Witam,
Bylem na wezwaniu serwisowym we francji odnosnie przeciekow wodu deszczowej na elementy rozrzadu,zainstalowali mi takie ortalionowe baseny po lewej i prawej stronie, ktore maja za zadanie powstrzymywac dostanie sie wody ktora skapuje na element rozrzadu,niestety owe baseniki nie spelniaja swojej funkcji,zbiera sie w nich woda ktora przelewa sie i plynie po obudowie silnika wlatujac na turbine z czego nastepnie robi sie para ktora sobie dymi z pod maski dopoki woda calkowicie wyparuje,Czy to jest normalne?
a moze w Polsce wymienili by mi ten caly plastik?
W serwisie we Francji (nieautoryzowany serwis opla)wymienili mi olej z filtrami,bylem pewien ze bedzie to olej GM a okazalo sie ze wlali IGOL 5W40 Czy znacie ten olej?Czy serwis nieautoryzowany opel moze wlewac inne oleje silnikowe ?
najgorsze jest to ze olej do wymiany za 15tys km a nie longlive jak w GM.
Pozdrawiam
problem z zalewaniem pokrywy silnik,wymiana oleju we francji
Moderator: Sebu$
-
Maciek
Normalne to nie jest, w PL zrobili by to samo skoro akcja serwisowa polega na domontowaniu "basenika". Jak widać nie spełnia swojej roli, więc jedź z reklamacją.jakub111 pisze:Witam,
Bylem na wezwaniu serwisowym we francji odnosnie przeciekow wodu deszczowej na elementy rozrzadu,zainstalowali mi takie ortalionowe baseny po lewej i prawej stronie, ktore maja za zadanie powstrzymywac dostanie sie wody ktora skapuje na element rozrzadu,niestety owe baseniki nie spelniaja swojej funkcji,zbiera sie w nich woda ktora przelewa sie i plynie po obudowie silnika wlatujac na turbine z czego nastepnie robi sie para ktora sobie dymi z pod maski dopoki woda calkowicie wyparuje,Czy to jest normalne?
Może. W praktyce mało który serwis będzie wlewał olej oryginalny, ze względu na koszty.jakub111 pisze: W serwisie we Francji (nieautoryzowany serwis opla)wymienili mi olej z filtrami,bylem pewien ze bedzie to olej GM a okazalo sie ze wlali IGOL 5W40 Czy znacie ten olej?Czy serwis nieautoryzowany opel moze wlewac inne oleje silnikowe ?
-
jakub111
bylem u Kozlowskiego w wigilie,mechanik na zewnatrz wyszedl i skorygowal baseniki ale niestety dzieje sie to samo...Denerwuje to ze od tej wody widac juz slady korozji ....
Jest to dla mnie chore!Nawet w starej omedze z 98r.,silnik byl czysciutki...
Prosilem mechanika zeby umowili sie ze mna na ustawienie innej dawki paliwa poniewaz nawet przy delikatnym spuszczaniu sprzegla,samochod ma tendencje sie wylaczac,na 2biegu czy 3 przy niskich obrotach przy dodawaniu gazu, potrafi tez zgasnac(zupelnie jak w benzyniakach)Niestety mechanik stwierdzil ze chodzi o nowy soft ktorego jeszcze nie ma a to wlasnie on odpowiada za dawke paliwa,na logike to nie chce mi sie w to wierzyc,przykladowo jak by wogle nie odpalal z braku fdostatecznej dawki to bym musial czekac do nastepnego roku na oprogramowanie?
[ Dodano: Pią Gru 28, 2012 10:15 ]
http://www.auto-news.pl/testy/pierwsza- ... enia_9019/
Znalazlem fotke na necie,byl z artykulem chwalacym Zafire Tourer a chyba nie pomysleli ze silnik po deszczu jest calkowicie zalany,wlasnie tak wygloda silnik u mnie po deszczu.
Czy to jest normalne?
Jest to dla mnie chore!Nawet w starej omedze z 98r.,silnik byl czysciutki...
Prosilem mechanika zeby umowili sie ze mna na ustawienie innej dawki paliwa poniewaz nawet przy delikatnym spuszczaniu sprzegla,samochod ma tendencje sie wylaczac,na 2biegu czy 3 przy niskich obrotach przy dodawaniu gazu, potrafi tez zgasnac(zupelnie jak w benzyniakach)Niestety mechanik stwierdzil ze chodzi o nowy soft ktorego jeszcze nie ma a to wlasnie on odpowiada za dawke paliwa,na logike to nie chce mi sie w to wierzyc,przykladowo jak by wogle nie odpalal z braku fdostatecznej dawki to bym musial czekac do nastepnego roku na oprogramowanie?
[ Dodano: Pią Gru 28, 2012 10:15 ]
http://www.auto-news.pl/testy/pierwsza- ... enia_9019/
Znalazlem fotke na necie,byl z artykulem chwalacym Zafire Tourer a chyba nie pomysleli ze silnik po deszczu jest calkowicie zalany,wlasnie tak wygloda silnik u mnie po deszczu.
Czy to jest normalne?
-
fabian
Miałem tą akcję tylko w Polsce, dokładnie w Autopolu ma Mangalia w warszawie.jakub111 pisze:Witam,
W serwisie we Francji (nieautoryzowany serwis opla)wymienili mi olej z filtrami,bylem pewien ze bedzie to olej GM a okazalo sie ze wlali IGOL 5W40 Czy znacie ten olej?Czy serwis nieautoryzowany opel moze wlewac inne oleje silnikowe ?
najgorsze jest to ze olej do wymiany za 15tys km a nie longlive jak w GM.
Pozdrawiam
Ale takie cuda u mnie się nie dzieją.
pzdr
tf
-
rbb4
-
tomek evo