[B] - Sumik - Zafira B OPC - 2.0 T, 241KM - 2007r.
- Sumik
- Zafiromaniak
- Imię: Marcin
- Auto: Zafira B OPC 300+
- Model: ZB
- Oznaczenie silnika: Z20LEH
Cray123, nie ma tlumika poczatkowego. Jest 1 katalizator, potem 2 a nastepnie tłumik srodkowy i koncowy. DP idzie zamiast tych 2 katalizatorow stad po podmianie jest inny dzwiek wydechu i delikatnie odczuwalna poprawa osiagow bo usuwasz katy ktore stawiaja opor. W ZA jest to samo co w ZB.
Co do sprzedazy to jest juz jeden chetny. No chyba ze wrzuce DP na licytacje :>
Co do sprzedazy to jest juz jeden chetny. No chyba ze wrzuce DP na licytacje :>
- ryba1
- Zafiromaniak
- Imię: Krzysiek
- Auto: Zafira B 381KM/507NM
- Model: OPC
do tej pory nie miałem ale podobno o tego roku ma/wszedł przepis że bez kata nie przeglądu nie podbijąCray123 pisze:Teraz jeszcze pytanie czy przy przeglądzie ktoś mial jakiś problem, że nie ma katalizatorów?
- Sumik
- Zafiromaniak
Powiem tak.
Ostatnio rozmawialem ze znajomym diagnosta i kwestia przegladow wyglada tak, że kiedys mogli sobie pozwolic na grymaszenie jak w miescie byla jedna stacja. Teraz jak jest ich kilka na 1 ulicy, a w duzych miastach tak jest to licza sie z tym ze jak nie puszcza auta to pojedzie on do konkurencji. Nie mowie tutaj o przypadkach gdzie faktycznie auto nadaje sie jedynie na zyletki. Ale jak wjedzie zadnane auto to sprawdzaja to co trzeba i nie spotkalem sie zeby ktos zwrocil uwage na brak katow czy emisje spalin. Ja osobiscie jezdze dosc czesto na przeglady badz na sprawdzenie stanu hamulcow czy tez zawieszenia i nie widzialem zeby gdziekolwiek badali spaliny. No chyba ze u gaziarzy no ale to jest podstawa regulacji instalacji.
Ostatnio rozmawialem ze znajomym diagnosta i kwestia przegladow wyglada tak, że kiedys mogli sobie pozwolic na grymaszenie jak w miescie byla jedna stacja. Teraz jak jest ich kilka na 1 ulicy, a w duzych miastach tak jest to licza sie z tym ze jak nie puszcza auta to pojedzie on do konkurencji. Nie mowie tutaj o przypadkach gdzie faktycznie auto nadaje sie jedynie na zyletki. Ale jak wjedzie zadnane auto to sprawdzaja to co trzeba i nie spotkalem sie zeby ktos zwrocil uwage na brak katow czy emisje spalin. Ja osobiscie jezdze dosc czesto na przeglady badz na sprawdzenie stanu hamulcow czy tez zawieszenia i nie widzialem zeby gdziekolwiek badali spaliny. No chyba ze u gaziarzy no ale to jest podstawa regulacji instalacji.
- ryba1
- Zafiromaniak
- Imię: Krzysiek
- Auto: Zafira B 381KM/507NM
- Model: OPC
no widzisz w cabrio nie mam i co roku mi o tym mówią.byłem KrystianNH na przeglądzie i też się czepili że nie ma kata.osobiście myślę że jak ktoś będzie miał znajomości to i tak podbiją.wiadomo o co chodzi.Sumik pisze:nie spotkalem sie zeby ktos zwrocil uwage na brak katow
będę spawał jeszcze 3 cale do astry i zakładam sportowego KAT-a
- wampir11111
- Zafiromaniak
- Imię: Michał
- Auto: Zafira B 340KM/480Nm
- Model: B
- Oznaczenie silnika: Z20LER
- Przeglądacz
- Imię: Michał
- Auto: Opel Zafira B OPC
- Zafiromaniak
Troszkę mnie nie było. Praca, praca i w sumie praca. Przez ostatnie 2 tygodnie byłem więcej w pracy niż w domu, no ale... Może w przyszłym miesiącu odbije się to dobrymi zakupami
Na początek magiczne cyferki:
Kilometry lecą jak zwariowane.
