Układ wydechowy
Moderator: Mariusz
- adrianada91
- Debiutant
- Model:
Układ wydechowy
WItam planuję w Zafirce troszke przerobić układ wydechowy by był troche głośniejszy a może nie tyle głośniejszy co oddawał moc i przyśpieszenie które znajduje się w silniku napędzającym brykę ( w tym przypadku CDTI 1.9 150 km). Oryginalny wydech troszkę cichy a jak wiedzą posiadacze tych że silników można by oddać mu troche chwały i podkreślić piękno tych aut dla innych (nawet jeśli za pomocą dźwięku :p )
Także zmagał się ktoś już kiedyś z tym dylematem ? Jeśli tak to proszę o odpowiedzi jak poszło? Lub pytanie dla reszty czy warto ?
Dziękuje za odpowiedź
PS:Zakładam w tym temacie gdyż ma nawiązania do tuningu = układ wydechowy
Także zmagał się ktoś już kiedyś z tym dylematem ? Jeśli tak to proszę o odpowiedzi jak poszło? Lub pytanie dla reszty czy warto ?
Dziękuje za odpowiedź
PS:Zakładam w tym temacie gdyż ma nawiązania do tuningu = układ wydechowy
- Czesław
- Zafiromaniak
- Imię: Czesław
- Auto: Meriva B 1,4 120 KM
- Model: B
- Oznaczenie silnika: Nel
Tak ja zmagam się z tym tematem codziennie , mam okna 5m od ulicy i nie gniewaj się ale ja za takie przeróbki karał bym najwyższym mandatemadrianada91 pisze:WItam planuję w Zafirce troszke przerobić układ wydechowy by był troche głośniejszy Oryginalny wydech troszkę cichy a jak wiedzą posiadacze tych że silników można by oddać mu troche chwały i podkreślić piękno tych aut dla innych (nawet jeśli za pomocą dźwięku :p )
Także zmagał się ktoś już kiedyś z tym dylematem ?
czesiek_ze
-
- Zafiromaniak
- Imię: Maciej
- Auto: seria 3
- Model: e46
- Oznaczenie silnika: M47,M54
wpierw to niech zabiora sie za wydechy w motocyklachczesław pisze:Tak ja zmagam się z tym tematem codziennie , mam okna 5m od ulicy i nie gniewaj się ale ja za takie przeróbki karał bym najwyższym mandatemadrianada91 pisze:WItam planuję w Zafirce troszke przerobić układ wydechowy by był troche głośniejszy Oryginalny wydech troszkę cichy a jak wiedzą posiadacze tych że silników można by oddać mu troche chwały i podkreślić piękno tych aut dla innych (nawet jeśli za pomocą dźwięku :p )
Także zmagał się ktoś już kiedyś z tym dylematem ?
- paweldm
- Zafiromaniak
- Imię: Paweł
- Auto: Peugeot 308SW
- Model: P308
- Oznaczenie silnika: A20DTH
By poprawić wydech, trzeba by cały przebudować. Robiony na zamówienie z kwasówki, to koszt ok 3000zł.
Bez strojenia silnika przyrost będzie niewielki (3-5KM) i ciężko zauważalny organoleptycznie.
Bez strojenia silnika przyrost będzie niewielki (3-5KM) i ciężko zauważalny organoleptycznie.
Jest Peugeot 308SW 2.0Bluehdi i Meriva B 1.7cdti
Była Zafira A 1.8 16v lpg i B 2.0 Turbo +lpg oraz zastawa, polonez, tempra, espace II i IV omega B, tigra, C3, C4 Grand Picasso, Outlander II, Berlingo III, Astra J 2.0cdti, Peugeot 308
Była Zafira A 1.8 16v lpg i B 2.0 Turbo +lpg oraz zastawa, polonez, tempra, espace II i IV omega B, tigra, C3, C4 Grand Picasso, Outlander II, Berlingo III, Astra J 2.0cdti, Peugeot 308
- rafant4011
- Zafiromaniak
- Imię: Rafał
- Auto: Zafira B
- Model: Cosmo
- Oznaczenie silnika: Z19DT
Trochę odgrzeję;
Za bardzo się nie znam na tym, ale czytałem że macie problemy z za głośnym wydechem...
Natrafiłem na coś takiego https://www.youtube.com/watch?v=3nAysVOMuJw zaczyna się po 50sek... Jak klapka jest zamknięta to zwykły tłumik, jak otworzy to rasowy bass(dziura w układzie)...
Za bardzo się nie znam na tym, ale czytałem że macie problemy z za głośnym wydechem...
Natrafiłem na coś takiego https://www.youtube.com/watch?v=3nAysVOMuJw zaczyna się po 50sek... Jak klapka jest zamknięta to zwykły tłumik, jak otworzy to rasowy bass(dziura w układzie)...
- ryba1
- Zafiromaniak
- Imię: Krzysiek
- Auto: Zafira B 381KM/507NM
- Model: OPC
- Oznaczenie silnika: Z20LEH
zadna nowość.elektryczna przepustnica.w 4 cylinrowym silniku takiego efektu się nie uzyska jak w silniku Vrafant4011 pisze:Natrafiłem na coś takiego https://www.youtube.com/watch?v=3nAysVOMuJw zaczyna się po 50sek
- paweldm
- Zafiromaniak
- Imię: Paweł
- Auto: Peugeot 308SW
- Model: P308
- Oznaczenie silnika: A20DTH
Z moich doświadczeń głośny wydech na dłuższą metę jest denerwujący.
Jest Peugeot 308SW 2.0Bluehdi i Meriva B 1.7cdti