Wymieniona maglownica świecące sie esp
-
baranxd13
Wymieniona maglownica świecące sie esp
Miałem dodawana do regeneracji maglownice demontował ją mój mechanik , została chyba złożona źle ponieważ nie odbijają kierunki i świeci sie esp . Kalibracja czujnika kąta skrętu nic nie daje pomimo car passu. Są podobno tam jakieś tarczki wiecie jak je ustawić względem siebie ?
Prosze o pomoc przelecialem juz cały Internet ale nic nie pasuje do mojego problemu .
Prosze o pomoc przelecialem juz cały Internet ale nic nie pasuje do mojego problemu .
-
Flora
-
Crazy
-
baranxd13
-
Flora
-
baranxd13
Logi Cim
https://ufile.io/627a6
EDIT
Logi 2
https://ufile.io/d570a
EDIT
I jeszcze takie coś .
OP-COM - Okno odczytu CAN> 2007 (7)|Zafira-B|Nadwozie|CIM (Moduł kolumny kierowniczej)
Odczyt informacji...
Identyfikator: 0x010A
VIN W0L0AHM7582041289
Numer sprzętu:13276153
Nazwa systemu: VALEO A3300 CIM
Numer części:13276153
Numer wersji oprogramowania: M:10.62 S:01.00A
Programming Date: FFFFFFFF
Hardware key number: 43KK4P
Opis systemu: VALEO0400
Kod alfa: ˙˙˙
Data produkcji: 20070918
Code Index and version: ˙˙˙ ˙˙
Łączna ilość kodów: 6
B1012 - Czujnik kąta obrotu kierownicy nie wykalibrowany
(00) - Obecny
B1319 - Wadliwe działanie obwodu odbiornika immobilisera
(04) - Nie występuje
B3115 - Kluczyk z pilotem 1 nie zsynchronizowany
(00) - Nie występuje
B3649 - Przerwany obwód lewego kółka przewijania na kierownicy
(04) - Nie występuje
B1020 - Kąt czujnika kąta obr kierownicy poza wymaganym zakresem
(11) - Nie występuje
B1000 - Wymienić Electronic Control Unit (ECU)
(36) - Obecny
https://ufile.io/627a6
EDIT
Logi 2
https://ufile.io/d570a
EDIT
I jeszcze takie coś .
OP-COM - Okno odczytu CAN> 2007 (7)|Zafira-B|Nadwozie|CIM (Moduł kolumny kierowniczej)
Odczyt informacji...
Identyfikator: 0x010A
VIN W0L0AHM7582041289
Numer sprzętu:13276153
Nazwa systemu: VALEO A3300 CIM
Numer części:13276153
Numer wersji oprogramowania: M:10.62 S:01.00A
Programming Date: FFFFFFFF
Hardware key number: 43KK4P
Opis systemu: VALEO0400
Kod alfa: ˙˙˙
Data produkcji: 20070918
Code Index and version: ˙˙˙ ˙˙
Łączna ilość kodów: 6
B1012 - Czujnik kąta obrotu kierownicy nie wykalibrowany
(00) - Obecny
B1319 - Wadliwe działanie obwodu odbiornika immobilisera
(04) - Nie występuje
B3115 - Kluczyk z pilotem 1 nie zsynchronizowany
(00) - Nie występuje
B3649 - Przerwany obwód lewego kółka przewijania na kierownicy
(04) - Nie występuje
(11) - Nie występuje
B1000 - Wymienić Electronic Control Unit (ECU)
(36) - Obecny
Ostatnio zmieniony 17 gru 2016, 06:12 przez baranxd13, łącznie zmieniany 1 raz.
