Moduł informujący o stanie DPF i temperaturze używam i z całego serca POLECAM
Moduł informujący o stanie DPF i temperaturze - dyskusja
-
aroniusz
Ok rozumiem, mi to nie przeszkadza. Odczytałem w starym poście, że poprawiłeś te wyświetlanie, więc myślałem że u mnie coś nie tak. W takim razie mogę z czystym sumieniem powiedzieć, że jak po pierwszym wypalaniu jest super

-
Flora
Mam już przygotowanych 10 modułów tylko brakuje im profili miedzianych i przewodów. Niby drobiazgi, ale jest to w rzeczywistości sporo rzeźbienia, a mam ostatnio dużo obowiązków domowych. Po weekendzie będę rozsyłał PW do kolejnych osób z listy.
Cena modułu to 75 zł + przesyłka PP to około 14 zł za paczkę priorytetową, ale pewnie zamienię to na listy polecone i będzie kilka groszy taniej. Po otrzymaniu ode mnie PW i akceptacji warunków oczekuję na adres do wysyłki, wybór wariantu oraz szczegółowych spersonalizowanych parametrów modułu (wszystko napiszę w PW). Zakładam, że na zapoznanie się z urządzeniem i testy polowe wystarczą 2 tygodnie, więc po tym czasie należy się zdecydować na wpłatę pieniędzy lub zwrot. Pieniądze zbieram dopiero po zadowoleniu z działania modułu - wyjątek stanowią osoby, które mają konto "od wczoraj".
Cena modułu to 75 zł + przesyłka PP to około 14 zł za paczkę priorytetową, ale pewnie zamienię to na listy polecone i będzie kilka groszy taniej. Po otrzymaniu ode mnie PW i akceptacji warunków oczekuję na adres do wysyłki, wybór wariantu oraz szczegółowych spersonalizowanych parametrów modułu (wszystko napiszę w PW). Zakładam, że na zapoznanie się z urządzeniem i testy polowe wystarczą 2 tygodnie, więc po tym czasie należy się zdecydować na wpłatę pieniędzy lub zwrot. Pieniądze zbieram dopiero po zadowoleniu z działania modułu - wyjątek stanowią osoby, które mają konto "od wczoraj".
-
Flora
- kita
- Przeglądacz
- Imię: Krzysztof
- Auto: Opel Zafira B 1.9 CDTI Cosmo
- Model: ZB
- Oznaczenie silnika: Z19DTH
Ni z tego ni z owego to chyba się ciesze, że kipiłem tę wersję Zafirki którą aktualnie posiadam.
W dodatku mieć takiego Florę w mieście w którym się mieszka, to za dużo jak na przełkniecie w czasie jednego
znając Marcina jakis czas wiem że dopracuje i dociągnie każdy pomysł na 100% a nawet wiecej
Wracając do tematu to pomysł zacny i bardzo mnie on zaciekawił teraz tylko pzekonać żonkę aby pogrzebać nieco w aucie
Pozdro Kita
W dodatku mieć takiego Florę w mieście w którym się mieszka, to za dużo jak na przełkniecie w czasie jednego
Wracając do tematu to pomysł zacny i bardzo mnie on zaciekawił teraz tylko pzekonać żonkę aby pogrzebać nieco w aucie
Pozdro Kita
-
Flora
-
kimapita
Montaż modułu od dpfu i temperatury to momencik. W wersji z diodą wystarczy jeden śrubokręt i wkrętarka z wiertłem. Mi zamontowanie zajęło jakieś 10 minut max.
Przyjemność z posiadania czujki zimnego silnika jest nie do oszacowania, szczególne jak za oknem na minusie. Nawet nie wiedziałem że zafira tak długo może się nagrzewać... ale to diesel w końcu.
Odnośnie wypalania dpfu to też opcja bardzo fajna. Dioda świeci CIM wydaje odpowiedni dźwięk (chociaż jak włączony jest np kierunkowskaz to dźwięk od alarmu wypalania się nie uruchomił ale po to jest dioda)
Bardzo fajny dodatek o którym fabryka zapomniała. Dzięki Flora
Przyjemność z posiadania czujki zimnego silnika jest nie do oszacowania, szczególne jak za oknem na minusie. Nawet nie wiedziałem że zafira tak długo może się nagrzewać... ale to diesel w końcu.
Odnośnie wypalania dpfu to też opcja bardzo fajna. Dioda świeci CIM wydaje odpowiedni dźwięk (chociaż jak włączony jest np kierunkowskaz to dźwięk od alarmu wypalania się nie uruchomił ale po to jest dioda)
Bardzo fajny dodatek o którym fabryka zapomniała. Dzięki Flora
-
Flora
-
mlody17
- Bywalec
- Imię: Michał
- Auto: Opel Zafira B 1.9 CDTI OPC Line
Pełen szacun Kolego na taki wyświetlacz jak juz będzie po testach jestem chętny 😀 Powiedz jeszcze czy on będzie cały czas monitorował sytuacje czy tylko co jakiś czas wyświetlał dane np co 10 minut?Flora pisze:Jeszcze nie, ale jak tylko dorwę się do ZC to może.
Tymczasem :>
https://youtu.be/IISp1TKbXQ4
-
Flora
-
mlody17
- Bywalec
- Imię: Michał
- Auto: Opel Zafira B 1.9 CDTI OPC Line
Czyli rozumiem że podczas jazdy caly czas wyswietla informacje? A masz jakąś wizję gdzie go można umieścić? No i jaki będzie koszt zakupu takiego gadzeciku?
Ostatnio zmieniony 28 gru 2016, 11:38 przez mlody17, łącznie zmieniany 1 raz.
-
Flora