nawiew na szybe

Czyli: chłodzenie, grzanie, termostat, chłodnice, webasto, nagrzewnica

Moderator: Sebu$

Wiadomość
Autor
werbel1984

nawiew na szybe

#1 Post autor: werbel1984 »

Witam Wszystkich
otóż mam taki problem ze swoja zafirka z 2004 z klimatronikiem, nawiew pracuje i wieje ze wszystkich kratek oprócz nawiewu na szybe słychac jak gdzieś tam wieje jednak przez wylot ledow ledwo wydostaje sie powietrze(na maks ustaiwnieu czyli wszstkich kreskach wieje słabiej niż na dwóch ze zwykłych kratek nadmienię, że filtr jest wymieniony,,, nie wiem naprawde coto możę być??!! po pierwsze czy to jakiś wężyk podcisnienia?? nie wiem czy byc może jakieś cięgno,ktoreznajduje sie nie wiem gdzie...
proszę opomoc a jeżeli gdzies juz temat temat sie pojawił to prosze oinfo z góry wielkie mega wielkie dzieki

wrc78

#2 Post autor: wrc78 »

też mam słaby nawiew w zafirze ale też nadmienię że jest nagrzewnica do robienia czyli słynne oringi,mam też porównanie z Golfem3 i tam nawiew na 2pozycji jest o wiele mocniejszy niż w Zafirze na 4-tej pozycji no i w golfie o wiele cieplej.

werbel1984

#3 Post autor: werbel1984 »

werbel1984 pisze:Witam Wszystkich
otóż mam taki problem ze swoja zafirka z 2004 z klimatronikiem, nawiew pracuje i wieje ze wszystkich kratek oprócz nawiewu na szybe słychac jak gdzieś tam wieje jednak przez wylot ledow ledwo wydostaje sie powietrze(na maks ustaiwnieu czyli wszstkich kreskach wieje słabiej niż na dwóch ze zwykłych kratek nadmienię, że filtr jest wymieniony,,, nie wiem naprawde coto możę być??!! po pierwsze czy to jakiś wężyk podcisnienia?? nie wiem czy byc może jakieś cięgno,ktoreznajduje sie nie wiem gdzie...
proszę opomoc a jeżeli gdzies juz temat temat sie pojawił to prosze oinfo z góry wielkie mega wielkie dzieki

Awatar użytkownika
Mat86radom
Zafiromaniak
Imię: Mateusz
Auto: Mazda 5 2.0 Diesel 143KM/360nm
Model: MZRCD
Oznaczenie silnika: CITD

#4 Post autor: Mat86radom »

wrc78 pisze:i no i w golfie o wiele cieplej.
mniejsza buda do nagrzania :>

ODPOWIEDZ

Wróć do „Klimatyzacja, ogrzewanie, układ chłodzenia”