-
Flora
Na to powinna pomóc kalibracjabaranxd13 pisze:B1012 - Czujnik kąta obrotu kierownicy nie wykalibrowany
tu pomoże ponowne programowanie klucza, ale...baranxd13 pisze:B3115 - Kluczyk z pilotem 1 nie zsynchronizowany
tu masz prawdopodobnie problem z pętlą odbiorczą immo, co może wskazywać na problemy ze stykami, czyli może pomóc lutowaniebaranxd13 pisze:B1319 - Wadliwe działanie obwodu odbiornika immobilisera
w związku z powyższymi, może to być problem ze stykami, chociaż wtedy najczęściej pojawia się informacja o sygnale poza zakresem, a nie przerwa, więc może to być również problem z taśmą.baranxd13 pisze:B3649 - Przerwany obwód lewego kółka przewijania na kierownicy
Zanim wyrwiesz z samochodu kierownicę możesz najpierw spróbować zdjąć poduszkę i sprawdzić złącze od lewego zestawu przycisków kierownicy - ta sama wiązka odpowiada za klakson, ale wydaje mi się, że nie obejdzie się bez otwierania CIMa.
-
baranxd13
Flora, Wszystko okej tylko że cim raz na jakiś czas przyjmie car pass i to wszystko .
A kalibracja nic nie daje bo podobno nie moze połączyc się z ecu.
Flora, Dwa pokrętła na kierownicy działają idealnie nie ma z nimi żadnego problemu.
Flora, U mnie była wyciagania cała maglownica i kierownica była kręcona bez magla na Sucho (mechanik się bawił ) i teraz pytanie jak powinny być ustawione te magnesy które są w cimie .
EDIT
Flora, Dwa pokrętła na kierownicy działają idealnie nie ma z nimi żadnego problemu.
EDIT
Flora, U mnie była wyciagania cała maglownica i kierownica była kręcona bez magla na Sucho (mechanik się bawił ) i teraz pytanie jak powinny być ustawione te magnesy które są w cimie .
Posty pisane w krótkim odstępie czasu edytujemy i scalamy - GOTI
A kalibracja nic nie daje bo podobno nie moze połączyc się z ecu.
EDIT
EDIT
Posty pisane w krótkim odstępie czasu edytujemy i scalamy - GOTI
Ostatnio zmieniony 17 gru 2016, 06:16 przez baranxd13, łącznie zmieniany 5 razy.
-
Flora
Teoretycznie jest to obojętne, ponieważ po kalibracji CIM wie jak interpretować te sygnały.baranxd13 pisze:U mnie była wyciagania cała maglownica i kierownica była kręcona bez magla na Sucho (mechanik się bawił ) i teraz pytanie jak powinny być ustawione te magnesy które są w cimie .
OK, czyli pewnie zasilanie było podłączane z niekompletną instalacją.baranxd13 pisze:Dwa pokrętła na kierownicy działają idealnie nie ma z nimi żadnego problemu.
Z którym ECU?baranxd13 pisze:A kalibracja nic nie daje bo podobno nie moze połączyc się z ecu.
Gdyby CIM miał problemy z komunikacją to zapamiętałby błąd.
Jeżeli interfejs nie może skomunikować się z CIMem to nie uruchomi kalibracji.
Ale najwyraźniej połączyłeś się i odczytałeś błędy, więc komunikacja jest.
Zakładając, że większość błędów wynika ze sposobu składania elementów przez Twoich magików, tak na prawdę pozostaje jedynie problem z kalibracją kąta skrętu.
W logach masz wpis
i to może być problem. Kalibracja na 100% działa w wersji 120309. W starszych wersjach pomimo komunikatu o poprawnie przeprowadzonej kalibracji nic się nie zmieniało.OP-COM 100219a - program diagnostyczny pracujący w środowisku Windows
-
Crazy
-
baranxd13
-
Flora
Dobry procesor ma znaczenie jedynie przy aktualizacji oprogramowania układowego, czyli wcale dla przeciętnego użytkownika. Znacznie ważniejsze jest oprogramowanie, które tym steruje. Nawet przy pomocy podstawowego ELMa można przeprowadzić kalibrację - trzeba tylko wiedzieć jakie polecenia przesłać do CIMa.baranxd13 pisze:A mechanika op com ma bardzo mało wspólnego z orginałem choć jest na tym Dobrym mikroprocesorze czy jakoś tak
-
baranxd13
-
Flora