Poza tym tak na szybko z ostatnich dni jak po przepracowanych 16h odkładałem spanie i leciałem do garażu
Przyszła zamówiona paczka z RM Motors, downpipe 3"
I gdyby ktoś zamawiał do siebie to powołajcie sie na ZKP bo wtedy będą zniżki. Oferta ogarnięta bezterminowo. DP można ogarnąć za 750-800 zł z wysyłką. Tak więc cena
Szybki montaż u kumpla w garażu (Przemo, dzięki za kanał)
Ledwo się zmieścił pod miską
Do tego nowa, ładna, ORI apteczka. Najważniejsze że niebieska
No i niestety pierwsze oznaki zimy:
Jednak to nie problem, bo to już 2 uszkodzenie dokładki ( co prawda element gdzieś się zgubił, ale się wyrzeźbi nowy) i na wiosnę idzie do regeneracji i pod lakier
To chyba tyle.
Więcej po 10-tym
Na początek magiczne cyferki:
Kilometry lecą jak zwariowane.
Poza tym tak na szybko z ostatnich dni jak po przepracowanych 16h odkładałem spanie i leciałem do garażu
Przyszła zamówiona paczka z RM Motors, downpipe 3"
I gdyby ktoś zamawiał do siebie to powołajcie sie na ZKP bo wtedy będą zniżki. Oferta ogarnięta bezterminowo. DP można ogarnąć za 750-800 zł z wysyłką. Tak więc cena
Szybki montaż u kumpla w garażu (Przemo, dzięki za kanał)
Ledwo się zmieścił pod miską
Do tego nowa, ładna, ORI apteczka. Najważniejsze że niebieska
No i niestety pierwsze oznaki zimy:
Jednak to nie problem, bo to już 2 uszkodzenie dokładki ( co prawda element gdzieś się zgubił, ale się wyrzeźbi nowy) i na wiosnę idzie do regeneracji i pod lakier
To chyba tyle.
Więcej po 10-tym
- Sumik
- Zafiromaniak
To ABS obrabiany termicznie i wytlaczany prozniowo...
Upss... chyba zdradzilem technologie produkcji
Material jest naprawde mocny, bo tyle strzalow co dostala ta dokladka to i tak ze wyglada tak jak wyglada.
Jednak ujemna temp i duze zaspy miedzy kolami zrobily swoje.
Na spokojnie sie ja zregeneruje Nie takie ubytki sie uzupelnialo
Upss... chyba zdradzilem technologie produkcji
Material jest naprawde mocny, bo tyle strzalow co dostala ta dokladka to i tak ze wyglada tak jak wyglada.
Jednak ujemna temp i duze zaspy miedzy kolami zrobily swoje.
Na spokojnie sie ja zregeneruje Nie takie ubytki sie uzupelnialo
- wamka18
- Zafiromaniak
- Imię: Piotr
- Auto: Zafira 2.0T ST2 Astra G Bertone 1.8 16v
- Model: ZA
- Oznaczenie silnika: Z20LET
- Kontakt:
Dobry zakup 3" mi bardzo pasuje .
Auto obniżone i z dokładkami wygląda PIĘKNIE dopóki jeździ w weekendy, a nie na co dzień. Jeżdżąc codziennie to trzeba się z tym pogodzić i przyjmować to z uśmiechem,a widzę że na końcu zdania z planem jest uśmiech to jest z tobą i na pewno nie rwiesz włosów z głowy bo się uszkodziła jakaś tam dokładka.
Auto obniżone i z dokładkami wygląda PIĘKNIE dopóki jeździ w weekendy, a nie na co dzień. Jeżdżąc codziennie to trzeba się z tym pogodzić i przyjmować to z uśmiechem,a widzę że na końcu zdania z planem jest uśmiech to jest z tobą i na pewno nie rwiesz włosów z głowy bo się uszkodziła jakaś tam dokładka.