Kupno używanych opon z 2012 r.
Moderator: Mariusz
-
marcin03
Kupno używanych opon z 2012 r.
Witam.
Jakie jest Wasze zdanie na temat kupna całych kół z oponami letnimi z 2012 roku?
Opony są mało jeżdżone bo mają po 7 mm. Nie robię dużych przebiegów więc kolejnych kilka lat by posłużyły.
O cenie nie dyskutujemy bo wiem ile kosztują nowe.
Pozdrawiam!
Jakie jest Wasze zdanie na temat kupna całych kół z oponami letnimi z 2012 roku?
Opony są mało jeżdżone bo mają po 7 mm. Nie robię dużych przebiegów więc kolejnych kilka lat by posłużyły.
O cenie nie dyskutujemy bo wiem ile kosztują nowe.
Pozdrawiam!
-
czarekcw
-
Crazy
opony używany kupujemy tylko i wyłącznie po sprawdzeniu na miejscu i tzw próbie ciśnieniowej aby nie okazało się, że wybulone, spękane, wyząbkowane, nieszczelne itp.
Owszem udaje się kupić w ślepo i bardzo dobrze trafić ale dla pewności lepiej takie rzeczy tylko po sprawdzeniu na miejscu i dokonać zakupu.
Owszem udaje się kupić w ślepo i bardzo dobrze trafić ale dla pewności lepiej takie rzeczy tylko po sprawdzeniu na miejscu i dokonać zakupu.
- Mat86radom
- Zafiromaniak
- Imię: Mateusz
- Auto: Mazda 5 2.0 Diesel 143KM/360nm
- Model: MZRCD
- Oznaczenie silnika: CITD
Ja kupiłem komplet Michelinów letnich w zeszłym roku z 14roku w dobrych złotówkach w bdb stanie i jestem zadowolony.
-
Crazy
-
robert1979gl
- Mat86radom
- Zafiromaniak
Ja na szczęście mam zaprzyjaznioną wulkanizacje którą mogę polecić z czystym sumieniem odnośnie jakości używanych oponCrazy pisze:można kupować na odległość pod warunkiem, że sprzedający napisze nam chociaż meila wraz z oświadczeniem, że zwróci pieniądze gdyby opony okazały się wadliwe.
-
Crazy
-
marcin03
Dzięki za opinie.
Zdecyduję się na nowe opony.
W perspektywie mam używanie Zafirki jak najdłużej, więc inwestycja w nowe opony będzie trafniejsza. Nowe opony przyzwoitej jakości to ok. 800 zł (195/65/15). W sumie zostałoby mi jakieś 300-350 zł. Dużo albo i niedużo, zależy od punktu widzenia i portfela, wiadomo.
Chyba, że coś się na miejscu trafi wartego uwagi. Do wiosny daleko
Pozdrawiam!
Zdecyduję się na nowe opony.
W perspektywie mam używanie Zafirki jak najdłużej, więc inwestycja w nowe opony będzie trafniejsza. Nowe opony przyzwoitej jakości to ok. 800 zł (195/65/15). W sumie zostałoby mi jakieś 300-350 zł. Dużo albo i niedużo, zależy od punktu widzenia i portfela, wiadomo.
Chyba, że coś się na miejscu trafi wartego uwagi. Do wiosny daleko
Pozdrawiam!
- Mat86radom
- Zafiromaniak
marcin03, jeśli masz zamiar kupować letnie kapcie to proponuję rozejrzeć się teraz gdyż można liczyć na upusty poza sezonem
-
Crazy
-
marcin03
Właśnie taki mam zamiarMat86radom pisze:marcin03, jeśli masz zamiar kupować letnie kapcie to proponuję rozejrzeć się teraz gdyż można liczyć na upusty poza sezonem
Tylko nie mam felg jeszcze. Chcę kupić jakieś alu R15.
Z felgami też jest zagwozdka, na nowe szkoda kasy, używki oryginalne oplowskie przyzwoite i takie jak mi sie podobają jeśli są to daaaleko i nie opłaca się po nie jechać. Na miejscu u wulkanizatorów są, ale 200 zł droższe i nie ma bardzo wyboru
Mam zaplanowane do wydania max 1300,00 na opony + felgi.
- lawless
- Zafiromaniak
- Imię: Adam
- Auto: Opel Zafira
- Model: B
- Oznaczenie silnika: Z1.8XER
Kiedyś do Vectry kupiłem używki przyjechałem sobie do domu a tu po jakimś czasie na felgach. Pojechałem na drugi dzień po zmianie kół na letnie (szczęście że mam na felgach)Crazy pisze:Mati jak pracowałem przy gumach to używki jak były to sprzedawane tylko i wyłącznie po sprawdzeniu ciśnieniowym wanna itp
do gościa.Obie oponki były centralnie przebite z boku oczywiście specjalnie. Załatali to lecz ta niepotrzebna zmiana kół do dzisiaj została w mej pamięci.
Po tej przygodzie zawsze żądałem sprawdzania czy gdzieś powietrze nie ucieka.
Myśl samodzielnie!
-
Lysyman
- Świeżak
- Imię: Damian
- Auto: Opel Zafira A 2.0 DTI
- Model: ZA
- Oznaczenie silnika: Y2.0DTH
Nie ma co się zastanawiać na oponeo mają teraz ogromne obniżki na opony letnie, a i na zimowę się trafiają.
Ponieważ kilka tygodni temu dołączyłem do szacownego grona posiadaczy Zafiry więc od razu zamówiłem Dunlopy na oponeo , cena bardzo dobra i możliwość zakupów na raty 0 %- nic tylko brać.
Ponieważ kilka tygodni temu dołączyłem do szacownego grona posiadaczy Zafiry więc od razu zamówiłem Dunlopy na oponeo , cena bardzo dobra i możliwość zakupów na raty 0 %- nic tylko brać.
Bez pasa Bez przebaczenia...
...zapnij pasy
...zapnij pasy
-
tomek evo
Kupowałem już i nowe i używane opony i przy popularnym rozmiarze jak np. 195/65/15 i perspektywie dłuższego użytkowania nie ma raczej sensu kupowania używek, chyba że okazyjnie i z możliwością sprawdzenia/zwrotu. Za 800 zł kupisz spokojnie komplet dobrych nowych opon w tym rozmiarze. Używki są bardziej opłacalne w przypadku drogich opon, bo zwykle spadek wartości takiej opony jako używanej jest dużo większy i np. nówka kosztuje 500 zł a używka w dobrym stanie 200 zł i to wtedy ma większy sens, tym bardziej że wiele osób kupuje na sezon góra 2 i potem sprzedaje auto.