Podgrzewane fotele

Wszystko o karoserii na zewnątrz i wnętrzu (naprawy blacharskie, szyby, fotele, tapicerka, plastiki, bagażniki dachowe itp.)

Moderatorzy: Mariusz, Tazz

Wiadomość
Autor
wesolys
Mieszkaniec
Imię: Sławek
Auto: Zafira Tourer
Model: ZC
Oznaczenie silnika: A14NET
#16 Post autor: wesolys »

witam wiązkę pod poduszki boczne mam ale nie widzę kostek do podłączenia mat chyba że są gdzieś głębiej schowane nie wiem czy są kable pod włączniki na konsoli rec też posiadam ale HQ i mam pytanko czy on obsługuje grzanie foteli i prośba do kolegi rafant 4011 o całkowity koszt tej operacji na pw z góry :piwo:
Awatar użytkownika
KIT GTO
Mieszkaniec
Model:

#17 Post autor: KIT GTO »

rafant4011 pisze:Jeśli już to ty wprowadzasz w błąd, REC jest związany z grzaniem foteli,
uważasz że REC jest stworzony tylko do grzania i jest wyznacznikiem wiązki do niego ?
rafant4011 pisze: więc się nie spieraj i przyjmij to z pokorą ;)
ja się nie sprzeczam, tylko prowadzę konwersację z Marcinem w odpowiednim miejscu co to tematu
więc swoje osobiste emocje zostaw na boku tym bardziej ze pełnisz jakąś funkcję na tym forum ;)
rafant4011 pisze:PS; wiązka pod samochodem musi być choćby ze względu na podpięcie poduszki powietrznej bocznej :!:
co ma wiązka poduszek do mat ? NIC
wesolys pisze:witam wiązkę pod poduszki boczne mam ale nie widzę kostek do podłączenia mat chyba że są gdzieś głębiej schowane nie wiem czy są kable pod włączniki na konsoli rec
według Pana Rafała jest to niemożliwe i właśnie świat jego legł w gruzach

proszę o nie usuwanie postów tym bardziej ze są związane z tematem i wyjaśniają ważne rzeczy
Ostatnio zmieniony 09 sty 2017, 18:53 przez KIT GTO, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
rafant4011
Zafiromaniak
Imię: Rafał
Auto: Zafira B
Model: Cosmo
Oznaczenie silnika: Z19DT

#18 Post autor: rafant4011 »

wesolys pisze:witam wiązkę pod poduszki boczne mam ale nie widzę kostek do podłączenia mat chyba że są gdzieś głębiej schowane nie wiem czy są kable pod włączniki na konsoli rec też posiadam ale HQ i mam pytanko czy on obsługuje grzanie foteli i prośba do kolegi rafant 4011 o całkowity koszt tej operacji na pw z góry :piwo:
pod siedzeniem masz jedną małą kostkę na dwa przewody? czy taką 10 cm?
do konsoli jest jedna kość zbiorcza; awaryjne/grzanie/DDC/blokada drzwi/czujniki cofania/sport.
Ja miałem HQ i nie obsługuje on foteli dlatego zmieniałem na HP.
Co do ceny to opublikuję, bo pewnie będzie więcej pytań, nie jesteś pierwszy kto mnie o to pyta
Maty 420zł, przekaźnik 10zł, panel/konsola środkowa z przyciskami coś koło 60zł, REC HP 30-40zł +50zł za wyciągnięcie CarPass i podłączenie Techem.(maty/przekaźnik cena z przesyłką)
Wystarczy dobrze poszukać, bo te ceny są realne :!:
KIT GTO pisze:uważasz że REC jest stworzony tylko do grzania i jest wyznacznikiem wiązki do niego ?
to są twoje słowa,
REC nie jest odpowiedzialny tylko za grzanie foteli - chyba to wiesz :>
KIT GTO pisze:swoje osobiste emocje zostaw na boku
:?:
KIT GTO pisze:co ma wiązka poduszek do mat ? NIC
Jest prowadzona w całości, jeśli tak nie ma to zwracam honor, ale jak na razie nie widziałem takowej bez wiązki pod fotelem

KIT GTO pisze:właśnie świat jego legł w gruzach
swoje osobiste emocje zostaw na boku
KIT GTO pisze:proszę o nie usuwanie postów tym bardziej ze są związane z tematem i wyjaśniają ważne rzeczy
To czym zajmujesz się w życiu prywatnym, co na co dzień robisz - nie jest związane z tematem i nikogo nie interesuje :> "Twój cyrk twoje małpy"
wesolys
Mieszkaniec
#19 Post autor: wesolys »

dzięki za info pod siedzeniem mam jedną kość 10 cm także pewnie bym musiał kombinować z wiązką do mat
Awatar użytkownika
rafant4011
Zafiromaniak

