[A] - Szorstki23 - 2.0 OPC, 192 KM, 2002
Spawane metodą TIG.
Silikony, 2 kolanka 90 stopni 57 mm , rurka 57 mm 1 m koszt 200 zł z przesyłka. Płaskownik 80 mm x 10 mm długość 50 cm 80 zł z przesyłką. Opaski metalowe 25 zł. Wytoczenie dziury w płaskowniku według rysunku wampir11111 u tokarza 0 zł (znajomy nie chciał kasy).
Pospawanie czyli sprzęt i drut braciaka koszt 0 zł.
Łącznie 305 zł bez roboty tokarza i spawacza.
Silikony, 2 kolanka 90 stopni 57 mm , rurka 57 mm 1 m koszt 200 zł z przesyłka. Płaskownik 80 mm x 10 mm długość 50 cm 80 zł z przesyłką. Opaski metalowe 25 zł. Wytoczenie dziury w płaskowniku według rysunku wampir11111 u tokarza 0 zł (znajomy nie chciał kasy).
Pospawanie czyli sprzęt i drut braciaka koszt 0 zł.
Łącznie 305 zł bez roboty tokarza i spawacza.
- Sumik
- Zafiromaniak
- Imię: Marcin
- Auto: Zafira B OPC 300+
- Model: ZB
- Oznaczenie silnika: Z20LEH
Słuchajcie. Ja co prawda swojego kupiłem za pół darmo ale musiałem dokupić resztę downpipa.
Dzwoniłem do chłopaków z RM Motor i można rozdzielić taki zestaw jak tutaj:
http://allegro.pl/501-downpipe-rm-motor ... ml#thumb/4
Myślę, że to jest kwestia dogadania. Do Astry H OPC za 3" cały downpipe dałem u nich 800 zł z wysyłką.
Za swój 2 odcinek (ten dłuższy 2,5" dałem 450 zł). Myślę że taki precat w zależności od średnicy kosztowałby gdzieś w granicach 300-350 zł no może max 400 ale to już z przesyłką. Warto napisać czy też zadzwonić i się dopytać.
Dzwoniłem do chłopaków z RM Motor i można rozdzielić taki zestaw jak tutaj:
http://allegro.pl/501-downpipe-rm-motor ... ml#thumb/4
Myślę, że to jest kwestia dogadania. Do Astry H OPC za 3" cały downpipe dałem u nich 800 zł z wysyłką.
Za swój 2 odcinek (ten dłuższy 2,5" dałem 450 zł). Myślę że taki precat w zależności od średnicy kosztowałby gdzieś w granicach 300-350 zł no może max 400 ale to już z przesyłką. Warto napisać czy też zadzwonić i się dopytać.
Dzisiaj kolejna praca przy aucie: wymiana precata i tłumika na nowy z RM MOTORS.
Dla zainteresowanych na hasło ZAFIRAKLUB15 dostaliśmy zniżkę 15% ważną do 21.01.2017.
Mi udało się kupić ten http://rm-motors.pl/pl/downpipe/112-dow ... h-opc.html za 800zł z przesyłką.
Sam precat u nich 450 zł minus zniżka.
Stary precat i tłumik do sprzedania.
Dla zainteresowanych na hasło ZAFIRAKLUB15 dostaliśmy zniżkę 15% ważną do 21.01.2017.
Mi udało się kupić ten http://rm-motors.pl/pl/downpipe/112-dow ... h-opc.html za 800zł z przesyłką.
Sam precat u nich 450 zł minus zniżka.
Stary precat i tłumik do sprzedania.
- ryba1
- Zafiromaniak
- Imię: Krzysiek
- Auto: Zafira B 381KM/507NM
- Model: OPC
- Oznaczenie silnika: Z20LEH
gRZENIU, wszystko zależy w jakie moce celujesz.warto pomyśleć wcześniej o odpowiednim wydechu.na pewno sporo KAT wygłuszagRZENIU pisze:Sam mysle nad decatem , ale zalezy mi aby bylo jak najmniej decybeli ...
Jak na razie jest OK, delikatnie zmienił się głos przy wkręcaniu na wyższe obroty.
Co do drugiej sondy na razie jest OK ale już rozglądałem się za emulatorem. Zobaczymy co będzie się dziać po jakimś czasie jazdy. We wtorek czekam mnie przegląd gazu zobaczymy co będzie się dziać po strojeniu.
Obecnie w planach wymiana puchy filtra na nową z 1.9 cdti. Puszka już leży od jakiegoś czasu i czeka. Mam już rurki z kwasówki, brakuje tylko silikonów. Może uda się zrobić zakupy przed nowy rokiem a jak nie to już w nowym roku Zafira dostanie kolejne nowe graty.
Co do drugiej sondy na razie jest OK ale już rozglądałem się za emulatorem. Zobaczymy co będzie się dziać po jakimś czasie jazdy. We wtorek czekam mnie przegląd gazu zobaczymy co będzie się dziać po strojeniu.
Obecnie w planach wymiana puchy filtra na nową z 1.9 cdti. Puszka już leży od jakiegoś czasu i czeka. Mam już rurki z kwasówki, brakuje tylko silikonów. Może uda się zrobić zakupy przed nowy rokiem a jak nie to już w nowym roku Zafira dostanie kolejne nowe graty.