Fotele, siedzenia - użytkowanie, składanie, regulacja, naprawa
- rafant4011
- Zafiromaniak
- Imię: Rafał
- Auto: Zafira B
- Model: Cosmo
- Oznaczenie silnika: Z19DT
Znalazłem fotki jak kiedyś już zmieniałem siedzisko, miałem zapewnienie że będzie pasować, naciągnie się. Jednak nie pasowało, zwróciłem. Różnica między siedziskiem fotela SPORT, a "zwykłym". Na miejscu kierowcy zwykłe siedzisko, a pasażera Sport. Paluchem pokazuję, że w gąbce z siedziska sport jest umieszczony stelaż z drutu który "odpowiada" z kształt tych "pufek"
Ostatnio zmieniony 26 sty 2017, 21:10 przez rafant4011, łącznie zmieniany 3 razy.
Witam. Ponieważ rozważam zakup Zafiry B, chcialbym zapytać czy montował ktoś w trzecim rzedzie fotelik? Są tam może isofixy? Jak sadzicie, wejdą tam takie dwa foteliki? https://www.googleadservices.com/pagead ... IHg&adurl=
- shadow
- Mieszkaniec
- Imię: Adam
- Auto: Zafira 1.8 Cosmo
- Model: B
- Oznaczenie silnika: Z18XER
Ale ogólnie sporo jest miejsca w 3 rzędzie. Żona (prawie 180cm) chciała sprawdzić i powiedziała, że nawet dała by radę w dłuższą trasę tam siedzieć.
- rafant4011
- Zafiromaniak
Czy ktoś z Was ma komunikat o nie zaciętych pasach pasażera?
Jak to jest rozwiązane? Wstępnie myślę że jest jakiś czujnik pod tapicerka informujący o zajętości fotela... coś jak w AH https://a.allegroimg.com/s192/0137d0/8d ... 2b0dedfa2a do dziś myślałem że czegoś takiego w ZB nie było oryginalnie, a tu niespodzianka; wyciąg z VIN-u jednej z Zoś...
UH1 Buzer ostrzegawczy o niezapięciu pasów bezpieczeństwa dla prawego fotela
Jak to jest rozwiązane? Wstępnie myślę że jest jakiś czujnik pod tapicerka informujący o zajętości fotela... coś jak w AH https://a.allegroimg.com/s192/0137d0/8d ... 2b0dedfa2a do dziś myślałem że czegoś takiego w ZB nie było oryginalnie, a tu niespodzianka; wyciąg z VIN-u jednej z Zoś...
UH1 Buzer ostrzegawczy o niezapięciu pasów bezpieczeństwa dla prawego fotela
-
- Świeżak
- Imię: Andrzej
- Auto: Zafira B1.9 CDTI
- Model: ZB
- Oznaczenie silnika: Z19DTH
Jak w temacie czyli...
Czy tylko ja mam taka wersje zafiry w ktorej fotel pasazera jest regulowany tylko przod tyl?
Czy sa dostepne inne z bogatsza regulacja? Ewentualnie jak by zalozyc inny to da rade przelozyc tapicerke nie niszczac jej aby pasowala do reszty? Albo moze fotel od anglika wtedy prawy mial by regulacje jak kierowcy?
Czy tylko ja mam taka wersje zafiry w ktorej fotel pasazera jest regulowany tylko przod tyl?
Czy sa dostepne inne z bogatsza regulacja? Ewentualnie jak by zalozyc inny to da rade przelozyc tapicerke nie niszczac jej aby pasowala do reszty? Albo moze fotel od anglika wtedy prawy mial by regulacje jak kierowcy?
- rafant4011
- Zafiromaniak
...a nie masz regulacji pochylenia oparcia?
Fotel może mieć jeszcze regulowaną wysokość, kąt pochylenia i podparcie lędźwiowe...
Fotel może mieć jeszcze regulowaną wysokość, kąt pochylenia i podparcie lędźwiowe...
Ostatnio zmieniony 14 sie 2018, 22:15 przez rafant4011, łącznie zmieniany 1 raz.