Podgrzewane fotele
-
wesolys
- Mieszkaniec
- Imię: Sławek
- Auto: Zafira Tourer
- Model: ZC
- Oznaczenie silnika: A14NET
witam wiązkę pod poduszki boczne mam ale nie widzę kostek do podłączenia mat chyba że są gdzieś głębiej schowane nie wiem czy są kable pod włączniki na konsoli rec też posiadam ale HQ i mam pytanko czy on obsługuje grzanie foteli i prośba do kolegi rafant 4011 o całkowity koszt tej operacji na pw z góry 
uważasz że REC jest stworzony tylko do grzania i jest wyznacznikiem wiązki do niego ?rafant4011 pisze:Jeśli już to ty wprowadzasz w błąd, REC jest związany z grzaniem foteli,
ja się nie sprzeczam, tylko prowadzę konwersację z Marcinem w odpowiednim miejscu co to tematurafant4011 pisze: więc się nie spieraj i przyjmij to z pokorą
więc swoje osobiste emocje zostaw na boku tym bardziej ze pełnisz jakąś funkcję na tym forum
co ma wiązka poduszek do mat ? NICrafant4011 pisze:PS; wiązka pod samochodem musi być choćby ze względu na podpięcie poduszki powietrznej bocznej
według Pana Rafała jest to niemożliwe i właśnie świat jego legł w gruzachwesolys pisze:witam wiązkę pod poduszki boczne mam ale nie widzę kostek do podłączenia mat chyba że są gdzieś głębiej schowane nie wiem czy są kable pod włączniki na konsoli rec
proszę o nie usuwanie postów tym bardziej ze są związane z tematem i wyjaśniają ważne rzeczy
Ostatnio zmieniony 09 sty 2017, 18:53 przez KIT GTO, łącznie zmieniany 1 raz.
- rafant4011
- Zafiromaniak
- Imię: Rafał
- Auto: Zafira B
- Model: Cosmo
- Oznaczenie silnika: Z19DT
pod siedzeniem masz jedną małą kostkę na dwa przewody? czy taką 10 cm?wesolys pisze:witam wiązkę pod poduszki boczne mam ale nie widzę kostek do podłączenia mat chyba że są gdzieś głębiej schowane nie wiem czy są kable pod włączniki na konsoli rec też posiadam ale HQ i mam pytanko czy on obsługuje grzanie foteli i prośba do kolegi rafant 4011 o całkowity koszt tej operacji na pw z góry
do konsoli jest jedna kość zbiorcza; awaryjne/grzanie/DDC/blokada drzwi/czujniki cofania/sport.
Ja miałem HQ i nie obsługuje on foteli dlatego zmieniałem na HP.
Co do ceny to opublikuję, bo pewnie będzie więcej pytań, nie jesteś pierwszy kto mnie o to pyta
Maty 420zł, przekaźnik 10zł, panel/konsola środkowa z przyciskami coś koło 60zł, REC HP 30-40zł +50zł za wyciągnięcie CarPass i podłączenie Techem.(maty/przekaźnik cena z przesyłką)
Wystarczy dobrze poszukać, bo te ceny są realne
to są twoje słowa,KIT GTO pisze:uważasz że REC jest stworzony tylko do grzania i jest wyznacznikiem wiązki do niego ?
REC nie jest odpowiedzialny tylko za grzanie foteli - chyba to wiesz :>
KIT GTO pisze:swoje osobiste emocje zostaw na boku
Jest prowadzona w całości, jeśli tak nie ma to zwracam honor, ale jak na razie nie widziałem takowej bez wiązki pod fotelemKIT GTO pisze:co ma wiązka poduszek do mat ? NIC
KIT GTO pisze:właśnie świat jego legł w gruzach
swoje osobiste emocje zostaw na boku
To czym zajmujesz się w życiu prywatnym, co na co dzień robisz - nie jest związane z tematem i nikogo nie interesuje :> "Twój cyrk twoje małpy"KIT GTO pisze:proszę o nie usuwanie postów tym bardziej ze są związane z tematem i wyjaśniają ważne rzeczy
- rafant4011
- Zafiromaniak
to i taką ja mam, od strony samochodu jest kompletna(jedno gniazdo jest puste), a od strony fotela podłączone było tylko poducha fotela/napinacz/obecność zajęcia, a teraz instalacja od mat.wesolys pisze:dzięki za info pod siedzeniem mam jedną kość 10 cm także pewnie bym musiał kombinować z wiązką do mat
załączam foto znalezione, przedstawia jak oszukać poduchę, ale wystarczy
wesolys sprawdź czy masz tą środkową kostkę u siebie od strony podłogi ona odpowiada za podgrzewanie tą 10cm złącze trzeba rozebrać i w nim są kable... albo wrzuć foto

Ostatnio zmieniony 10 sty 2017, 18:28 przez rafant4011, łącznie zmieniany 1 raz.
