Zafira A 2001rok 2.0DTI biegi nie chcą wchodzić
Moderator: Sebu$
-
Wojtek.
Zafira A 2001rok 2.0DTI biegi nie chcą wchodzić
Witam forumowiczów. Mam nie typowy problem ze skrzynią biegów w mojej Zafirze z 2001 roku. Mianowicie wczoraj wieczorem wróciłem nią do domu i postawilem na podwórku na biegu 1. Dzisiaj rano probowalem wyjechać i pojawił się problem. Nie mogłem wyrzucić biegu, po jakimś pół godzinnym siedzeniu w niej przy odpalonym silniku spróbowałem jeszcze raz i z dużym oporem udało mi się wyrzucić. 1 i 2 ciężko wchodziły, reszta już lżej. Po załatwieniu spraw odstawiłem auto z powrotem na podwórko i zostawiłem na luzie. Teraz chciałem jechać do sklepu i żaden bieg nie wchodzi. Miał ktoś taki problem? Co mogło się stać? Pozdrawiam Wojtek. 
- rafant4011
- Zafiromaniak
- Imię: Rafał
- Auto: Zafira B
- Model: Cosmo
- Oznaczenie silnika: Z19DT
Czy brałeś pod uwagę niską temperaturę na zewnątrz i chodzące biegi jak w galarecie?(mógł olej zgęstnieć)
Ostatnio zmieniony 13 gru 2016, 15:40 przez rafant4011, łącznie zmieniany 2 razy.
-
Janus
Ten wybierak jest połączony ze skrzynią cięgnami na 95%. Myślę że cięgno się któreś urwałoWojtek. pisze:Miał ktoś taki problem? Co mogło się stać? Pozdrawiam Wojtek.
-
Wojtek.
Pierwszy raz tak się zrobiło odkąd mamy Zafirze. Ogólnie dziwnym sposobem sama odpuściła i znowu można wrzucać biegi tak jak przedtem.rafant4011 pisze:Czy brałeś pod uwagę niską temperaturę na zewnątrz i chodzące biegi jak w galarecie?(mógł olej zgęstnieć)
Edit:
Dodam, że biegi w ogóle nie chciały wejść. Nie było efektu "galarety".
Ostatnio zmieniony 14 gru 2016, 11:35 przez Wojtek., łącznie zmieniany 1 raz.
-
Wojtek.
-
tomzam