Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
witam
mam mały problem nie mogę odkręcić ani docisnąć tej śruby i zablokować akumulatora. W podstawie jest kawałek metalowej blaszki taki zacisk, a w nim śruba, może jest jakiś inny patent za zablokowanie akumulatora w Zafirze.
Załączam zdjęcie podstawy od marivy, w zośce jest podobne
Wesołych i pogodnych
Załączniki
Ostatnio zmieniony 24 gru 2016, 21:20 przez merho, łącznie zmieniany 1 raz.
Jedna z typowych bolączek zafir a i b, obracająca się śruba w plastikowej podstawie akumulatora :> . Zdemontuj podstawę, utnij tą śrubę i dopasuj sobie inną, będzie przechodziła na wylot, będziesz musiał przy dokręcaniu akumulatora przytrzymać sobie śrubkę od spodu, ale to nie problem. Pozdrawiam
A ja proponuję kupić nową (używaną) podstawę. Koszt kilkunastu złotych i problem z głowy.
Nie będziesz musiał kontrować od spodu i unikniesz niepotrzebnych nerwów.
Ja też sie z tym bawilem. Po wyjeciu aku, wyciąlem ta śrubę i w otwor po tamtej zamontowałem inna, najpierw ją skręcilem z podstawa, żeby poźniej sie nie bawić dwoma kluczami. Póki co działa.
Akumulator u mnie stoi na tej blaszce, z drugiej strony jest wysunięty w profil w postawie, trzyma się tylko na klemach jako tako, raczej wywalę tę śrubę i wstawię nową. Poprzedni właściciel chyba miał problem z tą śrubą i tak to zostawił. Przez moment rozważałem zakup używanej podstawy, ale jest spora szansa że ten defekt się powtórzy.