Zafira A - silnik diesel czy benzyna?
Moderator: Tunio999
- Mat86radom
- Zafiromaniak
- Imię: Mateusz
- Auto: Mazda 5 2.0 Diesel 143KM/360nm
- Model: MZRCD
- Oznaczenie silnika: CITD
PB 1.8 i będzie Pan zadowolony
-
- Debiutant
- Model:
pewnie nie,ale jakoś nie mogę się LPG przekonać, i jakoś nie zalezy mi na niej,jeżdziłem kiedyś Galaxem w mk1 w LPG i same kłopoty miałem,nikt nie mógł ogarnąć do porządku tamtej instalacji,a po za tym jak to mówią ford wort i się pożegnałem z autemMARCEL! pisze:Co do instalacji gazowej to nie ma problemów
i taki model chyba mnie interesujeMat86radom pisze:PB 1.8 i będzie Pan zadowolony
czy silniki w ZA czy to PB/ON to te same konstrukcje co w Astra2?
-
- Zafiromaniak
- Imię: Dawid
- Auto: Insignia
- Model: A
- Oznaczenie silnika: A16LET
Kiedyś były problemy z LPG z 1 generacją i do tej pory ludzie nie którzy się boją bo mają złe wspomnienia.stefan1.44 pisze:ale jakoś nie mogę się LPG przekonać
Technologia bardzo poszła do przodu i nie ma się co bać LPG jak jest dobrze założona i nowa.
PB Tak to te same, silniki X18XE1, Z18XEstefan1.44 pisze:czy silniki w ZA czy to PB/ON to te same konstrukcje co w Astra2?
115KM i 125KM
ON bodajże tak samo ale nie jestem do końca pewny ale niech się inni wypowiedzą
Diagnostyka komputerowa, programowanie, dorabianie kluczy OPEL wszystkie modele do 2020r.Odczyt kodu PIN/Car-Pass, rozszerzenie komputera Zafira C i inne
Pomoc przy zakupie pojazdu. Zapraszam
Pomoc przy zakupie pojazdu. Zapraszam
- Mat86radom
- Zafiromaniak
- Imię: Mateusz
- Auto: Mazda 5 2.0 Diesel 143KM/360nm
- Model: MZRCD
- Oznaczenie silnika: CITD
Silniki diesla też są takie same.Crazy pisze:Kiedyś były problemy z LPG z 1 generacją i do tej pory ludzie nie którzy się boją bo mają złe wspomnienia.stefan1.44 pisze:ale jakoś nie mogę się LPG przekonać
Technologia bardzo poszła do przodu i nie ma się co bać LPG jak jest dobrze założona i nowa.
PB Tak to te same, silniki X18XE1, Z18XEstefan1.44 pisze:czy silniki w ZA czy to PB/ON to te same konstrukcje co w Astra2?
115KM i 125KM
ON bodajże tak samo ale nie jestem do końca pewny ale niech się inni wypowiedzą
-
- Debiutant
- Model:
Crazy pisze:PB Tak to te same,
Dzięki,czyli mam jasność PB,wszystko sie psuje ale jednak wrażliwość on przeważaMat86radom pisze:Silniki diesla też są takie same.
Jako że moje ostatnie wozidło poszło z dymem/spaliło się szukam w miarę rozsądnych pieniądzach auta do jazdy i że tak powiem nie za bardzo mam czas na testowanie marki PB wydaje mi sie w tym momencie najlepszym, rozwiązaniem dla mnie
Ostatnio zmieniony 10 sty 2017, 15:31 przez stefan1.44, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Debiutant
- Model:
-
- Debiutant
- Model:
zdecydowanie tak,odkąd zdecydowałem sie na zakup ZA śledzę ogłoszenia i aut z ON jest masa,sprowadzonych,od właścicieli w kraju,a PB jak na lekarstwo i 99% sprowadzonych do rejestracji-wypowiadam się w zakupie do 10tyśzibek99 pisze:silnikiem diesla to na pewno będzie tańsza w zakupie
Ostatnio zmieniony 12 sty 2017, 23:43 przez stefan1.44, łącznie zmieniany 1 raz.
- fredas
- Zafiromaniak
- Imię: Ryszard
- Auto: Opel Zafira B
- Model: ZB
- Oznaczenie silnika: Z19DT
Stefan bo tak jest a w ogóle jak pod gaz i druga sprawa że diesel ma porównywalną cenę pb a pb jeszcze taniej można jeździć na gazolinie ale mój mechanik mówi że gaz służy do kuchenek
Ostatnio zmieniony 13 sty 2017, 06:58 przez fredas, łącznie zmieniany 1 raz.
- prymus2103
- Bywalec
- Imię: Robert
- Auto: Opel Astra
- Model: J
- Oznaczenie silnika: A14NEL
- Kontakt:
Ja ci powiem krótko ja od wieków jeżdżę na PB+LPG mniej problemów i najtaniej , diesel to zawsze coś pier....ie tu czujniczek tu wtrysk itp .
https://www.facebook.com/autoserwisplos ... e=bookmark
Montaż Instalacji Gazowych LPG - http://www.lpgtech.pl/
Sprawy niemożliwe załatwiam od ręki , na cuda trzeba chwilę poczekać :-)
Montaż Instalacji Gazowych LPG - http://www.lpgtech.pl/
Sprawy niemożliwe załatwiam od ręki , na cuda trzeba chwilę poczekać :-)
-
- Zafiromaniak
- Imię: Mar
- Auto: Opel Zafira A
- Model: ZA
- Oznaczenie silnika: Z18XE
Hmm jak gaz do kuchenek to można powiedzieć, że auta na prąd to też prąd do kuchenek bo coraz więcej osób ma kuchnie indukcyjne :-)fredas pisze:Stefan bo tak jest a w ogóle jak pod gaz i druga sprawa że diesel ma porównywalną cenę pb a pb jeszcze taniej można jeździć na gazolinie ale mój mechanik mówi że gaz służy do kuchenek