[B] - Sumik - Zafira B OPC - 2.0 T, 241KM - 2007r.
- Sumik
- Zafiromaniak
- Imię: Marcin
- Auto: Zafira B OPC 300+
- Model: ZB
- Oznaczenie silnika: Z20LEH
Krzysiu,
Ale i tak zastanawiam się nad wywaleniem środkowego tłumika. Bo w aucie jak dla mnie jest troszkę za bardzo komfortowo.
Poza tym, nowy rok i nowe działania Zaczynam od tematu, który przeszedł z zeszłego roku bo chłopaki nie wyrobili się z dostawą. Pierdoła ( mniejsze gniazdo zapalniczki pod otwieraną ozdobną klapkę )
Ale dopełniła całość
Dostałem również wiadomość, że jakaś paczka jest do odebrania w paczkomacie
Pojechałem, wklepałem cyferki i okazało się że w środku jest:
WTF ?? :>
Stałem jak wryty i nie wiedziałem o co chodzi
Dopiero po rzucie oka na etykietę, od kogo to przyszło zacząłem się śmiać jak dziki Musiałem jechać na szybko do domu bo prawie się zesr... ze śmiechu.
Kolega Flora odesłał zaprogramowaną skrzynkę REC (wersja HU). Tak zaskoczony jeszcze nigdy nie byłem
Tak więc szybko do autka i na tym całym mrozie przyszło działać. No ale to jest ode mnie silniejsze. Jak coś mam to muszę to zamontować
Wszystko szybciutko podmienione i zaprogramowane. Z kilkoma wpadkami z mojej strony udało się ogarnąć wszystko. Oczywiście po wykonaniu tel. do odpowiedniej osoby
Alarm działa, czujniki w suficie działają, krańcówka maski działa a syrena narobiła tyle szumu pod blokiem, że sąsiedzi mnie chyba już nie lubią
Jedyny problem wynikł po uzbrojeniu alarmu bo po 2 krotnym naciśnięciu guzika otwierają się lewe tylne drzwi.
Po poinstruowaniu przez naszego forumowego GURU Elektroniki zajrzałem do wiązki drzwi. Okazało się że ktoś tam już działał:
Wiązka wygląda jak robiona w ASO bo tam wszystkie przewody są białe.
Do drzwi zajrzę jak zrobi się cieplej bo może to kwestia zamka, ewentualnie jest gdzieś w środku zwarcie. Ale przez to co zauważyłem zainteresowała mnie prawa wiązka. I tutaj niestety nikt nie działał i przewody są popękane. Tam trzeba będzie działać na dniach bo wygląda to źle...
Ale i tak zastanawiam się nad wywaleniem środkowego tłumika. Bo w aucie jak dla mnie jest troszkę za bardzo komfortowo.
Poza tym, nowy rok i nowe działania Zaczynam od tematu, który przeszedł z zeszłego roku bo chłopaki nie wyrobili się z dostawą. Pierdoła ( mniejsze gniazdo zapalniczki pod otwieraną ozdobną klapkę )
Ale dopełniła całość
Dostałem również wiadomość, że jakaś paczka jest do odebrania w paczkomacie
Pojechałem, wklepałem cyferki i okazało się że w środku jest:
WTF ?? :>
Stałem jak wryty i nie wiedziałem o co chodzi
Dopiero po rzucie oka na etykietę, od kogo to przyszło zacząłem się śmiać jak dziki Musiałem jechać na szybko do domu bo prawie się zesr... ze śmiechu.
Kolega Flora odesłał zaprogramowaną skrzynkę REC (wersja HU). Tak zaskoczony jeszcze nigdy nie byłem
Tak więc szybko do autka i na tym całym mrozie przyszło działać. No ale to jest ode mnie silniejsze. Jak coś mam to muszę to zamontować
Wszystko szybciutko podmienione i zaprogramowane. Z kilkoma wpadkami z mojej strony udało się ogarnąć wszystko. Oczywiście po wykonaniu tel. do odpowiedniej osoby
Alarm działa, czujniki w suficie działają, krańcówka maski działa a syrena narobiła tyle szumu pod blokiem, że sąsiedzi mnie chyba już nie lubią
Jedyny problem wynikł po uzbrojeniu alarmu bo po 2 krotnym naciśnięciu guzika otwierają się lewe tylne drzwi.
Po poinstruowaniu przez naszego forumowego GURU Elektroniki zajrzałem do wiązki drzwi. Okazało się że ktoś tam już działał:
Wiązka wygląda jak robiona w ASO bo tam wszystkie przewody są białe.
Do drzwi zajrzę jak zrobi się cieplej bo może to kwestia zamka, ewentualnie jest gdzieś w środku zwarcie. Ale przez to co zauważyłem zainteresowała mnie prawa wiązka. I tutaj niestety nikt nie działał i przewody są popękane. Tam trzeba będzie działać na dniach bo wygląda to źle...
- ryba1
- Zafiromaniak
- Imię: Krzysiek
- Auto: Zafira B 381KM/507NM
- Model: OPC
powinno być głośniej szczególnie że nie masz KAT-aSumik pisze:Ale i tak zastanawiam się nad wywaleniem środkowego tłumika
- wampir11111
- Zafiromaniak
- Imię: Michał
- Auto: Zafira B 340KM/480Nm
- Model: B
- Oznaczenie silnika: Z20LER
- Zafiromaniak
- Imię: Marcin
- Auto: Zafira B OPC 300+
- Model: ZB
Byłem już u gościa w sprawie wydechu i powiedział, że za 500zł ogarnie całość z nierdzewki na fajnym komorowym wydechu z 2 wyjściami. Prawdopodobnie wymodziłby całość ręcznie, bo kumplowi działał środkowy przelot i sam wszystko spawał, łącznie z puszką. Czas pokaże
Myślę jeszcze nad zmianą downpipa z 2,5" na 3". Ciekawe czy ktoś byłby chętny żeby odkupić całość ?
Składa się z 2 części:
Precat 2,5"
I reszta od RM Motor jeszcze na gwarancji:
Jednak to tylko plany bo jak na razie pogoda krzyżuje plany. Mam za dużo śniegu na podwórku a do tego wąski mega nachylony przejazd między domem a ogrodzeniem, tak więc zjechać zjadę, jednak przy próbie wyjazdu każdy błąd i ewentualny poślizg wiąże się z lakierowaniem któregoś boku auta...
Na chwilę obecną wspomagam drogowców i gdzie niegdzie coś tam odśnieżę
Myślę jeszcze nad zmianą downpipa z 2,5" na 3". Ciekawe czy ktoś byłby chętny żeby odkupić całość ?
Składa się z 2 części:
Precat 2,5"
I reszta od RM Motor jeszcze na gwarancji:
Jednak to tylko plany bo jak na razie pogoda krzyżuje plany. Mam za dużo śniegu na podwórku a do tego wąski mega nachylony przejazd między domem a ogrodzeniem, tak więc zjechać zjadę, jednak przy próbie wyjazdu każdy błąd i ewentualny poślizg wiąże się z lakierowaniem któregoś boku auta...
Na chwilę obecną wspomagam drogowców i gdzie niegdzie coś tam odśnieżę
Ostatnio zmieniony 06 sty 2017, 13:09 przez Sumik, łącznie zmieniany 1 raz.
- ryba1
- Zafiromaniak
- Imię: Krzysiek
- Auto: Zafira B 381KM/507NM
- Model: OPC
Sumik, myślę że najwięcej uzyskasz jak wyrzucisz środkowy tłumik.ostatni by zostawił i nie kombinował.sam DP 3 cale na pewno obniży EGT a przy LPG jest to wskazane