylko trzeba do niego pojechać 80 km.Crazy pisze:Dobra robota
A uchwyt za grosze pospawasz
[A] - Szorstki23 - 2.0 OPC, 192 KM, 2002
-
- Zafiromaniak
- Imię: Dawid
- Auto: Insignia
- Model: A
- Oznaczenie silnika: A16LET
Szef cały zderzak do Seata HOTem pospawal ale zrobić to mega profesjonalnie to faktycznie trzeba profi sprzęt
Diagnostyka komputerowa, programowanie, dorabianie kluczy OPEL wszystkie modele do 2020r.Odczyt kodu PIN/Car-Pass, rozszerzenie komputera Zafira C i inne
Pomoc przy zakupie pojazdu. Zapraszam
Pomoc przy zakupie pojazdu. Zapraszam
Kolejny dzień zmagań z pierdołami przy Zośce.
Po zdjęciu zderzaka okazało się że trzeba obie lampy wyjąć i pospawać uchwyty ponieważ są ułamane. W prawej uszkodzony dolny zaczep od listwy pod lampą, w lewej uszkodzone jedno górne mocowanie i dolne.
Udało się także wymienić poduszkę silnik tą pod filtrem powietrza.
Na zimę zafira dostała nowy akumulator Centra Plus 62Ah 540A CB620, stary miał tylko 50Ah.
Gdy auto postało trochę na dworze zamarzła linka od hamulca ręcznego prawa tył i czeka mnie wymiana obu linek na nowe.
Po zdjęciu zderzaka okazało się że trzeba obie lampy wyjąć i pospawać uchwyty ponieważ są ułamane. W prawej uszkodzony dolny zaczep od listwy pod lampą, w lewej uszkodzone jedno górne mocowanie i dolne.
Udało się także wymienić poduszkę silnik tą pod filtrem powietrza.
Na zimę zafira dostała nowy akumulator Centra Plus 62Ah 540A CB620, stary miał tylko 50Ah.
Gdy auto postało trochę na dworze zamarzła linka od hamulca ręcznego prawa tył i czeka mnie wymiana obu linek na nowe.
Kolejna wolna sobota i znowu praca przy aucie.
Tym razem wymieniłem:
- cewka zapłonowa Delphi,
- świece NGK,
- siłowniki tylnej klapy polskiego producenta z Krosna(stare raz trzymały a raz klapa spadała mi na głowę).
W planach w nie dalekiej przyszłości w ramach zbliżającego się urlopu pod koniec grudniu chce poprawić tłumik pozbyć się precata, poprawić mocowanie tłumika środkowego oraz pospawać powercap oraz rurkę między intercoolerem a power capem bo wąż mocno puchnie.
I teraz pytanie techniczne jaki v-band jest przy turbinie łączący ją z precatem 2.25 cala czy jaki?
Oraz jakiej średnicy rury użyć zamiast węża i do uspawania powercapa?
Tym razem wymieniłem:
- cewka zapłonowa Delphi,
- świece NGK,
- siłowniki tylnej klapy polskiego producenta z Krosna(stare raz trzymały a raz klapa spadała mi na głowę).
W planach w nie dalekiej przyszłości w ramach zbliżającego się urlopu pod koniec grudniu chce poprawić tłumik pozbyć się precata, poprawić mocowanie tłumika środkowego oraz pospawać powercap oraz rurkę między intercoolerem a power capem bo wąż mocno puchnie.
I teraz pytanie techniczne jaki v-band jest przy turbinie łączący ją z precatem 2.25 cala czy jaki?
Oraz jakiej średnicy rury użyć zamiast węża i do uspawania powercapa?
- ryba1
- Zafiromaniak
- Imię: Krzysiek
- Auto: Zafira B 381KM/507NM
- Model: OPC
- Oznaczenie silnika: Z20LEH
żaden.trzeba dac do tokarza do wytoczeniaszorstki23 pisze:I teraz pytanie techniczne jaki v-band jest przy turbinie łączący ją z precatem 2.25 cala czy jaki?
50-60mmszorstki23 pisze:Oraz jakiej średnicy rury użyć zamiast węża i do uspawania powercapa?
- ryba1
- Zafiromaniak
w cabrio mam 54.w zafirze dałem 60.Sumik pisze:Jedni stosują 57, drudzy 63.
to samo.Sumik pisze:No chyba że w ZB jest inny niż w ZA to nie pomogę. Może Ryba pomoże.
A jakby użyć gotowca tej flanszy np: http://fmic.pl/v-band/442-v-band-102mm-4.html to jaki rozmiar będzie szedł na łączeniu turbiny i decata?
- ryba1
- Zafiromaniak
to się nie nadaje.też kupiłem bo ktoś pisał że będzie dobre a niestety nie jest.kumpel zrobił projekt i poszło do tokarza zamówienie jak i resztaszorstki23 pisze:A jakby użyć gotowca tej flanszy np: http://fmic.pl/v-band/442-v-band-102mm-4.html to jaki rozmiar będzie szedł na łączeniu turbiny i decata?