#20 Post autor: rafant4011 »

wesolys pisze:dzięki za info pod siedzeniem mam jedną kość 10 cm także pewnie bym musiał kombinować z wiązką do mat
to i taką ja mam, od strony samochodu jest kompletna(jedno gniazdo jest puste), a od strony fotela podłączone było tylko poducha fotela/napinacz/obecność zajęcia, a teraz instalacja od mat.
załączam foto znalezione, przedstawia jak oszukać poduchę, ale wystarczy :lol: jest to kostka od instalacji od podłogi strony, rozebrana ;) . NIE od strony fotela
wesolys sprawdź czy masz tą środkową kostkę u siebie od strony podłogi ona odpowiada za podgrzewanie tą 10cm złącze trzeba rozebrać i w nim są kable... albo wrzuć foto :piwo:
Obrazek
Ostatnio zmieniony 10 sty 2017, 18:28 przez rafant4011, łącznie zmieniany 1 raz.
wesolys
Mieszkaniec
#21 Post autor: wesolys »

dzięki rafant4011 za foto bardzo mi to pomogło rozebrałem wtyk i okazuje się że mam te kostki do połączenia mat i mam ostatnie dwa pytanka do ciebie czy maty zakupiłeś w ASO i czy REC HQ napewno nie obsługuje grzania foteli mimo wejścia w których są metalowe końcówki na przekażnik i bezpieczniki ?
Awatar użytkownika
rafant4011
Zafiromaniak

#22 Post autor: rafant4011 »

wesolys,
maty kupiłem od kolegi z forum, w ASO to chorą kasę chcą. REC HQ nie obsługuje na pewno funkcji ALARMU dlatego go zmieniłem na HP, a przy okazji obsługuję grzanie foteli, z tego co pamiętam HQ też nie obsługuje grzania, ale dla pewności zapytaj kolegi drahe :piwo:
wesolys
Mieszkaniec
#23 Post autor: wesolys »

dzięki za pomoc rafant4011 wielkie :piwo: dla ciebie
wesolys
Mieszkaniec
#24 Post autor: wesolys »

witam kolego rafant 4011 czy do aktywacji grzanych siedzeń i przycisku sport potrzebny jest carpas bo za cholere nie mogę tego aktywować
Awatar użytkownika
rafant4011
Zafiromaniak

#25 Post autor: rafant4011 »

tak, żeby programować trzeba mieć CarPass...
Skasowany użytkownik 6483

#26 Post autor: Skasowany użytkownik 6483 »

"Wyciągnięcie " car pass to koszt 100zł . Przerabiałem to u siebie :piwo:
wesolys
Mieszkaniec
#27 Post autor: wesolys »

dzięki za info :piwo: ponieważ jest problem z zakupem mat grzewczych/pomijając aso\ mam pytanie może któryś z kolegów próbował zamiast oryginalnych mat zastosować jakieś zamienniki ?
Ostatnio zmieniony 19 sty 2017, 13:33 przez wesolys, łącznie zmieniany 1 raz.
weraas
Przeglądacz
Auto: Opel Zafira B 1.9 CDTI Cosmo
Model: ZB
Oznaczenie silnika: Z19DTH
#28 Post autor: weraas »

Witam dołączam się do pytania kolegi czy jest możliwość podłączenia uniwersalnych mat do instalacji zafiry.?
Awatar użytkownika
rafant4011
Zafiromaniak

#29 Post autor: rafant4011 »

Hmm, od czasu kiedy jestem na forum nie słyszałem żeby ktoś dokładał maty uniwersalne, możecie spróbować - być tymi którzy przełamują granice ;) Ja zdecydowałem się na oryginały i ponad rok zajęło mi dopracowanie wszystkiego, chodź projekt jeszcze się nie zakończył, czeka mnie druga strona. Ale się jeszcze zejdzie.
Po pierwsze mam kontuzje, po drugie szukam drugiego siedziska bo moje jest popękane i nie chce zakładać maty na taki fotel...
:)
A nie myślę liście o czymś takim,? Jest to prostsze rozwiązanie...
Mi zależało na oryginale.
Link poglądowy z pierwszej lepszej aukcji...
http://allegro.pl/mata-ogrzewajaca-grze ... 83430.html
Ostatnio zmieniony 29 sty 2017, 14:06 przez rafant4011, łącznie zmieniany 1 raz.
weraas
Przeglądacz
Auto: Opel Zafira B 1.9 CDTI Cosmo
Model: ZB
Oznaczenie silnika: Z19DTH
#30 Post autor: weraas »

Witam pomyślałem o zamienniku czyli matach uniwersalnych ponieważ oryginałów z drugiej reki jakoś nie widać na allegro a serwis to podobno droga zabawa. Gdybym dostał oryginał za rozsądne pieniądze to bym nie kombinował. Czy wie ktoś może jak działa włącznik grzanych foteli tzn. jak zwiększa się moc grzania mat. Czy każde naciśnięcie przycisku jest czytane przez sterownik mat jako załączenie kolejnego poziomu grzania? A może jest ktoś w posiadaniu zasady działania takiego sterownik ;) a? Za wszelkie informację bedę wdzieczny. pozdrawiam ;)
ODPOWIEDZ

Wróć do „Karoseria i wnętrze”