Zadzwoniłem do Aso w Tychach i tam akcja Eko-przegląd dalej trwa, więc się umówilem i przy okazji odgrzybiłem klime i uzupełniłem ją.
Okazało się , że mam najnowszy soft a z autkiem wszystko git.
Eko-przegląd
-
zymek
Witammiałczyk76 pisze:a ja się spotkałem z takim stwierdzeniem i powiedział to mechanik, żeby nie wgrywać nowszego softu, tylko jak najstarszy bo auto się zamuli, a jest to związane z ochroną środowiska, czyli żeby auto mniej truło, podpowiedzcie ile tym prawdy i czy to nie jakaś bzdura
Zgadzam sie z tobą kolego dzisiaj też dowiedziałem sie że auto będzie mnie paliło ale będzie muliło.. Szczerze mówiąc ja sobie odpuszczam ten przegląd. Róbcie co chcecie
pozdr
-
rkanisz
Po zmianie softu przejechałem już kilka tankowań i nie chcę rozwiewać wątpliwości jedynie dostarczyć subiektywne odczucie.zymek pisze:Witam Zgadzam sie z tobą kolego dzisiaj też dowiedziałem sie że auto będzie mnie paliło ale będzie muliło.. Szczerze mówiąc ja sobie odpuszczam ten przegląd. Róbcie co chcecie
pozdr
W MOIM przypadku:
Po w/w operacji auto wcale mniej nie pali i nie jest bardziej mułowate wręcz uważam, że na wyższych biegach przy niskich prędkościach nie dusi się;)
To co jest zauważalne - to silnik równiej pracuje i ciszej
Podkreślam, że to się tyczy mojej Zosi, bo może być tak, ze mimo tego samego rocznika i modelu będzie inaczej ze względów eksploatacyjnych