- rafant4011
- Zafiromaniak
wesolys,
maty kupiłem od kolegi z forum, w ASO to chorą kasę chcą. REC HQ nie obsługuje na pewno funkcji ALARMU dlatego go zmieniłem na HP, a przy okazji obsługuję grzanie foteli, z tego co pamiętam HQ też nie obsługuje grzania, ale dla pewności zapytaj kolegi drahe
maty kupiłem od kolegi z forum, w ASO to chorą kasę chcą. REC HQ nie obsługuje na pewno funkcji ALARMU dlatego go zmieniłem na HP, a przy okazji obsługuję grzanie foteli, z tego co pamiętam HQ też nie obsługuje grzania, ale dla pewności zapytaj kolegi drahe
- rafant4011
- Zafiromaniak
-
Skasowany użytkownik 6483
-
wesolys
- Mieszkaniec
- Imię: Sławek
- Auto: Zafira Tourer
- Model: ZC
- Oznaczenie silnika: A14NET
ponieważ jest problem z zakupem mat grzewczych/pomijając aso\ mam pytanie może któryś z kolegów próbował zamiast oryginalnych mat zastosować jakieś zamienniki ?
Ostatnio zmieniony 19 sty 2017, 13:33 przez wesolys, łącznie zmieniany 1 raz.
- rafant4011
- Zafiromaniak
Hmm, od czasu kiedy jestem na forum nie słyszałem żeby ktoś dokładał maty uniwersalne, możecie spróbować - być tymi którzy przełamują granice
Ja zdecydowałem się na oryginały i ponad rok zajęło mi dopracowanie wszystkiego, chodź projekt jeszcze się nie zakończył, czeka mnie druga strona. Ale się jeszcze zejdzie.
Po pierwsze mam kontuzje, po drugie szukam drugiego siedziska bo moje jest popękane i nie chce zakładać maty na taki fotel...

A nie myślę liście o czymś takim,? Jest to prostsze rozwiązanie...
Mi zależało na oryginale.
Link poglądowy z pierwszej lepszej aukcji...
http://allegro.pl/mata-ogrzewajaca-grze ... 83430.html
Po pierwsze mam kontuzje, po drugie szukam drugiego siedziska bo moje jest popękane i nie chce zakładać maty na taki fotel...
A nie myślę liście o czymś takim,? Jest to prostsze rozwiązanie...
Mi zależało na oryginale.
Link poglądowy z pierwszej lepszej aukcji...
http://allegro.pl/mata-ogrzewajaca-grze ... 83430.html
Ostatnio zmieniony 29 sty 2017, 14:06 przez rafant4011, łącznie zmieniany 1 raz.
-
weraas
- Przeglądacz
- Auto: Opel Zafira B 1.9 CDTI Cosmo
- Model: ZB
- Oznaczenie silnika: Z19DTH
Witam pomyślałem o zamienniku czyli matach uniwersalnych ponieważ oryginałów z drugiej reki jakoś nie widać na allegro a serwis to podobno droga zabawa. Gdybym dostał oryginał za rozsądne pieniądze to bym nie kombinował. Czy wie ktoś może jak działa włącznik grzanych foteli tzn. jak zwiększa się moc grzania mat. Czy każde naciśnięcie przycisku jest czytane przez sterownik mat jako załączenie kolejnego poziomu grzania? A może jest ktoś w posiadaniu zasady działania takiego sterownik
a? Za wszelkie informację bedę wdzieczny. pozdrawiam