Czy w ZB przeciwmgłowa świeci tylko z jednej strony
Zafira B przed i po lifcie
-
Mawerix
Witam. Zwracam się do was z prośbą o info na temat tylnej lampy przeciwmgłowej. Wymieniłem w swojej Zafirze B tylne lampy na te z wersji liftowej. Oprawki żarówek zostały ze starych lamp (trochę różni się rozstaw żarówek i mocowanie). Mam pytanie jak wygląda sprawa z lampą przeciwmgłową czy potrzebna jest jakaś nakładka na żarówkę albo jakaś żarówka o czerwonej barwie bo wydaje mi się że lampa świeci bardziej na biało niż czerwono.
bo widzę że żarówki sa w obu lampach.
-
Flora
W porównaniu do wersji przedliftowej tworzywa są bliżej żarówki i zostaje więcej gołego odbłysnika, a dodatkowo po bokach są otwory, przez co na zewnątrz dostaje się więcej światła białego.Mawerix pisze:wydaje mi się że lampa świeci bardziej na biało niż czerwono.
Żarówki są z obu stron, ale świeci tylko jedna, chyba, że połączysz styki lamp kawałkiem przewodu
-
Mawerix
- rafant4011
- Zafiromaniak
- Imię: Rafał
- Auto: Zafira B
- Model: Cosmo
- Oznaczenie silnika: Z19DT
-
Mawerix
-
Mawerix
-
Flora
Będą.klementynka1 pisze:Witam mam nadzieje, że dobrze zaklasyfikowałem temat. Chodzi mi o to ze miałem małą kolizję i muszę wymienić tylną lewą lampę. rocznik zośki 2006. o zmianie lamp juz myslałem bo n\mi parują...i moje pytanie brzmi czy lampy od polistowej bedą pasowac zaczepami itp do zośki z 2006r?
Ostatnio zmieniony 12 sty 2017, 17:33 przez Flora, łącznie zmieniany 1 raz.
-
Mawerix
Jest jedynie problem z wkładami lamp, są różnice między przed i poliftem wkłady maja zaczepy w innych miejscach i różnią się rozstawem żarówek.... jeśli kupować lampy to z wkładami.Flora pisze:Będą.klementynka1 pisze:Witam mam nadzieje, że dobrze zaklasyfikowałem temat. Chodzi mi o to ze miałem małą kolizję i muszę wymienić tylną lewą lampę. rocznik zośki 2006. o zmianie lamp juz myslałem bo n\mi parują...i moje pytanie brzmi czy lampy od polistowej bedą pasowac zaczepami itp do zośki z 2006r?
-
Mawerix
Tłumaczę jakie są różnice, kilka miesięcy temu zmieniałem.czarekcw pisze:Na wiosnę zaprezentuję różnice między tymi lampami i wkładami
To nie takie oczywiste, większość używanych sprzedawanych lamp jest bez wkładów. Zresztą na portalach aukcyjnych praktycznie niema samych wkładów do lamp po 2008r. jeśli ktoś chciał by dokupić solo.fredas pisze:A jak myślałeś ze lampa bez to jest chyba oczywiste że kupujemy komplet :>
Ostatnio zmieniony 13 sty 2017, 09:43 przez Mawerix, łącznie zmieniany 1 raz.
-
Crazy
-
czarekcw
-
Mawerix
Uszczelki się nie różnią, przekladalem że starej do nowej.
Ja kupowałem ori GM dwie używane bez wkładów (wkłady mam z przedliftowej) ale za obie lampy dałem 100zł.
wie okazja warta fatygi dopasowania wkładów. Pół roku i żadnych problemów ... lampy polift a wkłady przedlift.
Ja kupowałem ori GM dwie używane bez wkładów (wkłady mam z przedliftowej) ale za obie lampy dałem 100zł.
Ostatnio zmieniony 13 sty 2017, 10:05 przez Mawerix, łącznie zmieniany 1 raz.