Moduł informujący o stanie DPF i temperaturze - dyskusja

Tematy dotyczące DPF.

Moderatorzy: Mariusz, Tazz

Wiadomość
Autor
aroniusz

#151 Post autor: aroniusz »

Ok rozumiem, mi to nie przeszkadza. Odczytałem w starym poście, że poprawiłeś te wyświetlanie, więc myślałem że u mnie coś nie tak. W takim razie mogę z czystym sumieniem powiedzieć, że jak po pierwszym wypalaniu jest super :piwo:

Moduł informujący o stanie DPF i temperaturze używam i z całego serca POLECAM :) :) :)
PETERSS

#152 Post autor: PETERSS »

No to kiedy można go nabyć i założyć ?
I jaka cena będzie ? $$$ ?
Flora

#153 Post autor: Flora »

Mam już przygotowanych 10 modułów tylko brakuje im profili miedzianych i przewodów. Niby drobiazgi, ale jest to w rzeczywistości sporo rzeźbienia, a mam ostatnio dużo obowiązków domowych. Po weekendzie będę rozsyłał PW do kolejnych osób z listy.

Cena modułu to 75 zł + przesyłka PP to około 14 zł za paczkę priorytetową, ale pewnie zamienię to na listy polecone i będzie kilka groszy taniej. Po otrzymaniu ode mnie PW i akceptacji warunków oczekuję na adres do wysyłki, wybór wariantu oraz szczegółowych spersonalizowanych parametrów modułu (wszystko napiszę w PW). Zakładam, że na zapoznanie się z urządzeniem i testy polowe wystarczą 2 tygodnie, więc po tym czasie należy się zdecydować na wpłatę pieniędzy lub zwrot. Pieniądze zbieram dopiero po zadowoleniu z działania modułu - wyjątek stanowią osoby, które mają konto "od wczoraj".
Awatar użytkownika
violator
Zafiromaniak
Imię: Artur
Auto: Meriva 1.4 Turbo
Model: B
Oznaczenie silnika: A14NEL

#154 Post autor: violator »

Marcin a pod 1.7 CDTI już masz opanowane bo jak byś miał to bym też wziął :)
Flora

#155 Post autor: Flora »

violator pisze:Marcin a pod 1.7 CDTI już masz opanowane bo jak byś miał to bym też wziął :)
Próbowaliśmy się ostatnio u Ciebie podpiąć i nie dość, że komunikacja nie przebiegała po CANie to nie udało się znaleźć parametrów dotyczących DPFa, więc raczej się to nie uda, bo sterownik nie ten.
Awatar użytkownika
kita
Przeglądacz
Imię: Krzysztof
Auto: Opel Zafira B 1.9 CDTI Cosmo
Model: ZB
Oznaczenie silnika: Z19DTH

#156 Post autor: kita »

Ni z tego ni z owego to chyba się ciesze, że kipiłem tę wersję Zafirki którą aktualnie posiadam.

W dodatku mieć takiego Florę w mieście w którym się mieszka, to za dużo jak na przełkniecie w czasie jednego :piwo: znając Marcina jakis czas wiem że dopracuje i dociągnie każdy pomysł na 100% a nawet wiecej

Wracając do tematu to pomysł zacny i bardzo mnie on zaciekawił teraz tylko pzekonać żonkę aby pogrzebać nieco w aucie :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Pozdro Kita :)
Flora

#157 Post autor: Flora »

Żeby zamontować moduł nie trzeba za dużo grzebać w samochodzie, a jak już będzie trzeba to można grzebać tak szybko, że nikt się nie zorientuje. Wczoraj wystarczyła godzina żeby wypatroszyć OPC Wojtiego :lol:

Obrazek
kimapita

#158 Post autor: kimapita »

Montaż modułu od dpfu i temperatury to momencik. W wersji z diodą wystarczy jeden śrubokręt i wkrętarka z wiertłem. Mi zamontowanie zajęło jakieś 10 minut max.

Przyjemność z posiadania czujki zimnego silnika jest nie do oszacowania, szczególne jak za oknem na minusie. Nawet nie wiedziałem że zafira tak długo może się nagrzewać... ale to diesel w końcu.

Odnośnie wypalania dpfu to też opcja bardzo fajna. Dioda świeci CIM wydaje odpowiedni dźwięk (chociaż jak włączony jest np kierunkowskaz to dźwięk od alarmu wypalania się nie uruchomił ale po to jest dioda)

Bardzo fajny dodatek o którym fabryka zapomniała. Dzięki Flora :piwo:
mip

#159 Post autor: mip »

Cześć,

A czy to podejdzie do silnika w ZC?
Flora

#160 Post autor: Flora »

Jeszcze nie, ale jak tylko dorwę się do ZC to może.
Tymczasem :>

https://youtu.be/IISp1TKbXQ4
Skasowany użytkownik 6483

#161 Post autor: Skasowany użytkownik 6483 »

Flora na pewno da radę ... :piwo: :piwo: :piwo: :piwo: :piwo: :piwo: :piwo: :piwo: :piwo: :piwo: :piwo:
mlody17
Bywalec
Imię: Michał
Auto: Opel Zafira B 1.9 CDTI OPC Line

#162 Post autor: mlody17 »

Flora pisze:Jeszcze nie, ale jak tylko dorwę się do ZC to może.
Tymczasem :>

https://youtu.be/IISp1TKbXQ4
Pełen szacun Kolego na taki wyświetlacz jak juz będzie po testach jestem chętny 😀 Powiedz jeszcze czy on będzie cały czas monitorował sytuacje czy tylko co jakiś czas wyświetlał dane np co 10 minut?
Flora

#163 Post autor: Flora »

mlody17 pisze:Powiedz jeszcze czy on będzie cały czas monitorował sytuacje czy tylko co jakiś czas wyświetlał dane np co 10 minut?
Po przekręceniu kluczyka na zapłon informacje aktualizowane są co sekundę.
mlody17
Bywalec
Imię: Michał
Auto: Opel Zafira B 1.9 CDTI OPC Line

#164 Post autor: mlody17 »

Czyli rozumiem że podczas jazdy caly czas wyswietla informacje? A masz jakąś wizję gdzie go można umieścić? No i jaki będzie koszt zakupu takiego gadzeciku?
Ostatnio zmieniony 28 gru 2016, 11:38 przez mlody17, łącznie zmieniany 1 raz.
Flora

#165 Post autor: Flora »

Miałem wizję gdzie umieścić diody. Jeżeli wypuszczę wariant z wyświetlaczem to każdy będzie musiał kombinować we własnym zakresie jego umieszczenie w samochodzie. Jednak najpierw muszę skończyć rozsyłać moduły z diodą.
ODPOWIEDZ

Wróć do „DPF”